Victorie lejeră pentru BCM Tymes la ultima clasată. Alb-violetele au marcat peste zece „trițe” prima dată în acest sezon

BCM Tymes Politehnica Timișoara a obținut și a doua victorie din dubla deplasare, în mai puțin de 24 de ore. După ce s-au impus la Galați, alb-violetele și-au trecut în cont toate cele patru sferturi și au câștigat lejer, așa cum era de așteptat, și restanța de la Rapid cu 95-65, lanterna roșie a campionatului. Vișiniile nu mai sunt formația periculoasă din sezoanele anterioare, când beneficiau de aportul unor jucătoare experimentate care marcau foarte bine de la distanță.

IMG_9825Bogdan Bulj a început partida cu Pesovic, Krnjetin, Maksimovic, Dumitrache și Karakasevic, iar gazdele le-au trimis în teren pe Toma, Bejan, Constantin, Burlakova și Cuatu. Pesovic deschide scorul după aproape un minut de joc, Constantin le aduce pe gazde în avantaj de după linia de 6,75, Bejan mărește scorul la 5-2, iar Pesovic, de la distanță egalează și le readuce pe oaspete în avantaj, 5-7. Aceeași Constantin marchează a doua „triță”, iar Dumitrache și Burlakova continuă tirul bun de la distanță, pentru 11-10. Un „run” de 9 puncte, prin Krnjetin și Dumitrache, le aduc pe timișorence în avanjat, 11-19. Stoiedin îi ia locul lui Maksimovic, ca o primă schimbare la Tymes, după jumătatea primului sfert, iar Pesovic este înlocuită cu Jovovic la scorul 13-22. Căpitanul Adina Stoiedin mărește ecartul la 13-24, iar Karakasevic este sancționată cu fault tehnic, ajungând la a 3-a greșeală personală și este înlocuită cu Maksimovic.  Aceeași Stoiedin mărește din nou avansul, la 14-26, iar Alexandra Dumitrache își trece deja în cont a 5-a pasă decisivă, cu mai mult de un minut până la prima pauză.  Maksimovic a stabilit scorul primului sfert cu un 3 points play, 16-29. Cu cinci aruncări de la distanță marcate în primele zece minute, alb-violetele și-au depășit deja media de „trițe” din acest campionat.

Sfertul secund a readus-o pe Pesovic pe teren, în locul lui Krnjetin, iar Stoiedin a înscris primele două puncte a părții secunde. Jovovic și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, iar Bogdan Bulj a schimbat-o pe Dumitrache cu Krnjetin, în minutul 12, la 19-36. Au urmat trei minute de secetă în atac pentru Tymes, Bulj a cerut time-out, iar după liberele transformate de Bejan, Jovovic a întrerupt seria negativă din atac, pentru 21-38. Elena Constantin a fost prima care a intrat în „double digits”, iar Krnjetin,  Maksimovic și Pesovic au trecut și ele de bariera celor zece puncte marcate înainte de pauza mare. Timișorencele au dat într-o repriză cu trei puncte mai mult puncte decât au primit la Galați și și-au egalat recordul de 8 „trițe” marcate în acest sezon într-un meci de campionat, astfel că scorul la jumătatea partidei era 31-54.

Karakasevic a revenit pe teren în debutul sfertului trei, iar oaspetele și-au mărit din nou avansul după un „run” de șapte puncte, 33-61. Dumitrache și Maksimovic au revenit pe teren în locul lui Jovovic și Stoiedin, iar după jumătatea sfertului trei scorul era 43-65, moment în care banca timișoreană a cerut timp de odihnă după șase puncte consecutive ale rapidistelor. La revenire, Pesovic și-a trecut în cont punctul 20, iar Karakesevic a ajuns la cota 8, deși până la jumătatea partidei avea 0. Scorul la ultima pauză era 51-80, iar în sfertul trei și Dumitrache a trecut de 10 puncte marcate. Începutul sfertului 4 a adus-o pe Christina Zidaru în locul Biljanei Pesovic, pivoții sârbi ai timișorencelor au marcat primele patru puncte ale sfertului. Zidaru și-a trecut și ea primele puncte în cont, de la distanță. Stoiedin și Krnjetin au revenit pe teren și scorul la jumătatea sfertului patru era 59-87. Timișorencele nu au mai găsit drumul spre coș în ultimul minut și jumătate și au ratat ocazia să treacă de suta de puncte. Scorul final a fost 65-95, la capătul unui meci echilibrat doar în primele minute ale confruntării.

Elena Constantin, de la Rapid, a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte. Biljana Pesovic a reușit cele mai multe puncte din tabăra timișoreană, 20, la care a adăugat 5 recuperări și 8 pase decisive, în cele 27 de minute și jumătate petrecute pe parchet. Natasa Krnjetin a urmat-o cu 19 puncte și 6 pase decisive. Pivoții Jelena Maksimovic și Jefimija Karakasevic au încheiat în double-double. Prima cu 16 puncte și 11 recuperări, iar a doua cu 10 puncte și 11 recuperări. Alexandra Dumitrache a fost și ea aproape de double-double, cu 11 puncte și 9 pase decisive. Adina Stoiedin a încheiat partida cu 6 puncte, 9 recuperări și 3 capace, iar Christina Zidaru și-a trecut în cont 5 puncte. Mădălina Geleriu a intrat și ea în ultimele două minute și a încheiat partida cu 2 recuperări și o pasă decisivă.

Ambele echipe și-au stabilit un nou record stagional de „trițe” marcate într-un meci. Timișorencele au încheiat cu 12 aruncări de la distanță înscrise din 30 de încercări (40%), în timp ce rapidistele au avut 9 din 26 (35%). Alb-violetele au marcat 27 de aruncări de la semidistanță din 39 (69%) și 5 din 10 libere (50%). Gazdele au avut 14 din 38 de aruncări de două puncte și au fost mult mai precise la libere, cu 10 din 11 (91%). Tymes a dominat la recuperări, terminând partida cu 47 (14 ofensive, 33 defensive), față de doar 26 (8/18) ale unei formații lipsită de centri clasici. Ambele echipe au pierdut 17 mingi. Bănățencele și-au depășit cea mai bună performanță și în ceea ce privește pasele decisive într-un meci, având 30 de assist-uri.

Acest rezultat duce seria de înfrângeri consecutive a Rapidului la 20, fosta campioană a câștigat ultima dată în etapa a 2-a. Formația timișoreană își păstrează invincibilitatea în partidele cu giuleștencele și ajunge la 12 victorii și 10 înfrângeri și se apropie la două puncte în spatele gălățencelor de la Phoenix, dar cu un meci mai puțin și avantajul rezultatelor directe. Timișorencele mai au de disputat patru partide până la finalul sezonului regulat, dintre care trei pe propriul teren. Prima dintre acestea va fi sâmbătă, pe 14 februarie, de la ora 14.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: