Un fost jucător de Euroligă, Mladen Sljivancanin e la prima experienţă în România, la BC Timba Timişoara: „Să ajungem – de ce nu!? – chiar în play-off”

Mladen Sljivancanin, un baschetbalist sârb care în 1 iulie a împlinit 29 de ani, a constituit luna aceasta primul transfer confirmat pentru prim-divizionara BC Timba Timişoara, aflată înaintea celui de-al treilea sezon consecutiv în Liga Naţională.

Clasaţi pe locul 12 din 14 competitoare în ediţia 2013-2014, „Urşii” pregătiţi de Bogdan Murărescu, care va fi secondat pe banca tehnică de sârbul Zoran Milovic, fosta extremă a galben-negrilor în turul campaniei 2012-2013, confirmau în aceeaşi zi cu aducerea lui Sljivancanin şi achiziţionarea tânărului Leonard Filip, de la concitadina BC Timişoara.

Un jucător de 2,03 metri şi 92 de kilograme, disponibil pe posturile 2 şi 3, Mladen Sljivancanin a oferit primele declaraţii de la pecetluirea înţelegerii, urmând a se alinia peste două săptămâni la startul pregătirilor lotului timişorean, după ce în precedentele două ediţii de campionat a evoluat pentru KK Borac Cacak iar în 2011-2012 pentru BKK Radnicki Beograd.

„Am ales să semnez cu BC Timba Timişoara deoarece cred că echipa are potenţial. De asemenea, am convingerea că pot ajuta ca echipa noastră să devină tot mai bună, să crească de la meci la meci. Mă aştept să avem evoluţii bune în acest sezon şi – de ce nu!? – chiar să ajungem în play-off. Îmi doresc să fim o echipă periculoasă, care să pună probleme fiecărui adversar. Pentru asta, însă, avem nevoie şi de un sprijin din partea fanilor baschetului timişorean care mi-aş dori să vină la sală în număr cât mai mare. Împreună cu ei putem fi tot mai buni şi mai puternici”, a spus sportivul inclus şi în draftul NBA din vara lui 2007.

Nu mai mai jucat până acum în România, va fi prima mea experienţă în ţara voastră, însă am prieteni care au evoluat sau încă mai evoluează în Liga Naţională. De la ei am auzit lucruri bune despre baschetul din România, despre faptul că echipele sunt bine organizate. Mi-au mai spus că, de la an la an, acest sport creşte tot mai mult şi că jucătorii îşi îmbunătăţesc jocul tot mai mult”, a mai spus Sljivancanin, care este creditat de o bogată experienţă în baschetul european, fiind campion al Germaniei cu echipa Frankfurt Skyliners, în 2006, cu care câştiga şi Cupa Germaniei, un an mai târziu, alături de formaţia germană evoluând şi în Euroligă.

De fapt, de-a lungul carierei, noul jucător al galben-negrilor a mai trecut pe la formaţii ca Steaua Roşie Belgrad, Koln sau Samara, fiind o prezenţă constantă în naţionalele de juniori şi tineret ale Serbiei, alături de care a participat la mai multe ediţii ale Campionatului European. “Am jucat în mai multe ţări europene şi toate au fost experienţe bune, cum sper să fie şi cea din România. Am evoluat şi în Euroligă, cea mai importantă competiţie baschetbalistică continentală, unde, chiar şi pentru câţiva ani, orice jucător îşi doreşte să ajungă”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: