Va sparge BC Timişoara gheaţa la a patra încercare împotriva lui CSM Oradea? Dragan Petricevic: „Până nu se vede creşterea şi în clasament, rămânem la domeniul patinajului artistic, punctăm la impresie artistică dar execuţia primeşte o notă mai mică”

De 3 ori învinsă în actualul sezon de CSM Oradea, lider la zi al Ligii Naţionale înaintea etapei a 20-a, rundă intermediară ce începe astăzi, incluzând şi la sala “Constantin Jude”, de la ora 19,15, jocul Timba Timişoara – Concordia Chiajna, BC Timişoara se prezintă joi seară în sala “Antonio Alexe” cu gândul revanşei, asupra căruia planează însă bilanţul defavorabil în deplasările din actuala ediţie la primele 8 clasate, cu un singur triumf în cont, tocmai în runda inaugurală, la Piteşti.

O galerie orădeană domina sonor manşa a II-a a sferturilor competiţiei K.O., luna trecută, pe 12 ianuarie, în sala "Constantin Jude": BC Timişoara - CSM Oradea 70:77 în returul sferturilor Cupei României şi eliminare cu 23 de puncte diferenţă

 

Alb-violeţii, care se deplasează astăzi spre Crişana, după antrenamentul avut la ora 11, fiind şi conectaţi în cursul serii la veştile parvenind de la meciul BCM U Piteşti – Energia Rovinari, între două dintre cele 3 echipe care îi devansează, pe locurile 6-8, cu două puncte în clasament, speră însă la altceva de la această rundă care marchează mijlocul returului Ligii Naţionale, cu ocazia căreia reintră Conley şi Gacesa, repauzaţi complet în facilul duel de sâmbătă cu Farul, dar şi Fenn, înscris doar pe foaia de joc contra codaşei, precum şi căpitanul Jovanovic, utilizat în week-end doar primele 5 minute.

Iar dat fiind dificultatea deplasării, la o echipă care a câştigat ultimele 4 meciuri, şi având în vedere şi eşecurile timişorenilor în ultimele lor două ieşiri, la Ploieşti şi Bucureşti, cu Steaua CSM, Dragan Petricevic şi Nenad Mandic au nevoie de toate piesele forte, în plenitudinea forţelor.

“CSM Oradea este într-adevăr favorită şi lider însă noi mergem să jucăm un baschet cât se poate de bun. În acest campionat nu sunt însă favorite certe dar favorite mai mari, în funcţie de anumite aspecte, omogenitate, avantajul terenului propriu, locul în clasament, însă categoric nu sunt favorite clare decât dacă joacă în compania echipelor clasate după locul 11, în jos”, a explicat Petricevic, a cărui echipă dădea o replică foarte bună pe terenul bihorenilor în chiar primul meci din anul 2014, pe 8 ianuarie, când BC Timişoara ţinea aproape până în minutul 35, în manşa I a sferturilor Cupei României. Atunci, „violeţii” au preluat de 3 ori conducerea, la limită, în ultimele două-trei minute înaintea pauzei, de două ori prin Conley şi o dată prin Jovanovic, care avea să devină coşgeter integralist în meci, cu 24 de puncte, şi s-au reapropiat la 73:68 în minutul 32, cedând în cele din urmă cu un handicap uşor mincinos, 98:82. Care n-avea să mai fie recuperat peste numai 4 zile, pe Bega, unde orădenii lui Cristian Achim repetau cu un 77:70 isprava din turul campionatului, când, pe 9 noiembrie, se impuneau la Timişoara cu 87:79. Era pe-atunci seara debutului lui Conley în „violet”, dar şi a accidentării lui Anthony Lee Ingram…

Lucrurile s-au mai schimbat de-atunci, şi cu mult mai mult faţă de precedenta deplasare în campionat a timişorenilor în „Antonio Alexe”, în octombrie 2012, seară de la care au mai rămas în actuala componenţă doar Jovanovic şi Andrei, şi în care câştigau un atractiv duel, cu 88:85, rămânând de văzut dacă se va modifica şi raportul de forţe.

Cert e însă că CSM Oradea are cu 6 victorii în plus faţă de BCT în campionat, fiind totodată calificată în Final Four al Cupei României, aşa încât aşii par a fi la liderul care s-a impus recent cu 72:66 acasă cu BCM U Piteşti, dar doar după ce a fost semnificativ condus, respectiv cu 81:74 la Mediaş şi cu 76:75 contra Craiovei, reintrarea în mână fiind efectuată tocmai la Timişoara, cu Timba, într-un 100:58. De notat totuşi că sibienii au câştigat în 2014 pe Criş, cu 84:75, eşec al orădenilor venit după o înfrângere la limită, 70:69 la „U” Cluj.

„La fel, şi noi suntem după linie iar Oradea pe o poziţie de play-off, însă ne jucăm şansa noastră şi ne aşteptăm să jucăm un baschet bun. Iar cu siguranţă nici un meci nu seamănă cu celălalt. Ambele echipe vor etala ceva nou, însă nu neapărat va ieşi exact aşa cum ţi-ai propus. Sigur însă vor fi noutăţi faţă de meciurile anterioare”, a mai spus Petricevic înaintea antrenamentului de la 11, remarcând că „Timişoara a crescut din toate punctele de vedere, cu excepţia locului în clasament şi până nu se vede şi în clasament rămânem la domeniul patinajului artistic, punctăm la impresie artistică dar execuţia primeşte o notă mai mică”.

Cât despre reîntregirea lotului după răcelile şi viroza care a bântuit prin vestiar, Petricevic a spus că „deocamdată situaţia este sub control”, arătându-se însă precaut înaintea unei faze a sezonului care va continua cu două capitale jocuri acasă, luni de la 19,30 cu Energia Rovinari şi apoi cu U Mobitelco: „Brusc pot apărea viroze…”. Conley, Fenn, Gacesa au constatat-o pe pielea lor…

* CSM Oradea – BC Timişoara, joi 27 februarie, de la ora 18 (DIGISport)

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: