”Violeții” cedează clar gazdei CSO Voluntari… 77:62 (46:29)

SCM Timișoara a suferit în această seară, târziu, meci încheiat după ora 22, cel mai drastic eșec din actualul sezon, înclinându-se la 15 puncte diferență după ce rămânea cu 13 puncte în urmă în sfertul inaugural celei mai în formă echipe a momentului în Liga Națională de baschet masculin, gazda CSO Voluntari, autoare a celui de-al 6-lea succes consecutiv după ce dispunea și ieri de CSM CSU Oradea cu 79:74 (37:33). Fără a conduce absolut deloc, ”violeții” au totalizat cel mai mic număr de puncte marcate în ediția actuală și au încheiat participarea și la cel de-al treilea turneu din campionat precum la primele două, la Oradea și Sibiu, prin a ceda amfitrionilor. În Ilfov însă nu la 7 puncte după 40 de minute sau în overtime, ci cu 77:62, pe sferturi 27:14, 19:15, 11:21, 20:12. 

Neînvinsă de aproape o lună de zile, după singurele eșecuri în campionat la debut din 10 și 11 decembrie 2020, la câte 5 puncte diferență în turneul de la Cluj în fața Stelei și gazdelor, CSO Voluntari a abordat ca favorită întâlnirea acasă de la ora 20:45 și a adăugat mai detașat victoriei de aseară cu orădenii un nou triumf, al șaselea la rând, în urma celor de luna trecută la Constanța, cu cei din Focșani și cu gazdele, respectiv de la Craiova, de la 11 puncte diferență în sus cu CS Dinamo și oltenii. 

Aseară, ilfovenii îndrumați de Sasa Ocokoljic au trecut de CSM CSU Oradea cu 79:74 (17:12, 20:21, 23:14, 19:27), cu Anthony Bernard Hickey principal marcator al gazdelor cu 24 de puncte dar și 6 pase decisive, normă pe care și-a mărit-o în fața timișorenilor, 27 de puncte și 9 pase decisive, înscriind toate cele 5 aruncări de la distanță în 35 de minute pe teren, tot atâtea jucate și de colegul său David Joseph, autor a 25 de puncte din postura de responsabil cu șuturile de afară, nu mai puțin de 13, dintre care 7 i-au intrat. 

Iar cu tot cu reușitele căpitanului Vlad Moldoveanu, al treilea cel mai jucat component al învingătorilor ca unic român în 5-ul de start, 31 de minute dominant de pe poziția 4 cu 13 puncte în cont, acest trio al ilfovenilor a scuturat mai mult plasa coșurilor decât au izbutit în total bănățenii. 

Care au reînceput mai hotărâți după pauză, cu 3 coșuri la rând în primul minut, o vagă ameliorare a situației de la 46:29 la 46:34, și au bisat cu alte 3 coșuri succesive în nici două minute după mijlocul aceluiași sfert, prin Mijajlovic și Mirkovic de fiecare dată de la distanță, și tot acesta din urmă din semicerc, de fapt și unii dintre cei mai prolifici 3 marcatori ai ”violeților”, 53:44 de la 53:36, run de opt puncte, cel mai consistent al lor. Iar sfertul se încheia nesperat de bine pentru elevii lui Petricevic și Bota, ”trițe” ale lui Mijajlovic și Brown, 57:50 CSO Voluntari.

Hickey și Joseph îi copiau însă de la distanță în primul minut din sfertul 4, Joseph trosnind apoi încă o ”triță” peste alte 30 de secunde, avantaj consolidat, 66:50, aproape cel mai mare deținut de ilfoveni, maximum fiind atins la 18 puncte, la care Petricevic a solicitat timp de odihnă și i-a reintrodus pe Komatina și Dragoste, dar revirimentul fusese deja stins.

Joseph mai adăuga de fapt alte două reușite de la distanță și meciul curgea spre un final implacabil, gazdele conservând controlat avantajul… 77:62. SCM s-a redresat de la o seară la alta în privința liberelor, ratând doar Olah și Dragoste, dar restul procentajelor au fost sub 50%, 6 din 19 de la distanță, 45% de două puncte. Imprecizii…

Jocul mai combinativ și mâna bună a americanilor, dintre care Hickey punea piciorul în prag încă din minutul inaugural, 3:0, au făcut rapid diferență, plusul valoric și de încredere simplificându-le misiunea din sfertul 1, 22:8 în minutul 7 și mulțumită a nu mai puțin de șase reușite de la distanță – Joseph 3, Moldoveanu două dar și Gîrbea. 

De partea oaspeților, începând cu Gajic, Brown, Stallworth IV, Banciu și Olah, trei coșuri ale lui Stallworth IV, câte unul marcat de Banciu, Komatina – intrat odată cu Mocrițchi, și apoi Gajic, dar slabe șanse în atac, compensând insuficient pe recuperări.

Nici sfertul secund n-avea să fie mai puțin anevoios pentru bănățeni, care au coborât o singură dată sub 10 puncte handicap, tocmai cu primul coș, marcat de Mirkovic, înregistrând însă și cel mai mare deficit, 43:25 cu 3 minute și jumătate înaintea pauzei, după ”trițele” lui Moldoveanu și Gîrbea. Cei din Voluntari dominau, mergând întins spre victorie într-o partidă dezechilibrată.

Greu a fost de exemplu pentru căpitanul Sherwood Brown după absențele de săptămâna trecută datorate accidentării, de astă dată cu cele mai multe minute jucate, 34, dar ieșit din mână, o reușită din 6 aruncări de la distanță, una din trei de două puncte, în schimb cel mai activ dintre învinși la recuperările defensive, șase. Gajic a jucat mai mult, ca și ieri, 32 de minute, cu 6 puncte și câte două recuperări respectiv pase decisive, dar și 5 greșeli personale. Și Olah cu 6 puncte în 30 de minute, dar și 4 recuperări, punctele ”venind” de pe bancă, Mirkovic 13 în 23 de minute și 5 recuperări, Komatina 11 în 21 de minute cu 6 recuperări. Mijajlovic și Stallworth IV au înscris câte 8 puncte, sârbul în aproape 20 de minute, și cu 3 recuperări, 4 pase decisive, lista marcatorilor mai fiind semnată de la vizitatori de Brown, cu 5 puncte, Mocrițchi 3 iar Banciu două. Dragoste n-a punctat în zece minute iar Kelemen și Lazar n-au jucat.

La învingători, care au apelat la și mai puțini jucători, numai nouă, în completarea trioului doar Gîrbea a mai înscris, 6 puncte, iar centrul Borovnjak – încă din minutul 2, Barro și Lee – câte două puncte fiecare. Duric a fost al patrulea cel mai jucat component de Ocokoljic, 22 de minute, fără puncte însă în cont.

Iar periplul timișorean prin România continuă, săptămâna viitoare la Miercurea Ciuc, joi-vineri cu CSM Focșani 2007 și gazdele, apoi din nou la Oradea pe 20 și 21 ianuarie, miercuri-joi cu craiovenii și Dinamo București. 

Până una alta, ultimele rezultate de azi, din ceea ce ar putea fi considerată etapa a IX-a, precum și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: