Timișoara, vicecampioană națională la baschet feminin sub 18 ani: CSȘ Bega, locul 2 în turneul final de la Botoșani

CSȘ Bega Timișoara nu se dezminte, aducând și în această primăvară o medalie națională la nivel feminin juvenil în competițiile FRB, de această dată prin garnitura sub 18 ani, care, cu 4 victorii și un eșec în turneul final de 6 echipe, disputat vreme de 5 zile la Botoșani, s-a clasat pe locul secund, devenind vicecampioană națională. Băieții, tot la U18, au încheiat în schimb turneul final de 8 echipe de la București pe locul 8…

Așadar un weekend în care nu doar sferturile play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin au continuat în forță, și BC Mureș alăturându-se în Final Four cu un 3-1 la meciuri în dauna lui BCM U Pitești semifinalistelor CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești, mai rămânând de stabilit învingătoarea jocului 5, decisiv, de pe Cibin, în confruntarea CSU Atlassib – U Mobitelco, adusă la egalitate de alb-negri, 2-2, în overtime-ul partidei a patra, ci și fazele finale în Campionatul Național sub 18 ani.

La fete, după ce ACS Napoca Baschet a câștigat titlul în derby-ul de sâmbătă cu CSȘ Bega, timișorencele și-au apărat astăzi cu succes locul 2, câștigând cu 62:47 (38:22) o partidă în care n-aveau voie să pășească greșit, contra lui SCM CSȘ Craiova.

Doar primul sfert le-a pus sub semnul întrebării conservarea ”argintului”, după care, grație punctelor lui Steiner (19), Plapșa (15), Teodora Neagu (13), Pantea (10) și Stiopu (5), bănățencele s-au distanțat decisiv: 15:19, 23:3, 6:16, 18:9. 

În acest al cincilea lor joc în 5 zile au mai intrat Serrieh, L. Neagu, Sasebeș și Mita, în vreme ce Szerencsi, Bota și Negruț au rămas pe banca formației pregătită de profesoara Vera Gavrilă.

Gazda CSȘ Botoșani a obținut locul 3 și medaliile de bronz.

La băieți, ca și ieri, CSȘ Bega Timișoara U18 a pierdut tot la două puncte și cel de-al doilea meci din faza play-out a locurilor 5-8, rămânând unica grupare fără succes în turneul final de 8 echipe de la București, din 5 apariții. Dacă la U20, BC Timișoara și CSȘ Ploiești s-au duelat duminica trecută, pe malurile Begăi, la cucerirea titlului, la U18 cele două centre au dat piept pentru evitarea ultimului loc.

A fost ”Bega” – Ploiești 76:78 (40:36), pe sferturi 14:22, 26:14, 14:15, 22:27, timișorenii cedând din nou pasul pe final. Astfel, de la 59:51 în minutul 32, se vedeau conduși cu 59:62, un avantaj de 76:74, avut cu 45 de secunde înainte de final, preschimbându-se în înfrângere.

Vlad Szekely a reușit un double-double, 24 puncte și 12 recuperări, Vîrtaci a adăugat 14 puncte (7 recuperări) iar Căta 11, dintre principalii marcatori ai învinșilor. De fapt, a fost un nou duel al play-makerilor, reeditat după finala de duminica trecută la U20, de această dată prahoveanul Neagu adăugând 30 de puncte.

CSU Cuadripol și U Mobitelco își dispută în această după-amiază finala, pe când Steaua CSM și LPS Târgu Mureș, locul 3.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: