Timișorenii câștigă la start și pe al treilea front, Cupa României

După ce în urmă cu 10 zile a debutat oficial în noul sezon prin a câștiga meciul inaugural al ediției 2022-2023 în Alpe Adria Cup pe terenul gazdelor croate din Zabok iar la mijlocul acestei săptămâni s-a lansat cu succes și în noua campanie pe ”Conferințe” a Ligii Naționale, trecând în sala ”Constantin Jude” de focșăneni, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a pornit bine și în Cupa României, duminică seară de la ora 19, pe teren neutru, la Mediaș, 80:72 (44:36) cu CSM Târgu Jiu.

A doua întrecere internă ca importanță la panoul cu coș a fost abordată cu succes de ”violeții” de pe Bega duminică în județul Sibiu, câștigând primele două sferturi iar apoi și pe ultimul al întâlnirii cu colega prim-divizionară CSM Târgu Jiu: 18:17, 26:19, 16:19, 20:17. 

Precum în triunghiularul din Croația al Grupei D cu 4 cluburi din Alpe Adria Cup, bănățenii au tot două partide în decurs de 24 de ore în program și în ”triunghiularul” de la Mediaș din Cupa României, inaugurat sâmbătă seară de BC CSU Sibiu și CSM Târgu Jiu, ardelenii impunându-se cu 72:58, după care gorjenii s-au aliniat la start și duminică de la ora 19 contra alb-violeților, care vor reveni pe terenul Mediașului și luni de la ora 19, cu sibienii. 

Dacă programul este comprimat, în schimb sistemul de accedere în Final8 al Cupei României din februarie 2023 este suficient de lejer și permisiv, pe baza acestor doar câte două dispute pentru fiecare formație, prima clasată în fiecare dintre cele 6 grupe, precum și două echipe de pe locul secund cu cel mai bun bilanț obținând biletele la turneul pentru adjudecarea trofeului. 

Iar elevii lui Dragan Petricevic, aflați la a patra victorie din 4 apariții oficiale în 10 zile, două în Croația, una la Timișoara și cea din această seară, au efectuat deja primul pas spre Final8. Luând în calcul și succesele din ultimele meciuri amicale jucate de timișoreni, au avansat deja la 7 triumfuri consecutive.

La Mediaș, cu o rotație de 10 jucători, în frunte cu Nikola Gajic, autor a 29 de puncte și 9 recuperări în 37 de minute pe parchet, inclusiv 6 ”trițe” din 13 aruncări de la distanță. Mirkovic a marcat 16 puncte în 22 de minute, cu procentajul uniform de 75% la toate procedeele aruncărilor, iar Kesar 12 puncte, Lazar 10 dar și 10 recuperări – double-double, Petrescu 8, Dokovic 3 și McClellan două puncte. 

Și cu gândul la întâlnirea sibienilor, distribuirea minutelor jucate a avut rolul ei, Mocrițchi 27, Dokovic 25, Mirkovic și Kesar câte 21, Lazar 19, Petrescu 16, McClellan 16, Schipor 12 și Maticiuc 5, Năsturescu și Stanciu rămânând pe bancă. Adversarii s-au axat mult pe Octavian Ilie, completat de Stevenson, care a jucat 34 de minute, Creamer 29, Troupe 25, Berculescu 22 și Frye 21 de minute.

Învingătorii au dominat la recuperări, 44-31, și au înscris multe puncte pe faza a doua a atacului, 21, beneficiind și de multe aruncări libere, 23, dintre care tot 21 fructificate, procentajele aruncărilor din acțiune fiind însă reduse, 43% la cele de două puncte, 29% de la distanță.

Însă timișorenii au fost mai mult în avantaj, și cu maximum 10 puncte într-un joc în general echilibrat, cu 6 egalități și 14 schimbări la conducere, în vreme ce elevii lui Alionescu, 9 în rotație dintre care un component nici 5 minute pe teren, Ilie jucând cel mai mult, 35 de minute, iar Stevenson înscriind cele mai multe puncte, 27 între 7 marcatori ai oltenilor, au condus cu cel mult 3 puncte, dar în majoritatea sferturilor începând cu primul, 8:11 în minutul 5, bănățenii redresându-se brusc încă de-atunci, la 15:11. 

Gorjenii mai preluau de câteva ori conducerea și în sfertul secund, având din nou 3 puncte avans la mijlocul său, 23:26 și 29:32 în minutul 16, dar ”violeții” au legat un run de 9 puncte până în minutul dinaintea pauzei, 44:34.

Oponenții din Târgu Jiu se apropiau după pauză la 3 puncte în minutele 23, 27 și 28, de trei ori astfel în sfertul 3, răsturnând scorul în minutul 33, 64:61 în sfertul 4 prin Stevenson, însă și replica elevilor lui Petricevic a fost pe măsură, cu un run decisiv de 7 puncte de la 65:66 la 72:66, pe mâna lui Gajic și Lazar.

Urma o desprindere chiar mai clară în ultimul minut și jumătate.

Orădenii, viitori oaspeți pe Bega după deplasarea timișorenilor în weekend la ABC Laguna București, o nou-promovată, sunt primii care au câștigat deja ambele partide ale triunghiularului în seriile ”Cupei”, cu argeșenii și ploieștenii, în vreme ce de exemplu campioana U-BT Cluj are o victorie și un eșec, cu Dinamo, la fel și focșănenii.  

Prumele rezultate din ”Conferința B” a campionatului și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: