„Violeţii” pierd Rapidul la Timişoara încă din primul sfert, 9:25

De ceea ce le-ar fi putut fi frică, un nou start ratat, timişorenii au avut parte sâmbătă seară acasă la penultima apariţie în Top10, cu a treia clasată CS Rapid Bucureşti, care, cu antrenorul şi câţiva jucători trecuţi sau chiar crescuţi la alb-violeţi, caz al internaţionalului bănăţean Olah, s-a detaşat copios în primele 10 minute, 9:25, avantaj din care n-a cedat decât un coş până la pauză, luând-o apoi de la capăt, 16:27 în sfertul 3. 

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara trăgea nădejde să se strecoare cumva în sferturile play-off, precum o făcea în Top10, iar o victorie acasă împotriva rapidiştilor era vitală, însă alb-violeţii au suferit şi al treilea eşec în sala „Constantin Jude” în grupa I valorică, 81:91 (35:49) cu bucureştenii, la urma urmei cea mai strânsă înfrângere în Banat în Top10, după cea înregistrată la 24 de puncte cu campionii clujeni, la 13 cu craiovenii.

Dar tot la zece diferenţă precum în tur în Giuleşti, 88:78 pe 13 martie, după 40:29 la pauză, iar asemănările sunt evidente, semn că n-ar fi vreo întâmplare ori coincidenţă.

Elevii lui Petricevic, Markovic şi Bota au dres busuiocul, conform obişnuinţei în Top10, în sfertul final, prea puţin, tardiv şi în zadar, cu 30:15, după 9:25, 26:24 şi 16:27. Când pierzi două sferturi acasă prin a încasa minimum 25 de puncte, nu prea poţi emite pretenţii reale să te impui.

Meciul s-a jucat de fapt până la pauză, mai degrabă în primele sale 10 minute, cei de sub Podul Grant legând şi un run de 14 puncte, astfel încât au ajuns să conducă şi cu 28 de puncte, fără a fi deloc conduşi, graţie unui total de 69 de puncte ale componenţilor cinciului de start.

Tudor Costescu, cândva pe banca Timişoarei, cândva şi al „Vulturilor” României, precum Petricevic la ora actuală, a croit o trupă de podium în vestul capitalei, apelând pe Bega la numai 8 baschetbalişti, de departe cel mai mult la localnicul Alex Olah, 35 de minute cu 13 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive, într-un cvintet în care alt jucător trecut prin „violet”, Mladen Jeremic, a înscris 18 puncte în 31 de minute, Stone 16 în 30 de minute, cu 6 recuperări, Threatt 14 în 27 de minute iar Dorneanu 8 puncte în 20 de minute jucate. 

I-au mai suplinit Conger, cu 16 puncte în 29 de minute, Bilinovac cu 5 în 23 de minute şi Yankovitz punctând dintr-o liberă în 6 minute pe teren, suficient pentru a spulbera calculele localnicilor.

Şi încă din primele nici 4 minute, Threatt ridicând scorul la 2:16 cu o „triţă” şi copiindu-l astfel pe Jeremic, pe când tot ceea ce reuşiseră bănăţenii consta în coşul egalizator la 2 al lui Gajic.

Diferenţa maximă în sfertul I, 5:22 în minutul 8, stabilită de Conger. Rapidul era ieşit din Gara de Nord, timişorenii încă pe peron. Într-un cinci de start cu Dokovic, Năsturescu, Gajic, Mirkovic şi Lazar.

Kesar şi Petrescu aveau a înscrie primele coşuri ale sfertului 2, reducând din deficit la 13:25, însă Rapid n-a coborât sub zece puncte avans.

Din contră, Olah şi Stone au marcat în ultimul minut înaintea pauzei, 35:49, iar ceea ce a urmat a arătat diferenţa între o aspirantă la medalii şi o formaţie încercând să pătrundă cumva în sferturi. 

Abia după 3 minute din partea a doua, la 35:57, după încă un run rapidist de 8 puncte, fructifica şi Dokovic o liberă, dar Rapidul aducea a TGV pentru gazde când Conger majora diferenţa la 52:80 în primul minut al sfertului 4, –28.

Meci jucat, speranţe spulberate, după succesul încurajator de miercuri de la Craiova. Doar al doilea în nouă apariţii în Top10, prea puţin pentru a emite justificat pretenţii de play-off, de sferturi de finală. 

Gajic a jucat din nou cel mai mult, 35 de minute, Dokovic a redevenit coşgeter cu 33 de puncte în 33 de minute, secondat de compatriotul Kesar cu 27 de puncte şi 6 recuperări în 26 de minute pe teren, ratând doar 3 coşuri din acţiune, ceilalţi 6 marcatori din alţi 9 componenţi ai localnicilor care au jucat strângând mai puţin decât totalul lui Kesar. 

În schimb viitorii vizitatori ai timişorenilor la finalul Top10, piteştenii, au făcut scor acasă cu a patra clasată, 85:62 cu CSO Voluntari, câştigând şi sibienii, 85:68 cu Dinamo, pentru a nu mai spune despre fruntaşe, cea bihoreană, 85:76 cu craiovenii, clujenii la scor cu constănţenii.

În consecinţă, apele s-au mai limpezit, alb-violeţii rămânând antepenultimii şi pe 9 cu 5 succese în 17 partide, faţă de cele 6 ale craiovenilor şi dinamoviştilor, oponenţi direcţi marţi de la 19:45 în restanţa din capitală, ca mai apoi, la căderea cortinei, vineri de la ora 20, să se joace Timişoara – Piteşti, Rapid – Dinamo şi Craiova – Voluntari. 

Timişorenii i-ar mai putea aşadar cel mult egala la victorii pe ocupanţii locului 8, aleşi dintre învinşii duelului Dinamo – SCM U Craiova, însă strict cu condiţia ca elevii lui Petricevic să dispună de argeşeni iar pierzătorii restanţei de marţi din capitală să mai capoteze apoi şi vineri.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: