Tot Gajic – 22, al doilea cel mai clar triumf al timișorenilor în Ligă, ”dublă” și la startul returului

Baschetbaliștii Timișoarei au obținut luni seară o victorie și mai detașată decât cu 24 de ore înainte, trecând cu 87:65 de CSM Târgu Jiu după ce duminică dispuneau cu 74:57 de CSM Galați, ”dublă” triumfătoare în fața unor vizitatori mai slab cotați de care treceau și pe teren neutru la startul turului, cu 80:78 de dunăreni și cu 71:63 de gorjeni pe 10-11 decembrie 2020. Iar tot Nikola Gajic a fost coșgheterul alb-violeților, marcator în zile consecutive a 19 respectiv 22 de puncte, contribuind la al doilea cel mai categoric succes al lui SCM în actualul campionat al Ligii Naționale, umbrit doar de acel 83:55 din 14 ianuarie cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

CS SCM Timișoara a avut în sfârșit prilejul să joace și pe propriul teren în ediția în curs, la peste 3 luni de la demararea campionatului, și n-a ratat ocazia de a bifa ”dubla” în dauna oaspeților din jumătatea inferioară a clasamentului Ligii Naționale, victorii în sala ”Constantin Jude” care nu sunt însă urmate și de o a treia apariție, care era programată miercuri seară, dat fiind că orădenii nu s-au mai aliniat la startul acestui turneu din Banat, prinși fiind în capcana vânătorilor de ”pozitivi”, teste fără nici cea mai mică menire de detectare a virușilor și de diagnosticare, manipulare pe post de cheie esențială a ”pLandemiei”, dar suficient de credibilă pentru cei neavizați.  

Misiune îndeplinită de elevii lui Dragan Petricevic, triumf duminică împotriva moldavilor, într-un meci cu mai puține reușite, 74:57 după 39:28 la pauză, desprindere luni de CSM Târgu Jiu abia în sferturile 3 și 4, câștigate la câte 8 puncte fiecare, după ce primele 10 minute erau adjudecate la limită de gorjeni… 87:65 (44:38).

O pendulare de la înfrângerile din partidele lunii februarie în campionat, la 11 puncte în fața Stelei și unul singur în fața gazdei U-BT Cluj, la succesele de la startul returului, cel de luni trecând de marja celor 20 de puncte avans, chiar 29 la un moment dat și datorită unui run de 19 puncte, profitând și de numeroasele erori ale oltenilor: 18:19, 26:19, 18:10, 25:17. 

Cu același 5 de start, Mocrițchi, Mijajlovic, Brown, Komatina – cpt., Olah, gazdele s-au văzut de câteva ori egalate dar și mai adesea conduse la limită în sfertul inaugural, gorjenii preluând de 5 ori avantajul, mărit în cheie unică în ultimul minut, dunk al coșgheterului lor, Borsa, 16:19.

Brown avea să stabilească scorul primelor zece minute iar Nikola Gajic să-l răstoarne în primele două ale celui secund, din aruncări libere și una din semicerc, 22:19, după două coșuri ale oaspeților tot Gajic preluând din nou conducerea, de astă dată de la distanță.

Alte două coșuri ale gorjenilor, alternanță la conducere, Spurgeon de la distanță, 25:27, următoarele reușite aparținându-i localnicului Alexandru Olah, două de la libere, două de sub inel, 31:27, la care oaspeții au solicitat timeout, tot ”violeții” înscriind însă și mai apoi, prin Banciu, replica venind de la distanță din mâna lui McClain.

Gajic îl imita și bisa și cu o aruncare de două puncte, primă desprindere la 38:30, tot el stabilind și cea mai mare diferență de scor a primei jumătăți a partidei, 44:32, înjumătățită până la pauză de Borsa și Rogava.

Timișorenii începeau însă mai deciși partea a doua, Brown, Olah iar Mirkovic de la distanță redesprinzându-i la 11 puncte încă din primele 3 minute, avantaj menținut până la finele sfertului, încheiat prin a-l majora cu coșul lui Lazar și liberele lui Gajic, 62:48.  

Komatina, Brown – din afara semicercului, Gajic, Mirkovic și Pesakovic au înscris consecutiv fără replică la startul sfertului final, cinci marcatori pentru 74:48, Komatina stabilind apoi diferența maximă a întâlnirii, 77:48 în minutul 34.

Tresărire de orgoliu a gorjenilor, care au mai atenuat handicapul în ultimele 6 minute, dar meciul era jucat, 37-28 la recuperări pentru bănățeni, în frunte cu Olah, autor a șapte asemenea reușite. La puncte, Gajic a strâns 22 fructificând toate cele 5 aruncări de două puncte, secondat de Brown cu 14 în 32 de minute pe teren – cel mai mult de la gazde, dar și ratând 4 aruncări de la distanță, pe listă și cu Olah și Mirkovic (al doilea cel mai utilizat jucător, 25 de minute), cu câte 12 respectiv 11 puncte. Celelalte, semnate de Pesakovic – 6 puncte, Mocrițchi și Mijajlovic câte 5, Komatina și Lazar câte 4, Banciu și Schipor, intrat pe final – câte două fiecare, doar Dragoste nici unul în aproape 18 minute. 

Rezultatele zilei în LNBM și clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 18

 


Ultimele articole din categoria Baschet: