Timişorenii pierd a patra oară la rând în campionat, şi la Voluntari

Baschetbaliştii Timişoarei au fost învinşi duminică seară în Ilfov în întâlnirea pierzătoarelor în overtime în faţa Rapidului, CSO Voluntari redresându-se pe propriul teren cu 82:71 (37:32), totodată şi cea mai mare diferenţă de scor a jocului din etapa a VI-a în Grupa A a Ligii Naţionale, dominat de „violeţi” în sfertul inaugural, după care au cedat iniţiativa până la pauză, suferind al patrulea eşec la rând în campionat.

S-a încheiat şi cea de-a treia săptămână plină a baschetbaliştilor de pe Bega, cu meciuri atât la mijlocul cât şi la finele ei, bilanţul negativ înrăutăţindu-se după apariţia de la ora 18:30 din sala „Gabriela Szabo”, a patra pe scut în primul eşalon, după înfrângerile cu nou-promovata din Braşov – pe teren propriu, la Cluj şi acasă cu Rapid, victoriile fiind înregistrate în sala „Constantin Jude” în compania croaţilor şi cehilor la startul Alpe Adria Cup.

Dar pe de altă parte elevii lui Dragan Petricevic îşi şi pot trage sufletul acum în campionat, căci în etapa a VII-a vor sta, prilej al relansării în aşteptarea lui Dinamo pe 11 noiembrie, şi bucureştenii având acelaşi bilanţ precum ilfovenii, de 3 victorii şi două insuccese, pe când bănăţenii, de două succese şi 4 eşecuri.

Acesta din urmă conturându-se după ce alb-violeţii au condus şi cu 6 puncte în Ilfov şi au strâns 15 puncte pe contraatacuri, Dimitrijevic fiind principalul marcator al oaspeţilor, cu 16 puncte, pe când Mitchell Lamar Kwamain al partidei, cu 23 de puncte, localnicii răsturnând situaţia: 15:19, 22:13, 22:20, 23:19.

De-acum fără Makale Foreman, a cărui şedere pe Bega a fost chiar scurtă, trecând la Sibenik, în Croaţia, vizitatorii au început cu Dimitrijevic, Năsturescu, Scott Grayson, Mirkovic şi căpitanul Lauaz, având un prim sfert bun în faţa ilfovenilor îndrumaţi de Bagatskis, şi cu timişoreanul Olah în 5-ul de start, însă rotaţia scurtă a alb-violeţilor, în care au mai fost angrenaţi doar Schipor, Mitrovic, Kesar şi Petrescu avea a se face în timp resimţită, aşa cum s-a resimţit şi absenţa lui Nikola Gajic, altfel omniprezent în general în teren pentru cei de pe Bega.

Care, după ce au înscris primii în sfertul secund, prin Luka Mitrovic, din aruncări libere, completat fiind de Kesar cu încă una în minutul următor, au început încet, încet să piardă teren, Lucas Tohătan egalând la 24 în minutul 14, în care Feazel şi răsturna scorul.

Mirkovic a replicat cu două coşuri din acţiune, dar ultimele ale sfertului 2 aparţineau gazdelor, 37:32 la pauză.

Precum şi primele ale jumătăţii secunde a partidei, marcate de Allen şi acelaşi Feazel, rotunjind un run de 8 puncte, 41:32, avantaj în mare măsură păstrat până la urmă în sfertul 3, deşi Scott Grayson îi aducea la conducere pe „violeţi” în minutul 26, la a doua încercare de la libere, 43:44.

Olah refăcea însă avansul de 9 puncte până în ultimul minut al sfertului, ultimul fiind abordat de cei din Voluntari la adăpostul a 7 puncte.

Mitrovic din libere, Kesar, căpitanul Lazar şi Dimitrijevic de la distanţă i-au egalat în două minute şi jumătate pe ilfoveni, 61:61, iar Dimitrijevic avea a semna şi următoarea egalare tot de la distanţă, dar şi localnicii au punctat apoi în succesiune, iar în ciuda unui timeout timişorean tot Kwamain i-a completat, 72:64 după mijlocul sfertului final, înnecând corăbiile vizitatorilor.

Din partea cărora Dimitrijevic a contribuit şi cu 5 pase decisive în cele 32 de minute jucate, înscriind de câte 3 ori din 6 aruncări atât din semicerc cât şi de la distanţă, capitol la care în general elevii lui Petricevic au fost timizi, 4 din 17, dominaţi şi de imprecizia de a rata de 10 ori de la linia de libere.

Mai mult a intrat Robert Schipor, 35 de minute, fără a marca, 12 puncte înscriind Luka Mitrovic în 22 de minute, în care a oferit şi 8 pase decisive, câte 9 puncte marcând Scott Grayson şi Lazar în 26 de minute jucate – căpitanul şi cu 12 recuperări dintre care 5 ofensive, iar Mirkovic şi Petrescu câte 8 fiecare, primul în 24 de minute jucate, Kesar contribuind cu 7 puncte iar Năsturescu cu două, fără ca Legoşin să fi jucat.

De partea învingătorilor, 10 jucători folosiţi, dintre care 2 doar câteva minute, cu 4 marcatori mari şi laţi, Kwamain cu 23 de puncte în 30 de minute, Allen cu 16, dar şi 5 recuperări şi 4 pase decisive în acelaşi timp jucat, Feazel cu 15 în 21 de minute şi Titus Nicoară cu un double-double în 28 de minute, 10 puncte şi 10 recuperări, timişoreanul Alex Olah jucând 28 de minute în care a marcat 6 puncte.

Încă o înfrângere aşadar pentru bănăţeni, care mai au de jucat 10 meciuri în Grupa A pentru a prinde unul dintre primele 5 locuri de calificare în Top10, alte 8 întâlniri aşteptându-i în seria hexagon din Alpe Adria Cup. 

*Rezultatele etapei a VI-a şi programul viitor în Grupa A din „Conferinţele” preliminare ale campionatului, pe coloana clasamentului la zi. 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: