„Urşii”, costisitoare minute de derută şi pentru o a doua oară

Un derapaj de 11 puncte încasate fără replică în chiar începutul sfertului doi, reamintind de căderea de 12 puncte fără reacţie din finalul jocului de debut de sîmbăta trecută, a decis vineri seară un al doilea eşec stagional din tot atîtea apariţii în Liga Naţională pentru BC Timba Timişoara, care a ratat astfel şi un alt duel abordabil în sala „Constantin Jude”, cu o promovată în sezonul precedent, CSŞ Giurgiu. A fost 74:85 (19:19, 12:25, 22:13, 21:28), „Urşii” neregăsindu-se momentan, derutaţi, în elita neiertătoare.

Învinsă relativ cu dificultate de Gaz Metan, care revenea din zona Uralilor, unde se califica în faza grupelor întrecerilor europene, CSŞ Giurgiu a arătat la rîndul ei nou-promovatei timişorene cît mai are de transpirat pentru a-şi păstra locul abia cîştigat în noua Ligă Naţională, senzaţia fiind după acest al cincilea eşec oficial la rînd al galben-negrilor că unii componenţi nu sunt conectaţi la miza crescută a competiţiei şi doar cîţiva, dacă apţi şi în formă, pot rezolva favorabil complicate ecuaţii, Bosko Stojakovic fiind de departe principalul furnizor de pase decisive iar Glynn reuşind un double-double, cu Johnson în zi bună de aruncări de la distanţă, cu 5 reuşite, adică jumătate din totalul oaspetei de la Dunăre.

Cu nonşalanta risipire a avantajului şi de 20 de puncte din sîmbăta trecută încă undeva în subconştient, BC Timba Timişoara a abordat vineri seară şi un al doilea meci tranşabil acasă, cu nou-promovata din 2011, CSŞ Giurgiu, ştiind că nu multe sunt ocaziile de a adăuga cîte două puncte în clasament, iar ambii antrenori au rămas fideli formulelor de start din runda inaugurală, una în care cedau pe propriul parchet, Craiovei respectiv Mediaşului.

Astfel, cîte 4 străini în ambele cinciuri, Popa, Huckaby, Stojakovic – Glynn şi Kickingstallionsims la „Urşi”, respectiv Vlaicu şi Burrell, Petty, Harvey şi Thomas la regăţeni.

Iar pentru a se păstra scenariul din debutul cu oltenii, cel puţin pînă la un moment dat, galben-negrii au început bine şi de-această dată, şi tot cu centrii Glynn şi Kickingstallionsims marcînd 8 dintre primele 10 puncte ale unor timişoreni distanţaţi la 6 diferenţă şi fără a se vedea apoi conduşi într-un prim sfert încheiat la egalitate şi în care mai intrau Johnson şi Pătru, pe poziţiile lui Huckaby respectiv Popa.

Degringolada fără puncte marcate de către nou-promovaţii lui Murărescu a venit însă mult mai repede în partida cu CSŞ Giurgiu, şi anume deja în primele 3 minute ale sfertului secund, abordat cu Czmor şi Grubisic în teren, şi în care oaspeţii au marcat 11 puncte fără replică, distanţându-se la 19:30 şi luînd o serioasă opţiune morală pentru adjudecarea victoriei.

Au contat şi „triţele” lui Burrell, trei la număr, care au căscat diferenţa la un neverosimil 23:42, handicap la care BC Timba a reacţionat cît de cît, cu 8 puncte la rînd. Şi totuşi, pauza mare o găsea îngrijorată, la un neplăcut 31:44.

Se putea oare relansa cea de-a doua echipă a Timişoarei într-o cursă de urmărire de genul celei reuşită de SCM U Craiova, sîmbăta trecută, tot în „Constantin Jude”? Cu acelaşi 5 ca la startul partidei, BC Timba a revenit în nici 5 minute pînă la 43:48, inclusiv cu o aruncare de 3 puncte care a reimpulsionat asistenţa din sală, însă oaspeţii au ştiut să taie elanul cu un time-out bine ales, mai apoi „Urşii” încheind totuşi şi mai promiţător sfertul al treilea, cu o „triţă” a lui Johnson şi doar 4 puncte handicap… 53:57.

Oricît s-au străduit însă gazdele să revină, n-au mai găsit soluţii iar aruncările de 3 puncte izbutite de Thomas şi Nicolae, la rînd, în cel de-al treilea minut al ultimului sfert, au pus practic capac speranţelor nou-promovatei: 56:68.

Diferenţă pe care, cu aproximaţie, giurguvenii au reuşit s-o conserve, chiar dacă o ultimă scînteiere timişoreană, reducînd la 7 puncte, părea a le mai periclita un prim succes stagional.

Se anunţă o iarnă dificilă şi grea pentru nişte „Urşi” parcă prea placizi într-o Ligă Naţională necruţătoare… Şi urmează o lungă deplasare la Constanţa, pentru jocul cu nou-promovata Farul, programat miercuri 17 octombrie.

BC Timba: D. Johnson – 17 puncte (25:14 minute jucate), B. Stojakovic – 13 (35:34; 7 assists), Glynn – 11 (38:33, 11 recuperări), Kickingstallionsims – 11 (35:34, 7 recuperări), Popa – 9 (21:30), Huckaby – 6 (18:01), Pătru – 4 (12:27), Grubisic – 2 (4:06), Andrieş – 1 (4:29). A mai jucat Czmor (4:12).

CSŞ Giurgiu: Thomas – 22 puncte (34:44), Burrell – 17 (34:24), Harvey – 14 (24:42, 9 recuperări), Petty – 13 (30:58), Nicolae şi Ware cîte 7, Corneanu – 3, Simmons – două puncte. A mai jucat Vlaicu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: