Vlad Szekely și Amedeo Casale închid lista de achiziții a Timbei

BC Timba Timișoara și-a completat lotul pentru noua ediție a Ligii 1 cu alți doi tineri după ce i-a adus pe Vlad Szekely și Amedeo Casale. Ambii au în palmares titluri naționale la nivel  de juniori. Timișoreanul Szekely se alătură galben-negrilor după ce în sezonul trecut a jucat pentru concitadina BC SCM Timișoara, în timp ce jucătorul născut în Italia a contribuit la promovarea lui CSM Ploiești la care s-a transferat în iarnă după ce a început campionatul la Știința București.

Vlad Szekely

Vlad Szekely, autor a 29 de puncte la confruntarea din decembrie cu viitoarea sa echipă

Vlad Szekely (născut pe 10 iunie 1996), este format  la CSȘ Bega Timișoara și evoluează pe pozițiile 1 și 2. Sezonul 2012-2013 i-a adus două titluri naționale fundașului timișorean. Acesta a câștigat la U18 cu CSȘ Bega după 61-58 în finala cu LPS Târgu Mureș. La acea performanță Szekely a fost coechipier cu Robert Medgyesy cu care se va reîntâlni la Timba. Szekely a făcut parte din lotul care câștiga titlul la U23 (Liga II) în 2012-2013 pentru BC Timișoara. Atunci avea să impresioneze la turneul final găzduit de sala Constantin Jude, când „leii” au avut nevoie ca mai tinerii componenți veniți de la CSȘ să ajute nucleul format din Milencovici, Toth, Covaciu și Păun. Atunci fundașul a profitat de șansă. În sezonul următor „leii mici” și-au adjudecat titlul la categoria U20 cu Szekely printre titulari.

Acesta a debutat în Liga Națională în februarie 2014 la un meci cu Farul Constanța când antrenorul Dragan Petricevic le-a dat multe minute tinerilor. La acel meci Vlad Szekely a jucat 11:52 minute a fost singura lui apariție în acel sezon, iar în următoarele două a fost promovat în lotul primei echipe. În cele două sezoane când s-a antrenat cu echipa mare nu s-a bucurat de foarte multe minute la meciurile din prima ligă, având în jur de 33 de minute. Acesta a evoluat în această perioadă mult mai mult pentru formația satelit, din liga secundă, pentru care fundașul a fost în dese rânduri cel mai bun marcator al meciurilor. La problemele financiare cu care s-au confruntat „leii” în ultimul sezon, la echipa a doua au fost foarte mulți copiii, iar Szekely era cel mai experimentat dintre ei. A marcat la mai multe meciuri peste 20 de puncte. În meciul din decembrie cu Timba, „7-ul” de la BCT și-a trecut în cont 29 de puncte.

IMG_7594

Amedeo Casale (în alb) la meciul dintre CSM Ploiești și BC Timba Timișoara de la turneul de promovare din luna mai

Amedeo Angelo Casale este născut în Italia pe 15 decembrie 1997, mama sa fiind româncă, iar tatăl argentinian. S-a format la CS Dinamo CSS 6 București cu care a câștigat argintul la Campionatul Național U16 în 2013. Anul următor s-a dus la U Cluj Napoca alături de care și-a trecut în palmares două titluri  naționale, la U 18 în 2014 și U20 în 2016. Casale evoluează pe pozițiile 2 și 3, a participat la mondialele de 3 la 3 de juniori, dar și cu naționala U 20 în această vară la Campionatul European, divizia B. Casale a jucat între 18 și 25 de minute în patru dintre partidele disputate de tricolori, iar  în alte trei a intrat sub  zece minute. A avut medii de  14,3 minute/meci, 5,1 puncte, un assist și  0,9 recuperări la turneul pe care România U20 l-a încheiat pe locul 10 din 21 de participante.

Jucătorul care încearcă de multe ori slam-dunk-uri spectaculoase și în timpul meciurilor a început sezonul trecut la Știința București, formație neînvinsă în prima parte a Ligii 1. În timpul perioadei de transfer din februarie și-a urmat antrenorul, pe Eugen Ilie, la CSM Ploiești, formația care a organizat turneul de promovare din primăvară și care l-a câștigat. La turneul de la finalul lunii mai Amedeo Casale a marcat două  puncte împotriva următoarei sale formații în 17 minute și jumătate, în a doua partidă cu Poli Iași a petrecut în teren 18:18 minute și a înscris 6 puncte, iar la ultimul meci cu Olimpic Baia Mare a fost titular și a reușit 11 puncte în 21 de minute. Formația prahoveană s-a confruntat cu un blocaj financiar în această vară și se punea problema retragerii din campionat, caz în care Timba ar fi putut să îi ia locul în Liga Națională dacă găsea suficiente resurse financiare. CSM Ploiești a anunțat că la începutl lunii septembrie începe pregătirea pentru  primul eșalon.

Cu transferul lui Casale și Szekely, Timba a adus cinci jucători noi în această vară. Pe lângă cei doi se alături proiectului Alexandru Mihuți (care a mai jucat pentru „urși”), Tamas Boloni și Nate Barnes. Boloni face parte din naționala U 20, iar cu el și cu Casale pare că galben-negrii stau mai bine în acest an în ceea ce privește obligativitatea jucătorului sub 20 de ani pe teren tot meciul, față de sezonul trecut când tinerii nu aveau atâta experiență. Reamintim că în liga secundă este obligatorie prezența a 6 jucători sub 20 de ani pe foaia de joc. Din lotul de sezonul trecut au rămas Mario Lazăr, Dejan Kovacevic, Balasz Baczo, Robert Medgyesy, Vlad Colceriu, Marius Deconescu, Raul Rada, Norbert Kelemen, Andrei Szabo și Victor Veina.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: