”Violeții” pierd primele 3 sferturi dar îl câștigă clar pe ultimul și înving pe terenul lui Dinamo

”Dubla” timișoreană în capitală n-a început bine joi după-amiază, ”violeții” cedând craiovenilor în overtime, dar s-a încheiat cu succes vineri seară, elevii lui Petricevic revenind în sfertul final, după ce pe primele 3 le pierdeau în fața gazdei Dinamo, reviriment cât o victorie, importantă în lupta directă pentru locul 7. S-a repetat istoria din ianuarie, când ”Leii din Banat” s-au redresat de la o zi la alta la Oradea, de la un eșec la 18 puncte diferență cu oltenii la un triumf la 14 diferență cu dinamoviștii. De fapt, e pentru a treia oară când SCM se reabilitează în al doilea joc al turneului, și la începutul acestei luni pendulând în 24 de ore de la -7 cu gazdele din Trivale la victoria la 4 diferență cu sibienii.  

CS Dinamo a câștigat la 3, 5 respectiv un punct diferență primele sferturi ale unui meci în general echilibrat, în care a fost mai adesea la conducere, cu maxim 11 puncte avans, și pe cartea contraatacului, dar în cele din urmă s-a recunoscut învinsă, pentru a doua oară în două zile, după ce ieri ceda la 5 puncte orădenilor, recent medaliați cu bronz în Israel în FIBA Europe Cup.

Timișorenii, mai exacți în aruncările din semicerc, cu 17 reușite din 29, și dominanți în jocul la recuperare, numeroase fiind sub panoul advers, au rămas mereu în meci, iar chiar dacă n-au prea condus sau cu cel mult 4 puncte, au reușit un sfert final debordant, în care au înscris peste 30 de puncte, anihilând deficitul și impunându-se cu 75:78, la pauză 38:30, triumf după o înfrângere ieri în overtime.

Cu Milos Komatina autor a 20 de puncte și 8 recuperări, reușind 3 ”trițe” în cele 26 de minute în teren, dar și cu centrul timișorean Alexandru Olah marcator a 17 puncte și autor a 6 recuperări în aproximativ același timp, SCM Timișoara a răsturnat scorul în capitală, 20:17, 18:13, 17:16, 20:32.

”Violeții” au început din nou ezitant, precum joi, de astă dată Dinamo desprinzându-se la 7:0 până când oaspeții s-au dezmeticit, coș Gajic în minutul 4. Dar pe cât de modest a fost debutul, pe atât de debordant a fost finishul timișorenilor, deși conduși cu 9 puncte înaintea sfertului final, chiar și 10 la mijlocul acestuia. Dezavantaj înjumătățit în nici un minut de Mijajlovic și Olah, 71:66, după care ”trițele” lui Brown și Olah au răsturnat scorul în minutul 38, 73:74. Era pentru prima oară când vizitatorii treceau la conducere…

La care Gajic n-a așteptat invitații speciale și a țintit și el din afara semicercului, 73:77, victorie smulsă la potou de timișoreni, după ce în sfertul inițial erau conduși în mai multe rânduri cu 7 puncte diferență, iar în cel de-al doilea și al treilea în mai multe rânduri cu câte 9 puncte.

Brown a strâns 12 puncte și 7 recuperări în aproape 28 de minute jucate, Gajic și Mijajlovic au înscris fiecare câte 10 puncte, ultimul în 34 de minute pe teren, iar Dragoste, Pesakovic, Banciu și Mirkovic i-au completat, primul cu 3 puncte, ceilalți cu câte două. Și a reintrat și Lazar, jucând aproape 4 minute. Cane, Armwood și Ferguson Masters au marcat 18, 15 respectiv 11 puncte pentru elevii lui Hristu Șapera.

Finalul returului, săptămâna viitoare la Oradea, pe 6-7 mai cu steliștii și clujenii. Ultimele rezultate și programul viitor, pe coloana clasamentului LNBM.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: