„Violeţii” Timişoarei pierd la scor în Ungaria dar la un coş la Oradea, unde îşi adjudecă sferturile după pauză inclusiv cu un parţial de 0:11

La o săptămână după „dubla” victorioasă cu scoruri strânse pe terenul prim-divizionarei CSM Târgu Mureş, la primele meciuri de verificare jucate de alb-violeţi în pregătirile de vară, baschetbaliştii Timişoarei au legat miercuri şi joi alte partide amicale în deplasare, de astă dată pierzându-le, pe prima la scor, în Ungaria, pe cea de-a doua la un singur coş diferenţă, în această seară, în faţa a circa 1.500 de spectatori, în fief-ul vicecampioanei naţionale CSM CSU Oradea, aflată la primul test estival. 

Săptămâna trecută, miercuri şi joi, prim divizionara SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara – conform noii sale denumiri complete – a jucat primele partide amicale ale verii şi le-a câştigat la a 11-a clasată în ediţia trecută a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Târgu Mureş, pe care nu o va întâlni în prima fază preliminară pe „Conferinţe” a noului campionat, „violeţii” învingând cu 83:82 şi 80:77.

Aseară, în Ungaria, bănăţenii şi-au testat din nou forţele pe teren advers, aşa cum tot pe teren advers vor avea şi primele partide oficiale din noul sezon, cu două meciuri în „triunghiularul” din septembrie de la Craiova al preliminariilor Cupei României, iar elevii lui Dragan Petricevic au fost depăşiţi la Debrecen de DEAC – Debreceni Egyetem Atlétikai Club – ocupantă a locului 6 în precedentul sezon al primei ligi maghiare, care a făcut scor după pauză, 84:60, deşi cei de pe Bega câştigau la scor sfertul secund, cu 26:17, conducând după 20 de minute cu 41:36, primele 10 aparţinându-le maghiarilor, 19:15. Desprinşi la reluarea întâlnirii internaţionale, 24:10, 24:9. 

La nici 24 de ore, joi la ora 18, timişorenii au luat startul în sala „Antonio Alexe” din Oradea în faţa unor tribune cu circa 1.500 de spectatori, la prima revedere a vicecampioanei naţionale din Bihor cu proprii simpatizanţi după finala la titlu cedată în faţa multiplei campioane U-BT Cluj.

Timişorenii au avut aşadar ocazia participării la o partidă specială pentru medaliaţii cu argint ai ediţiei trecute, care i-au învins la un singur coş diferenţă, cu 88:86, după ce-i conduceau mai clar la pauză, cu 56:47. 

Majoritatea punctelor s-au marcat într-un prim sfert deschis, 33:26, „violeţii” echilibrând jocul în cel de-al doilea sfert, 23:21 tot pentru orădenii pe care nu-i vor mai reîntâlni în „Conferinţa” preliminară cu 9 cluburi şi în viitoarea ediţie, dar în schimb pe campionii clujeni. Însă în primul rând pe cei de la CSM Galaţi, în etapa I, programată pe Bega în jur de 23 septembrie, peste 3 săptămâni.

Alb-roşii din Crişana au început mai bine şi jumătatea secundă a amicalului, cu 7 puncte imediat după pauză, însă şi replica bănăţenilor a fost consistentă pe finele penultimului sfert, pe care l-au tranşat la 3 puncte diferenţă, numai 6 deficit înaintea ultimelor 10 minute.

Anihilate complet de Gajic şi compania cu un parţial de 0:11 la debutul sfertului final, fără a primi vreun coş din partea „albilor” lui Achim vreme de 6 minute, aşa încât ocupanta locului 8 în ediţia trecută a jucat în avantaj în a doua jumătate a sfertului 4.

Neal a fost salvatorul orădenilor, victorioşi în ciuda unei noi accidentări în echipa localnicilor, şi cea a lui Gheorghe, după entorsa lui Pearson din prima jumătate, gazdele răsturnând scorul şi rezistând în ultimele faze, 88:86, deşi baschetbaliştii Timişoarei au tranşat un al doilea sfert la rând. 

Cu Nikola Gajic coşgheter, autor a 19 puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, tot 19 adunând şi Neal, iar Tarolis 17 pentru vicecampioni.

Învingători în primul test al verii, timişorenii învinşi la a patra apariţie în 9 zile. O alta, în premieră acasă, fiind programată marţi 5 septembrie de la ora 18, în amicalul cu CSM Focşani – nici aceasta viitoare oponentă în „Conferinţă”, amical precedat de întâlnirea echipelor sub 16 ani ale celor două cluburi.

Programul etapei I de campionat în „Conferinţă”, pe coloana clasamentului secţiunii Baschet. (foto: deac.hu)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: