”Violeții” conduc și cu 10 puncte la Oradea, dar tot nu-i de-ajuns

SCM OHMA Timișoara a pierdut vineri seară și returul cu bihorenii în sala ”Antonio Alexe”, după ce marți li se înclina în ”Constantin Jude” în restanța din tur. Dacă atunci ”violeții” au revenit spre final, 62:67, de astă dată au câștigat sferturile 1 și 3, având chiar și 10 puncte avans, mai mult decât au putut strânge vicecampionii din Crișana, însă și așa a fost insuficient: 78:72 (31:29).

Bănățenii au fost mai numeroși decât marți, opt pe teren propriu, zece jucați de la ora 18 la Oradea, însă și gazdele au plusat la acest capitol, de la 10 la 11, iar rotația mai amplă a asigurat un plus pe faza a doua, pe contre dar și la recuperare. 

Orădenii n-au avut mai mult de 7 puncte avans și nici n-au izbutit un run mai lung de 6 puncte – egal celui al timișorenilor, dar chiar și așa au semnat ”dubla”, atacând astfel poziția a treia, deținută de FC Argeș. Pe de altă parte, ceilalți ”violeți”, bănățenii, au acumulat mai multe insuccese decât cei din Bănie – 11 față de cele 10 ale oltenilor, triumfători acasă cu 83:80 în dauna lui CSO Voluntari, de fapt cealaltă victorie pe teren propriu în seara de vineri cu 6 întâlniri în Liga Națională masculină și 4 triumfuri în deplasare.

Bănățenii nu l-au izbutit, cu toate strădaniile, cu toate că au câștigat două sferturi, 14:18, 17:11, 21:24, 26:19. 

În 5-ul de start Schipor, Strong, Gajic, Mirkovic, Olah, așadar cu Nikola Gajic revenit, alb-violeții au început mai bine, au preluat de două ori conducerea iar Gajic a înscris de la distanță pentru 2:6, avantaj majorat la 4:11. 

Richard și Markovic au punctat pentru gazde după mijlocul sfertului I, Lilov de la distanță și Talton pentru 8:18, ultimul cuvânt avându-l Richard tot de la distanță, compeltând un run bihorean de 6 puncte. 

Cu Holt și Vescan la startul sfertului 2, bihorenii au replicat la coșurile oaspeților iar în minutul 14 i-au ajuns din urmă, 22:22 prin Holt, fără însă a și răsturna situația.

Aspect amânat cu două minute, Ogden înscriind pentru 26:24 în minutul 15. Dar dacă bihorenii au condus numai 21 de secunde în minutul 2 din sfertul inaugural, cu 2:1, de astă dată s-au instalat la conducere, coș Nikola Markovic pentr 28:24 în minutul 17. Era sfertul gazdelor, în avantaj la pauză.

Menținut de puțin în prima jumătate din sfertul 3, mai clar în minutul 26, 48:42 prin Green. Cinste lor, ”violeților”, aceștia au recuperat treptat din ”libere” iar apoi pe mâna lui Olah, dând lovitura cu 4 secunde înaintea finalului penultimului sfert: Gajic de la distanță, 52:53.

Se contura o revanșă a outsiderilor?

Și Mirkovic înscria de 3 puncte, Olah prelua din nou conducerea în minutul 33. Replica gazdelor a fost consistentă, desprinse și la 6 puncte, însă bănățenii n-au disperat, ci au revenit, precum marți, la două puncte înaintea minutului final. Fără de folos și de astă dată, ”tricolorul” Richard încercându-și mâna cu succes, de ”afară”. 

Olah a fost din nou coșgheter cu 19 puncte, completat de Mirkovic cu 16, Gajic și Talton cu câte 12, Lilov 5 puncte, Komatina și Schipor câte 3 iar Strong două, foarte puțin jucat.

Și mai mulți marcatori la învingători, nouă, în frunte cu Richard – autor a 17 puncte, Ogden 16 puncte și 8 recuperări, Green 12, Holt 11 iar Markovic 10 cu 9 recuperări.

Rezultatele serii în LNBM și programul etapelor 29-30, penultima și ultima din retur, pe coloana clasamentului. Înaintea rundei finale mai sunt de jucat și 10 restanțe, cea a  timișorenilor, acasă cu U-BT Cluj. Altfel, mai au tot acasă și la căderea cortinei pe 29 cu codașa Csikszereda.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: