Victorie mare la Ploiești pentru Archie&Co.

BC Timişoara a câştigat sâmbătă seară în deplasare pe terenul vicecampioanei CSU Ploieşti, cu scorul de 76:74 (18-22; 22-20; 18-11; 18-21), la finele unei partide spectaculoase şi extrem de echilibrate, contând pentru penultima rundă a turului Diviziei A. ˝Leii din Banat˝ sunt astfel la un singur meci distanță de a a încheia turul de campionat cu 14 victorii din 15, miercuri de la ora 18, în sala „Constantin Jude”, având şansa să se despartă de proprii suporteri pe 2011 cu încă un triumf, în dauna lui BC Mureş, de care dispunea în optimile Cupei României, în septembrie.

Iar mai apoi există cele mai bune premize de a continua şirul succeselor consecutive și în 2012, primul hop constituindu-l reîntâlnirea cu ploieştenii, în sferturile Cupei, pe 4 şi 10 ianuarie.

Deși statistica nu era deloc de partea bănățenilor, aceștia pierzând 16 din ultimele 17 confruntări directe cu multipla laureată din Ploiești, BC Timișoara avea toate premizele unei victorii sâmbătă seara, poziția de lider conferindu-i titulara de echipă favorită. Și victoria a venit! Totuși, nu a fost deloc un meci ușor, elevii lui Predrag Badnjarevic întrând mai greu în ritmul partidei, după stilul caracteristic.

Fosta campioană a controlat marea parte a primei reprize, având la un moment dat un avantaj de 13 puncte, însă timișorenii s-au trezit din nou la timp, reducând senzațional diferența până la două puncte în ultimele trei minute dinaintea pauzei mari. A urmat un al treilea sfert de vis pentru ˝lei˝, deși în primul ˝5˝ au evoluat în același timp, Dragoş Andrei, Ionel Dodoc și Dan Păltinișanu, jucători folosiți mult mai puțin decât titularii consacrați. A fost însă sfertul lui Archie, cu 3 trițe reușite, una din ele de senzație, de la 7 metri, cu blocaj în față. Americanul s-a dovedit ca deobicei util și în apărare, reușind din nou recuperări vitale pentru echipa sa.

Ultimul sfert a fost câștigat de gazde, aceștia apropiindu-se și pe tabela de scor, chiar egalând pentru câteva secunde. Ivan Siriscevic, reintrat pe final, și-a ajutat echipa în stilul său clasic, reușind a treia ˝triță˝ personală, Zlatko Jovanovic arătându-și la rându-i valoarea incontestabilă printr-o pasă de senzație pentru același Siriscevic, și mai apoi printr-o acțiune personală, finalizată cu o reușită de două puncte de sub panoul advers. Finalul a fost destul de tensionat, gazdele reușind două aruncări de 3 puncte și faultând imediat pe posesia Timișoarei, pentru a câștiga cât mai mult timp în vederea revenirii pe tabelă. N-au reușit, BC Timișoara găsind și de această dată rețeta perfectă pentru o nouă victorie internă.

MVP-ul partidei a fost nimeni altul decât Dominique Archie, care a reușit al treilea double-double consecutiv, cu 24 de puncte și 11 recuperări, americanul fiind principalul marcator al ˝leilor˝. Fostului baschetbalist de la South Carolina i-au intrat și 5 trițe din 7 încercări… L-au urmat, Zlatko Jovanovic (15p), Ivan Siriscevic (12p), Branko Cuic (9p), Bogdan Popescu (8p), Dragoș Andrei (3p), Nikola Jovanovic (3p) și Ionel Dodoc, cu 2 puncte reușite.

La finele partidei, tehnicianul bănățenilor, Predrag Badnjarevic, s-a arătat mulțumit de victorie: „Este o victorie foarte importantă pentru noi, o victorie care mă bucură foarte tare. Nu a fost un meci spectaculos, dar ne-am luptat din greu în repriza a doua și asta a contat mult. În prima repriză, am părut prea impresionați de ploieșteni și poate un pic obosiți, însă apoi am compensat cu o apărare foarte bună și joc inteligent, iar răsplata s-a văzut pe tabelă”

Aşadar miercuri, 21 decembrie, începând cu ora 18, BC Timișoara, liderul Diviziei A, întâlnește pe teren propriu formația BC Mureș Târgu Mureș, echipă aflată pe poziția a 4-a în clasament, cu 10 victorii și 4 înfrângeri.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Victorie mare la Ploiești pentru Archie&Co.

  1. Adrian spune:

    A castigat cu 76-74, nu cu 78-76.

  2. Sergiu Suciu spune:

    Mersi mult de remarcă! Sorry pt greșeală…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: