Timişoara, mare la Cluj! Chiţu: „Am luat titlul cu anti-galerie!”

Zi mare pentru sportul juvenil timişorean. După ani buni, duminică 22 aprilie a venit şi clipa junioarelor de pe Bega, sub panouri, şi tocmai la Cluj! „A fost o muncă foarte grea şi să ştiţi că am întîlnit echipe foarte bune, dar mă bucur că fetele au reuşit să treacă toate încercările, acestea de 1-4 au fost chiar tari, cu adversare din lotul naţional. Cu Phoenix Galaţi, care au şi talie, şi individualităţi, a fost cel mai greu, în finală, dar chiar şi aşa am reuşit un scor destul de bun pentru finala mare, 9 puncte diferenţă… cu o mobilizare foarte mare”, ne-a spus Mioara Chiţu, antrenorul proaspetei campioane naţionale CSS Bega Timişoara.

Iar triumful Timişoarei a fost cu atît mai superb cu cît, pentru a pătrunde în finala cu trofeul pe masă, junioarele sub 16 ani de la CSS Bega s-au impus în penultimul act în faţa gazdei BC MC Sport, în sala „Horia Demian”: „Acesta a fost deliciul nostru! În tur, în cursul sezonului, le-am învins la un punct diferenţă, la ele acasă, după prelungiri. Apoi, la turneul semifinal, la Bucureşti, le-am învins tot în prelungiri, la 4 puncte. Acum ne-am spus că nu mai intrăm în prelungiri şi le-am învins la 15 puncte, 65:50”, ne-a explicat profesoara Chiţu, care a avut în acel meci două remarcabile marcatoare, pe Alexandra Brigitte Steiner, cu 31 puncte în cont, şi Alexandra Sasebeş, cu alte 12!

De fapt, Steiner a fost desemnată drept MVP al turneului final al categoriei U16, iar Steiner împreună cu Sasebeş au fost incluse în cinciul competiţiei, „alături de o junioară de la echipa din Botoşani şi două de la finalista Phoenix Galaţi. Noi sperăm şi credem în ele, ne dorim ca toate să poată ajunge bune jucătoare divizionare, şi ar mai fi Ariana Indru, încă mică de vîrstă dar de 1,87 metri înălţime, născută în 1998 – dar trebuie foarte multă muncă!”, după cum ne-a mai spus după triumf Mioara Chiţu.

Per total, noua campioană naţională a trecut prin mai multe furci caudine, şi anume un tur-retur zonal, urmat de un al doilea tur-retur, abia apoi cîştigînd pe linie cele 4 jocuri ale turneului semifinal de la Bucureşti, care, adăugate celor 5 din turneul final clujean, ar însemna 9 victorii în serie pentru CSS Bega U16. „Pe tot parcursul am pierdut o singură dată, la Reghin, şi acolo strîns”, a menţionat Chiţu despre echipa sa, pe unele dintre junioare preluîndu-le de la vîrsta de 9 ani. „… Da, sunt ca fetele mele, a fi antrenor înseamnă întrucîtva să le fii şi părinte, şi doctor, şi profesor”, s-a destăinuit fosta extremă care de la 15 ani a jucat pentru Gaz Metan Mediaş, de unde se trage, ultimul an de juniorat efectuîndu-l la Timişoara iar apoi evoluînd „cît a fost echipa în Divizia A, noi eram ABBA, pînă prin 1996…”.

Chiţu, care activează în catedra de baschet a CSS Bega din anul 1994, a reamintit că Timişoara a obţinut acest trofeu după peste un deceniu de aşteptare sub panoul feminin: „Aveam un singur titlu, în 1999, aşteptarea a fost mare. Este însă foarte greu la sporturi de echipă să încununezi un sezon cu un trofeu şi a fost cu atît mai dificil, dar şi mai frumos, să cîştigi parcă împotriva tuturor. Abia astăzi, în finală, am reuşit să ne amplificăm forţele, să jucăm în 8, căci în general 6-7 au fost baza, cu fete care joacă şi la U17, şi la U18. Am fost numai noi de noi şi cîţiva părinţi, 3-4, aşa încît a fost cu atît mai extraordinar să cîştigi în adversitate. Chiar nimeni din sală n-a mai ţinut cu noi şi ai avut spectatori în ziua finală, dar cu anti-galerie. A fost şi finala băieţilor, cu U Mobitelco, şi a venit lumea, dar Phoenix Galaţi avea alte echipe care asistau şi ţineau cu ele. Noi n-am avut nici măcar băieţii clubului, care s-au luat şi au plecat înapoi la Timişoara, după ce au încheiat ieri pe 6”. 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Exclusiv, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: