Victorie! Timba pentru a lichida conturile, BC Timişoara pentru a mai spera la ceva…

Baschetul masculin e la ora concluziilor, iar dacă pentru BC Timba o victorie astăzi de la ora 18, la Giurgiu, ar echivala cu încheierea fericită a sezonului, pe locul 12, în schimb pentru BC Timişoara doar un succes acasă cu CSU Ploieşti, mîine de la ora 18,45, i-ar mai lăsa o uşiţă să continue cu speranţa la intrarea în Final Four.

Pentru BC Timba, singura grupare dintre ultimele 4 clasate care a smuls măcar o victorie în play-out adversarelor din zona 9-12, cea de-a cincea dispută cu CSŞ Giurgiu, în faza I din 9-16, diseară de la ora 18, la Dunăre, ar putea fi şi ultima din acest sezon, dar doar în cazul unei victorii.

Cu 2-2 la scorul general, „Urşii” merg pe val la malul fluviului, după ce reveneau sîmbătă şi duminică de la 0-2 la victorii cu CSŞ Giurgiu, „îngropînd-o” cu un remarcabil 118:65 în sala „Constantin Jude”, într-un al doilea meci la rînd pe care erau nevoiţi să-l cîştige pentru a mai spera la rocada cu regăţenii, de pe 13 pe 12.

Dacă va pierde, nou-promovata timişoreană va fi nevoită să continue cursa pentru evitarea retrogradării, ceea ce implică alte cheltuieli şi deplasări în plus, într-un duel 13 cu 16, adică în compania lui CS Dinamo, pe cînd Farul va da piept cu harghitenii de la PH Csikszereda (14 cu 15).

Ulterior, sîmbătă, va avea loc etapa a III-a de jocuri din play-off, după următorul program: Gaz Metan – SCM U Craiova, ora 17 (scor general: 2-0), CSM Bucureşti – BC Mureş, ora 18 (0-2), BC Timişoara – CSU Ploieşti, ora 18,45 (0-2) şi U Cluj – CSM Oradea, ora 20 (1-1). Meciurile din play-off 4 vor avea loc duminică.

Doar o victorie îi mai poate ţine în cursă pe alb-violeţi, şi care ar genera şi un al patrulea joc cu prahovenii, programat duminică la ora 17,20. Dacă timişorenii vor egala la scorul general, 2-2, meciul decisiv va avea loc la Brazi, joi 25 aprilie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: