Timișorenii doboară Steaua în București: 81:90 (38:46)

Baschetbaliștii Timișoarei au învins sâmbătă seară în ”Mihai Viteazul” din București după ce au avut și 22 de puncte avans în fața Stelei, alb-violeții de pe Bega redresându-se astfel în urma primului lor eșec în Alpe Adria Cup, suferit marți în Slovacia. În campionat în schimb au legat victorii în weekend-uri succesive cu ”departamentalele” capitalei, de astă dată pe Dâmbovița, cu 81:90, la pauză 38:46. 

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a încheiat excelent o săptămână pe drumuri în competiții diferite, luând inițiativa în sfertul secund după ce pe primul îl ceda la limită în București, detașându-se și mai mult după pauză: 21:20, 17:26, 16:20, 27:24.

Iar astfel a rămas în fruntea seriei ”Conferinței B” după 7 etape din cele nouă ale turului, cu 5 victorii și o înfrângere, precum CSM CSU Oradea, pe când ”militarii” au înregistrat al treilea eșec, tocmai înaintea duelului local cu CS Dinamo.

În tot cazul, chiar dacă steliștii n-au convins în noul campionat pe teren propriu, învinși fiind atât de gălățeni cât și de bihoreni, pe când de vrânceni au trecut doar la limită, pe de altă parte bucureștenii s-au impus în 18 noiembrie la Voluntari, cu 77:79, iar faptul că alb-violeții au avut în programul săptămânii și o ”intermediară” marți în Slovacia prefigura o deplasare dificilă în capitală.

Însă bănățenii, mai întâi învingători în București în octombrie la 7 puncte diferență la nou-promovata ABC Laguna iar apoi învinși la 7 puncte diferență în Ilfov la Voluntari – unic eșec în campionat, au atins din nou limita celor 90 de puncte marcate, precum vinerea trecută acasă cu Dinamo, doar pentru a doua oară în 6 apariții în Liga Națională, suficient pentru a-și trece încă un succes în cont. 

Cu zece jucători dintre care 8 folosiți în mod special, ”violeții” și-au surprins gazdele la intercepție și pe contraatac, le-au dominat în jocul la recuperare și au înregistrat un procentaj bun al reușitelor din semicerc, 63%, completat de aruncările de la distanță, 11 de succes, permițându-și luxul să rateze de 6 ori de la linia de libere, fără însă a se lăsa conduși cu mai mult de 3 puncte.

Se întâmpla în primele faze ale partidei, abordată cu Djokovic, Năsturescu, Gajic, Mirkovic și Lazar, când Farr a preluat conducerea pentru CSA după un minut iar Strahinja Jovanovic de încă 3 ori până la mijlocul sfertului I, câștigat la limită de localnici, 21:20.

Care au atins avantajul maxim în primul minut din sfertul secund, pe mâna lui Duric de la libere, precis în toate cele 3 aruncări, 24:21, însă ”trițele” lui Schipor și Kesar i-au adus pe timișoreni la cârmă, 28:33 în minutul 14, chiar 29:39 la mijlocul sfertului 2, din coșurile texanului McClellan – foto.

Coșgeter al bănățenilor cu 17 puncte în 22 de minute jucate, completat de Gajic cu 16 puncte în 35 de minute pe teren, respectiv Djokovic cu 15 în 23 de minute și Mirkovic cu 13 puncte în 32 de minute jucate, reușind și 7 recuperări, aidoma lui Gajic. Kesar, Lazar și Schipor aveau să înscrie câte 8 puncte fiecare, iar Năsturescu 5, fără ca Petrescu și Maticiuc să puncteze, câte doar 5-6 minute pe teren.

Principal marcator al meciului a fost stelistul Jovanovic cu 25 de puncte și 6 pase decisive în 37 de minute jucate, coechipierul Farr efectuând zece recuperări în completarea celor 9 puncte înscrise, îsnă rotația localnicilor a fost mai restrânsă, Safar axându-se în mare pe 7 componenți, fără ca ”militarii” să emită pretenții odată ce vizitatorii s-au desprins în minutele imediat următoare pauzei.

Gajic dădea tonul de la distanță, Kesar de sub panou, 39:55 spre mijlocul sfertului 3, iar chiar dacă amfitrionii au redus apoi din deficit, precum replicau și spre sfârșitul sfertului secund, ultimul cuvânt l-a avut Năsturescu de la ”libere”, 12 puncte avans pentru băieții lui Petricevic înaintea ultimelor 10 minute.

Abordate în trombă de ”violeți”, cu coșuri ale lui Djokovic, Lazar și Mirkovic, run de 9 puncte în primele nici 3 minute, 54:75 și meci jucat, fără ca timișorenii să se oprească aici, ”triță” Djokovic și avantaj maxim, 58:80 în minutul 34.

Punctele erau asigurate, Steaua doborâtă în București, iar câteva ”șuturi” erau lăsate pe vinerea viitoare de la ora 18:30, la ultima apariție acasă din tur, pe 2 decembrie cu constănțenii, învingători ai Voluntariului în Ilfov, după care deplasarea la Galați în runda a IX-a, pe 7 decembrie, la încheierea turului ”Conferinței B”.

Rezultatele rundei și programul viitor, pe coloana clasamentului ”Conferinței B” în LNBM 2022/3.

  

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: