55:72. Violetele bat Rapid toate codaşele: şi a mai înviat şi Sepsi

Banii leagă şi dezleagă totul. Finanţezi serios, îţi faci echipă peste vară, şi podiumul e-al tău. Campioană, apoi dispărută, Târgovişte reapare în frunte, prin preajmă cu insinuate de nicăieri, Alba Iulia şi Târgu Mureş. Sau închei pe 3 în 2011 dar te cerţi pe bani, tu investitor cu autorităţi, şi-ajungi să arunci prosopul cu 0 puncte, în iarnă, cînd intervine nu altcineva decît preşedintele FRB, Carmen Tocală: să nu moară BBALL 6 Sepsi BC! Aşa încît BCM Danzio, care ştia de ardelence că s-ar fi retras la Crăciun, ar mai avea aşadar totuşi un joc în plus, ce se va disputa marţea viitoare, 21 februarie, la ora 13, în „Constantin Jude”.

Da, cam asta au aflat „violetele” miercuri, în aşteptare fiind pe joi, amînate cu 24 de ore pentru jocul de la Rapid, şi anume că „verzile” din Sfântu Gheorghe au revenit după aproape două luni în Divizia A, şi cu niţică politică pe ruta FRB – CJ Covasna, în urma unui redebut „academic”, 36:85 cu CSM Bucureşti Sportul Studenţesc, care astfel, şi pentru o zi, le-a egalat pe timişorence la puncte.

Cinciarul Biljana Pesovic: 36 minute jucate în deplasarea la Rapid, cu 16 puncte (foto: bcmdanziotimisoara.ro)

Şi da, ocupanta locului 9 a ajuns-o pe BCM Danzio după cîte 20 de meciuri disputate, bucureştencele urmînd să vină în 10 martie pentru returul din „Constantin Jude”. Cam sub aceste auspicii au jucat Moroşan&Co. joi la „vişinii”, tradiţia acestui sezon spunînd că elevele lui Ljubomir Kolarevic cîştigă fiecare duel cu ocupantele locurilor 9-16: aşa încît doar zăpada le-a întîrziat puţin, căci altfel timişorencele au triumfat din nou graţie triplării avantajului în sfertul trei, 55:72 (13:18, 15:15, 10:20, 15:17), iar acum neavînd nimic împotrivă să vină şi… Sepsi.

Doar că alta e povestea în „zona 1-8”, de care va avea parte în play-off, BCM Danzio adunînd deja 9 eşecuri în dueluri cu trupe din prima jumătate, faţă de un unic succes, cu Nova Vita Târgu Mureş.

Statistic vorbind, BCM Danzio a înregistrat joi de la 12:30 a şasea victorie în deplasare în acest sezon respectiv a treia în Bucureşti, triumfînd astfel „afară” măcar o dată în fiecare lună de campionat de la debutul său în octombrie. Pesovic a fost omniprezentă (36 minute) şi vioară întîi, cu 16 puncte, 6 recuperări şi 9 asistenţe, deşi a ratat toate cele 7 încercări de 3 puncte (!), iar Saponjic cea mai prolifică dintre cei 4 pivoţi, cu 10 puncte, diferenţa finală de 17 fiind ceva mai consistentă decît cea mai mică înregistrată în succesele externe, 58:72 la „Sportul”, în decembrie, dar aproape jumătate din galopul de luna trecută din Bucureşti, 54:86 la Olimpia.

În fine, la Bucureşti a mers aşadar… rapid, în cinciul de start Brown – Pesovic, Vukoje – Moroşan, Kine-Kane timişorencele preluînd iniţiativa încă după 24 de secunde, 0:2 prin Biljana Pesovic, şi marcînd în primele nici 6 minute prin toate titularele. Ca şi în primul sfert al jocului pierdut vineri pe Bega, Nevena Saponjic i-a preluat locul în minutul 8 lui Fatou Kine-Kane, ajunsă la a doua greşeală personală, iar primele 10 minute s-au încheiat şi cu intrarea în joc a Simonei Andra Haas, substituind-o pe Jovana Vukoje. 13:18 după prima pătrime a meciului din runda a XXII-a a Diviziei A.

Haas s-a înscris apoi şi ea pe lista marcatoarelor, dar precizia lui Ungureanu, aflată la a treia sa „triţă” respectiv a doua succesivă, a recomprimat diferenţa, 21:22 după 12 minute, cu time-out solicitat de Kolarevic. Lucruri puse la punct şi apoi o primă reuşită şi în contul lui Saponjic, celelalte sîrboaice schimbîndu-se între ele, Vukoje pentru Pesovic, iar Stoiedin intrînd şi ea în focuri.

Vukoje a răspuns apoi prompt cu o primă „triţă” reapropierii Rapidului la un punct, dar a urmat o sarabandă a erorilor şi ratărilor, fără punct pentru BCM Danzio vreme de 3:16 minute, răstimp în care Stoiedin, Haas, Vukoje şi mai ales Pesovic şi-au dereglat tirul, intrîndu-şi în schimb pe mai departe în mînă Saponjic, asistată de Brown, cu unicele puncte ale Timişoarei vreme de 5 minute în sfertul doi. Încheiat egal, 15:15, cu 28:33 la pauza mare…

Cu Moroşan înapoi în joc în locul lui Stoiedin şi cu drumul redeschis de o altă aruncare de 3 puncte „marca” Vukoje, BCM Danzio s-a redesprins pînă la 32:42, în doar 3 minute, după care şi Tiffany Brown a plusat cu o „triţă” diferenţa ajungînd la 38:51 spre finele sfertului trei, încheiat cu primele puncte în contul pivotului Stoiedin şi scorul de 10:20. Cea mai mare diferenţă de pînă atunci, după 30 de minute, 38:53.

Vukoje a început şi sfertul 4 cu o aruncare reuşită de 3 puncte, lăsîndu-i apoi locul Andrei Haas, tot aşa cum şi Kine-Kane, ajunsă la a patra greşeală personală, a fost înlocuită sub panou cu Saponjic, aflată la al doilea joc pentru „violete”. Şi s-a mai pus doar problema scorului, cu Biljana Pesovic intrîndu-şi în mînă cu 7 puncte succesive ale bănăţencelor, ajunse la 45:65 cu nici 5 minute înainte de final…

Dar şi aşa Kolarevic a rămas consecvent, cu Vukoje, Haas, pivoţii Moroşan şi Saponjic precum şi Pesovic pînă spre final, abia atunci, cu 2:45 minute înainte de ultima sirenă, intrînd în joc şi Miruna Benţe, în locul sîrboaicei. Un minut mai tîrziu, cu scorul îngheţat la acelaşi 49:70, au intrat la rîndul lor şi Raluca Alecu şi Cristina Zidaru, finishul consemnînd 17:19 în sfertul 4 respectiv 55:72…

Cît despre faptul că întrecerea e în pragul rundei a 23-a şi Sepsi a jucat momentan doar 16, e treaba salvatorilor cum vor îndesa meciurile resuscitatei în programul returului. Să facă un pelerinaj continuu prin ţară, şi au rezolvat problema alinerii la start… Cît despre măceluri, mai contează!? Vrem să vedem peste sută şi la fete, în „Constantin Jude”! Iar după galopul de marţea viitoare urmează o altă descindere peste munţi, la Târgovişte, la finele săptămînii viitoare…

BCM Danzio (antrenor Ljubomir Kolarevic): 4. Andra Simona Haas 17:18 minute jucate – 8 puncte (5 recuperări / două asistenţe), 5. Biljana Pesovic 35:41 – 16 p (6/9), 6. Fatou Kine-Kane 12:59 – 2 p (5/0), 12. Corina Elena Moroşan 25:24 – 6 p (2/1), 21. Adina Stoiedin 13:30 – 2 p (4/0), 23. Tiffany Brown 32:20 – 13 p (4/4), 43. Jovana Vukoje 30:15 – 15 p (5/1), 41. Nevena Saponjic 26:26 – 10 p (5/0), 9. Miruna Benţe 2:45 – 0, 11. Cristina Zidaru 1:41 – 0 (1/0), 22. Raluca Alecu 1:41 – 0. Pe bancă: 8. Alina Gheban.

CS Rapid a început în formula Ungureanu (17 puncte – coşgetera jocului), Nicolaescu, Perţa, Bejan, Constantin, ultima acumulînd 5 greşeli personale.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: