”Violeții” îi zdrobesc și la Timișoara pe croați, al treilea succes de la 25 de puncte diferență în sus în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara n-a fost departe nici în această seară să reediteze triumful acasă cu peste 30 de puncte avans de la debutul pe teren propriu din urmă cu exact o lună în Alpe Adria Cup, detașându-se la peste 20 de puncte deja în prima jumătate a returului de la ora 19 cu croații de la KK Zabok, meci câștigat și calificare în sferturi adjudecată, fără însă ca alb-violeții să rateze prilejul de a câștiga și celelalte două sferturi: 92:65 (56:33).

În cinciul de start Dokovic, Năsturescu, Gajic, Mirkovic, Kesar, ”violeții” de pe Bega s-au văzut conduși de două ori de croați în primul minut, însă ”trița” lui Nikola Gajic după două minute i-a adus în premieră la conducere, 7:4, ”liberele” sale și alte coșuri ale lui Kesar și Dokovic conturând o răsturnare decisivă de situație încă din primele 5 minute, cu un parțial de 11:0, scor 13:4

Timișorenii ajungeau să conducă deja și cu 24:8 în minutul 9, grație unei alte ”trițe” a lui Gajic, un pod prea îndepărtat pentru croații depășiți și în meciul tur acasă la ridicarea cortinei ediției 2022-2023 în Alpe Adria Cup, atunci cu un asemănător 63:88 în favoarea elevilor lui Petricevic la 23 septembrie. 

Chiar și mai clar cu un coș în această seară, pe sferturi 27:16, 29:17, 17:14, 19:18, timișorenii asigurându-și binișor în avans calificarea în sferturile eliminatorii și împărtășind bucuria celui de-al patrulea succes în 4 apariții în grupă cu sutele de iubitori ai baschetului din tribuna sălii ”Constantin Jude”. 

Nu și-au bătut propriul record din urmă cu exact o lună, atunci la debutul acasă în competiție, 106:72 cu oaspeții slovaci pe 12 octombrie, pe care îi vor întâlni și în deplasare luna aceasta, însă au avut mână foarte bună din semicerc, fructificând trei sferturi dintre aruncări, 21 din 28, multe și dintre cele de la distanță, 12 din 26, cu o singură ratare de la libere. 

Precizie suplimentată din încrederea conferită de jocul dominant la recuperare, 40-24, atât Gajic cât și Kesar reușind câte zece fiecare, iar tot zece și Dokovic – pase decisive, tripletă a jucătorilor în double-double, Gajic și Kesar autori a câte 24 de puncte în 36 respectiv 30 de minute, Dokovic cu alte 12 puncte în 31 de minute, o semnificativă contribuție având și Adam Mirkovic în calitate de căpitan, cu 20 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive în 36 de minute jucate.  

De fapt, timișorenii au și atins după pauză o diferență maximă de 32 de puncte, apropiată recordului lor de scor de luna trecută cu slovacii, semn că nimeni și nimic nu le stă momentan în cale în întrecerea regională central-europeană. 

Texanul McClellan contribuind și el cu 21 de minute jucate și 4 puncte marcate, Robert Schipor cu 5 puncte în 14 minute iar Năsturescu cu 3 în 7 minute, în vreme ce pivotul Vujosevic a jucat 13 minute, Maticiuc 8, Stanciu trei și Horga peste un minut, toți fără a înscrie. Pe când croații, cu numai 10 componenți în efectiv, au stat la mâna lui Lukacic, autor al unei treimi din punctele învinșilor, 21 în 30 de minute, și mai mult jucând Garret Jr., 33 de minute, în care a marcat 8 puncte, precum Perovic și Tomic.

Și urmează vineri primirea dinamoviștilor în ”Conferința B” a Ligii Naționale, după care ieșirile în Slovacia și la CSA Steaua. Ultimele rezultate din campionat și programul viitor, pe coloana clasamentului.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: