Victorie lejeră pentru BCM Tymes în restanța cu SCM CSS Craiova

BCM Tymes Politehnica Timișoara a obținut o victorie lejeră în restanța cu SCM CSS Craiova din etapa a 22-a. Scorul a fost 96-55 la capătul unei partide în care alb-violetele au condus pe toată durata celor 40 de minute, pe sferturi a fost: 25-15, 33-15, 15-12 și 23-13. Antrenorul Bogdan Bulj a menajat-o pe Natasa Krnjetin și le-a dat mai multe minute jucătoarelor tinere.

IMG_5285Cu Krnjetin menajată, BCM Tymes a început în formula Dumitrache, Pesovic, Jovovic, Stoiedin și Karakasevic, iar SCM CSS Craiova le-a trimis în teren pe Paige, Moțățeanu (fostă Borș), Ninu (fostă Simionca), Pirnea și Radovic. Timișorencele treceau de sută în meciul disputat în tur în deplasare, iar de la acea partidă oltencele și-au adus două straniere, pe Radovic și Paige. Chiar și cu cele două fețe noi, alb-albastrele nu au pus probleme jucătoarelor de la Tymes, care astăzi au evoluat în echipamentul negru, de deplasare. Gazdele au deschis scorul după 45 de secunde, când Pesovic a scuturat plasa de la distanță. Ninu a marcat prinele puncte ale oaspetelor, pentru 3-2, iar Karakasevic a mărit avansul la 5-2 și 9-4. Primul sfert a continuat cu bănățencele distanțându-se și craiovencele apropiindu-se la 9-7, 15-12 și 17-15. Între timp au intrat Maksimovic și Zidaru, iar ultimele două minute ale sfertului le-au aparținut  favoritelor clare ale acestei partide care au înscris 8 puncte consecutive și conduceau la prima pauză cu 25-15.

Timișorencele au continuat jocul bun din finalul primelor zece minute și în a doua perioadă de joc. Au reușit multe intercepții și au punctat pe contraatac, în timp ce jucătoarele mai experimentate ale oaspetelor erau mai mult preocupate să comenteze la orice fază. Alb-violetele au variat jocul sub panou, unde pivoții au punctat consistent, cu aruncările de la distanță și semidistanță și și-au adjudecat sfertul secund cu 33-15, astfel că la jumătatea partidei conduceau cu 58-30. Sfertul trei a fost cel mai echilibrat, dar timișorencele, care au încercat într-o mare parte a meciului apărarea în zonă, și l-au trecut în cont cu 15-12. O altă caracteristică a jocului din restanța cu oltencele a fost trecerea lui Pesovic ca și conducător de joc în anumite momente, când Dumitrache a fost odihnită. Ultimul sfert a început cu un „run” de 9 puncte al gazdelor, care au controlat ultimele zece minute. Cu trei minute și jumătate înainte de final Dumitrache a scăpat spre coș dar a fost lovită când adversara a oprit-o prin fault și a fost schimbată. Pe final Geleriu a preluat rolul de conducător de joc. Paige a înscris de la distanță ultimele trei puncte ale partidei și a stabilit scorul final, 96-55 la capătul unei partide în care oaspetele nu au condus nici măcar o dată.

Jefimija Karakasevic a fost cea mai bună jucătoare, sârboaica terminând în double-double cu 25 de puncte și 11 de recuperări, 32 la eficiență. Pentru BCM Tymes au mai înscris: Biljana Pesovic (18 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții), Jelena Maksimovic (12 puncte, 9 recuperări), Ivana Jovovic (12 puncte, 5 recuperări), Alexandra Dumitrache (10 puncte), Adina Stoiedin (9 puncte, 8 recuperări), Mădălina Geleriu (8 puncte) și Christina Zidaru (2 puncte). A mai intrat Zahra Serrieh. De la oaspete, Morgan Paige a fost cea mai bună marcatoare cu 18 puncte.

Alb-violetele au fost mai precise de la semidistanță, marcând 27 din cele 47 de aruncări de două puncte (57%), față de 9 din 31 (39%). Din spatele semicercului craiovencele au punctat de 9 ori, din 22 de încercări (40%), în timp ce gazdele au înscris 6 „trițe” din 18. Timișorencele au marcat 24 de libere din 32 de încercări (75%), iar oltencele, 10 din 18 (56%). Bănățencele au avut 41 de recuperări (12 ofensive/29 defensive), față de 30 (9/21). La faulturi, scorul a fost 16-24, la mingi pierdute: 12-27, iar la intercepții: 19-6.

Bogdan Bulj - antrenor BCM TymesBogdan Bulj, antrenorul timișorencelor, a declarat la finalul partidei că a folosit meciul pentru a odihni jucătoarele importante și a pregăti partida de la Cluj. „Fiecare meci îl pregătesc ca și când meciul ce urmează nu este unul ușor și fiecare victorie trebuie meritată indiferent împotriva cui jucăm. Totdeauna respect adversarul, respect echipa noastră, munca pe care o depunem și calitatea pe care o avem ca și echipă. Am avut soluții bune în acest meci și cu ajutorul acestor soluții am obținut și victoria. Am folosit meciul să mai odihnim jucătoarele principale și cele mai tinere să joace și să-și intre în joc, ca să ne pregătim cât mai bine pentru meciul de sâmbătă cu Clujul, care este pentru noi foarte important. Poate este cel mai important din ultima parte a sezonului”. Acesta a vorbit și despre folosirea lui Pesovic ca și conducător de joc. „Astăzi am avut probleme și a trebuit odihnită Krnjetin și astfel avem opțiunea ca Pesovic să joace și pe poziția 1 și 2, la fel cum și Krnjetin poate să joace și 1 și 2. Dar nu vreau să dezvălui anumite chestii pe care noi le-am pregătit astăzi în teren”, a adăugat Bulj, care a vorbit și despre jucătoarele tinere din echipă. „Au mult de lucru. Calitatea campionatului românesc este foarte ridicată astfel că în unele meciuri vor putea juca mai mult iar în altele nu vor juca deloc pentru că există adversari foarte puternici și atunci nu ne permitem, dar sper că ele știu care le este locul în echipă și să folosească fiecare minut pe care-l primesc și să demonstreze că pot. Înainte de toate să demonstreze că își dau toată silința în apărare și să joace în funcție de puterile și forțele fiecăreia”.

Cu această victorie, BCM Tymes ajunge la 38 de puncte (14 victorii/10 înfrângeri) și urcă pe 7 la egalitate cu Olimpia CSU Brașov, formația de pe locul 6. Timișorencele pot să încheie pe șase la finalul sezonului regulat dacă înving la Cluj, iar brașovencele nu scot rezultate pozitive cu Aradul și la Alexandria. Craiova este în ultima parte a clasamentului cu doar 3 victorii. Următoarea partidă a timișorencelor va fi sâmbătă la Cluj, cu U, de la ora 19.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: