Victorii importante pentru „urși” și „lei”, cu Poli Iași și CSM CSU Oradea. Kandic și Stevanovic au debutat la formațiile de pe Bega

Etapa intermediară din Liga Națională a adus două succese importante pentru formațiile de pe Bega. Timba Timișoara s-a impus cu 83-77 în duelul cu Politehnica Iași, pentru evitarea retrogradării. Noul „urs”, Damjan Kandic, a contribuit cu 28 de puncte la debut. BC SCM Timișoara și-a continuat forma bună și a urcat pe doi după a 5-a victorie la rând, 86-74 acasă cu CSM CSU Oradea.

Etapa intermediară din Liga Națională a adus două succese importante pentru formațiile de pe Bega. Timba Timișoara s-a impus cu 83-77 în duelul cu Politehnica Iași, pentru evitarea retrogradării. Noul „urs”, Damjan Kandic, a contribuit cu 28 de puncte la debut. BC SCM Timișoara și-a continuat forma bună și a urcat pe doi după a 5-a victorie la rând, 86-74 acasă cu CSM CSU Oradea.

BC Timba Timișoara a jucat la jumătatea săptămânii un meci foarte important pentru evitarea retrogradării, cu Politehnica Iași. În tur a fost o partidă strânsă, câștigată de „urși” la un punct. Ambele echipe au făcut modificări față de acel meci, iar la Poli Iași s-a schimbat și antrenorul, venind Branko Jorovic, ajutat de Marcel Țenter.

BC Timba Timișoara – Politehnica Iași 83-77 (24-13, 23-18, 13-16, 23-28)

Dan Ionescu i-a trimis în formula de start pe Rotariu, Dumic, Medgyesy, Lazăr și Kandic. Damjan Kandic a primit actele chiar în ziua meciului și a putut să debuteze pentru noua sa formație. Muntenegreanul de 33 de ani a mai jucat în Liga Națională în sezonul 2012-2013. Extrema de forță a evoluat atunci pentru CSM București și BC Mureș Târgu Mureș.

Branko Jorovic a început meciul cu Taylor, Buiciuc, Bojic, Jackson și Cvetanovic. Startul partidei a fost echilibrat, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. „Urșii” au reușit un run de 15 puncte și s-au distanțat la 26-13 în debutul sfertului secund, grație contrelor reușite. Gazdele aveau dublul punctelor adversarilor în minutul 13, la 30-15. Au urmat trei minute fără coș pentru galben-negri, iar oaspeții s-au apropiat la cinci lungimi. Timișorenii și-au revenit în partea a doua a sfertului, iar Kandic a stabilit scorul la pauza mare, 47-31.

Meciul a continuat cu oscilații în jocul ambelor echipe. Ieșenii s-au apropiat la 49-44, dar la ultima pauză ecartul era de 11 puncte, 60-49. „Urșii” au înscris de după semicerc în startul sfertului patru, iar scorul era 69-54 în minutul 33. Poli Iași a revenit spre final și s-a apropiat la o singură lungime în ultimul minut, 78-77. Kovacevic a fost omul finalului de meci, marcând liberele după antisportivul lui Jackson și un 3 points-play pe final. S-a încheiat 83-77 și Timba a obținut o victorie importantă pentru evitarea retrogradării.

Damjan Kandic a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări în aproape 37 de minute. Pentru Timba au mai înscris: Medgyesy 14 puncte (integralist, a oferit 6 pase decisive), Kovacevic 10 puncte, Dumic 9 puncte (9 pase decisive), Lazăr și Ostojic câte 7 puncte, Balmuș 4, iar Rotariu și Pierce, câte 2 puncte. Tayloe Taylor a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 25 de puncte, fiind în double-double cu 10 pase decisive. Alți doi ieșeni au fost în double-double, Jackson (17 puncte, 11 recuperări) și Bojic (14 puncte, 15 recuperări).

BC SCM Timișoara – CSM CSU Oradea 86-74 (25-21, 25-17, 14-22, 22-14)

Duelul „leilor” a avut loc joi seara. Cele două echipe erau la egalitate de puncte înaintea acestei partide. Timișorenii veneau după revenirea spectaculoasă de pe terenul Stelei, când au câștigat după ce au fost conduși la 25 de puncte, iar orădenii aveau moralul ridicat după victoria de acasă cu campioana U-BT.

Tudor Costescu i-a trimis în teren la angajament pe Burgess, Gheorghe, Jeremic, Komatina și Drăgușin. Cristian Achim a răspuns cu Richard, Valeika, Gajovic, Kariniauskas și Nicolescu. De menționat că orădenii au evoluat cu doar 5 stranieri, având probleme medicale. A fost un meci controlat aproape pe toată durata sa de timișoreni. După ce Kariniauskas a deschis scorul, echilibrul s-a păstrat până la 6-5. Două triple ale gazdelor și scorul devenea 13-5, iar Achim cerea primul time-out. Orădenii s-au apropiat la o lungime, dar Jeremic, Gheorghe și Diaz i-au dus din nou pe timișoreni la 7 puncte în față. Țîbîrnă a înscris de la distanță la ultimul atac al sfertului și scorul primei pauze a fost 25-21.

Sfertul secund a început cu aproape două minute fără coș, după care alb-violeții s-au distanțat la 32-23. Aceștia au avut un ecart maxim de 16 puncte în minutul 19, când scorul era 50-34. La pauza mare tabela de la sala Constantin Jude arăta 50-38. Sfertul trei le-a aparținut oaspeților, care au egalat la 58 în minutul 29, după câteva contre reușite. Komatina și Diaz i-au dus pe timișoreni în avantaj la ultima pauză, 64-60. Alb-violeții și-au mărit avansul în debutul sfertului patru, când orădenii nu au găsit drumul spre coș mai mult de trei minute și jumătate. Diaz a dominat sub panou și a dus scorul la 72-60. Ecartul a scăzul o singură dată sub zece puncte până la final. BC SCM Timișoara s-a impus cu 86-74 și a urcat pe locul secund, după o serie de 5 victorii.

Kris Richard a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Pentru oaspeți au mai fost în double-digits: Kariniauskas cu 11 puncte, Gajovic cu 11 și Țîbîrnă cu 10 puncte. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator de la BC SCM, cu 17 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Pentru gazde au mai înscris: Diaz 16 puncte, Popa Calotă 15, Komatina 10 puncte (plus 7 recuperări și 4 pase decisive), Burgess 7 puncte, Gheorghe 7, Drăgușin 7, Mijajlovic 5 și nou-venitul Stevanovic, 2 puncte.

În următoarea etapă Timba va juca în deplasare pe terenul vicecampioanei CSM Steaua București Eximbank, sâmbătă de la ora 17. BC SCM Timișoara joacă luni acasă cu Phoenix Galați, de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 21

 


Ultimele articole din categoria Baschet: