Triumf la Sibiu pentru liderul BC Timișoara

˝Leii˝ din Banat au reușit să treacă peste dezamăgirea înfrângerii din ultima secundă de la Târgu Jiu, împotriva Energiei Rovinari, aceștia răzbunându-se pe o altă formație aflată în luptă pentru clasarea în primele 8, CSU Atlassib Sibiu, în antepenultima etapă a sezonului regulat. Liderul Diviziei A s-a impus cu scorul de 94-68 (17-19; 26-15; 19-18; 32-16), la finele unei partide care s-a dovedit a fi mult mai ușoară decât se așteptau Badnjarevic și ai lui.

Bănățenii au început jocul în ˝cinciul˝ obișnuit al ultimelor etape, și anume <Jovanovic-Siriscevic-Archie-Popescu-Spralja>, aceștia primind o replică serioasă din partea sibienilor doar în primul sfert, care a fost și câștigat de gazde la o diferență de un punct.

A urmat un meci dezastruos pentru ce de la CSU, cu o apărare haotică și un joc ofensiv mult sub așteptări (2/21 de la ˝trițe˝), alb-violeții profitând din plin de forma mai slabă a adversarilor.

Ivan Siriscevic și Branko Cuic, jucători aflați într-o scădere de formă în ultima perioadă, au dat semne de revenire, ambii reușind o partidă remarcabile. Croatul Siriscevic și-a îmbunătățit puțin procentajul aruncărilor de 3 puncte, reușind și recupărari utile. Marea problemă a lui ˝Sire˝, rămâne lipsa de concentrare în unele faze, atunci când pierde mult prea ușor posesia mingii sau ratează inexplicabil din poziții ideale.

Gazdele, care se vor lupta cu Energia Rovinari și BCM U Pitești pentru locul 8, ultimul care asigură calificarea în play-off, au fost lipsite și de sprijinul unui public numeros, așa cum erau obișnuiți în propriul fief. Puținii spectatori prezenți prezenți la sala din Sibiu, și-au exprimat verbal și prin intermediul mesajelor nemulțumirea față de situația clubului, cerând demisia conducerii. ˝De 13 ani doar lipsa banilor a fost cauza neperformanței?˝ s-au întrebat ironic suporterii galben-albaștrilor. ˝Mi-e dor de CSU˝, era scris pe un alt banner afișat în tribună.

Ivan Siriscevic a fost cel mai bun marcator pentru Baschet Club în această seară, extrema de 24 de ani a Timișoarei reușind 23 de puncte și 7 recuperări în 35 de minute evoluate. L-a urmat MVP-ul partidei, point-guardul Zlatko Jovanovic, cu un double-double, 21 de puncte și 13 assist-uri. Ceilalți marcatori ai noștrii au fost Popescu (17p), Archie (14p), Cuic (9p), Spralja (5p), Andrei (3p) și Păltinișanu (2p).

BC Timișoara mai are de disputat 2 partide în sezonul regulat, prima pe teren propriu, sâmbătă 31 martie, împotriva Ploieștiului, urmând ca alb-violeții să se deplaseze la Târgu Mureș pe 4 aprilie, pentru meciul din ultima etapă impotrivă celor de la BC Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: