Vine liderul. SCM Timișoara a câștigat ultimul meci acasă cu U-BT Cluj

SCM Timișoara găzduiește sâmbătă de la ora 17 jocul inaugural al anului 2020 în Grupa A din Liga Națională de baschet masculin, parte a antepenultimei runde din prima fază preliminară a sezonului regular dar și primă partidă pentru alb-violeți într-o serie de trei într-o săptămână, conținând returul în deplasare al sferturilor de finală ale Cupei României, la Pitești, și ieșirea la campionii din Oradea. Dar mai întâi și mai înainte, primirea liderului la zi, U-BT Cluj.

Învins de bănățeni la ultima descindere pe Bega, anul trecut, pe 3 februarie, în turul fazei secunde Top6, 80:78 (42:37), Sherwood Terrell Brown înscriind atunci 18 puncte, coșgheter al jocului, iar 2 componenți care au părăsit între timp Timișoara, Stojadinovic și Vukosavljevic, câte 17 fiecare, veteranul pivot, și cu 14 recuperări în cont. Ardelenii aveau să încheie sezonul regular tot pe locul 2, precum la finele parcursului de 14 etape în Grupa A valorică a locurilor 1-8, de fiecare dată după sibieni, cei de sub Feleac obținând în cele din urmă medaliile de bronz, câștigători ai finalei mici, cu craiovenii. 

Acel victorios 80:78 avea să fie și unicul succes al timișorenilor în careul disputelor din sezonul trecut cu U-BT Cluj, care se impunea în Banat în faza I, în octombrie 2018, chiar în etapa a doua, după un meci foarte deschis în prima sa jumătate: 86:90 (46:52). În rest, triumfuri ale elevilor lui Silvășan în întâlnirile din Ardeal, la trei respectiv 9 puncte diferență în ediția trecută de campionat, tot la nouă și în turul celei în curs, 79:70 (37:32) pe 9 noiembrie, când aproape o treime din punctele formației pregătite de Dragan Petricevic au fost înscrise de Troy Chissell Franklin Jr., mai exact 22.

Și acum, în etapa a XII-a a grupei valorice A, ca și în toamnă, clujenii abordează partida de pe locul I, conservat grație victoriei în deplasare din runda premergătoare Crăciunului, cu 71:77 la Sibiu, a zecea din 11 apariții în campionat, deținând cu un punct mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, CSM CSU Oradea, care a suferit două înfrângeri în actuala stagiune baschetbalistică. Baschet SCM Timişoara ocupă un loc bun, în careul fruntaș, a patra înaintea ultimelor 3 runde din faza I, cu 16 puncte, din 5 victorii şi 6 înfrângeri. ”Violeții” au pierdut însă ultimul lor meci în Grupa A, la București, pe 20 decembrie, cu CS Dinamo Știința.

Meciul de pe teren propriu cu U-BT Cluj, lider al Ligii Naţionale de baschet masculin, programat sâmbătă cu începere de la ora 17 în sala „Constantin Jude”, a fost prefațat de căpitanul Nikola Pesakovic: „Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din România. Clujenii sunt favoriţi, dar vom da totul pe teren, aşa cum facem de fiecare dată. Suntem în formă bună! Ne aşteptăm la o partidă dificilă, sperăm să-i avem aproape pe suporterii noştri. Avem nevoie de sprijinul lor la fiecare meci. Am obţinut rezultate bune, suntem la un pas de turneul final al Cupei României şi aproape de faza Top 6 în campionat, îi invităm să ne ajute. Avem un program încărcat la început de an, dar nu este nici o problemă. Jucătorii preferă mai mult meciurile decât antrenamentele. Moralul este bun în cadrul lotului. Toată lumea cunoaşte problemele noastre, dar atmosfera este bună şi ne concentrăm pe ce avem de făcut pe teren. Antrenorul ne motivează la fiecare antrenament. Îi felicit pe băieţi pentru efortul depus în fiecare meci şi la fiecare şedinţă de pregătire. Vom continua să luptăm până la finalul sezonului”.

La finele anului trecut s-au jucat manșele tur din sferturile Cupei României, SCM Timișoara înscriind cele mai multe puncte dintre cele 8 trupe din Grupa A, grație cărora a repurtat cea mai clară victorie, 91:66 cu BCMU FC Argeș, pe când celelalte 3 învingătoare acasă au înscris pe linie câte 83 de puncte, clujenii într-un 83:64 cu sibienii, campioana CSM CSU Oradea într-un 83:72 luni 30 decembrie cu SCMU Craiova, la căderea cortinei peste 2019.

Clasamentul la zi al Grupei A și programul rundei din weekend, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: