Week-end reușit sub panou pentru echipele SCM-ului, cu succese acasă. Timba a avut probleme de lot la Galați. „Urșii” au mai adus doi jucători

Cele două echipe de la SCM Timișoara s-au impus în cuplajul de sâmbătă de la sala Constantin Jude. Fetele au deschis seara cu succesul în fața celor de la CSU Alba Iulia, scor 77-68: 19-18, 23-21, 21-12, 14-17. A fost ultimul meci în alb-violet pentru fundașul Maegan Conwright. „Leii” au obținut o victorie scontată în fața tinerilor de la Dinamo București, scor 104-53: 33-10, 23-16, 23-10, 25-17. Timba a avut doar șase jucători valizi la meciul de la Galați și a cedat cu 96-67: 27-15, 20-17, 22-11, 27-24.

În etapa a 16-a din Liga Națională de baschet feminin s-au înregistrat doar victorii ale gazdelor, cu toate meciurile disputate sâmbătă. Cea mai strânsă partidă a fost la Arad unde FCC ICIM a trecut de CSBT Alexandria cu 69-66 după ce a revenit de la -13 în debutul sfertului trei. Universitatea Cluj a câștigat acasă cu „lanterna roșie”, Sirius Târgu Mureș, scor 85-71, dar oaspetele au jucat bine în primele trei sferturi și au condus la toate cele trei pauze. Poate surprinzător, cel mai dezechilibrat meci a fost cel de la Sfântu Gheorghe, unde campioana a trecut de Olimpia Brașov cu 89-52.

CS SCM Timișoara venea după trei înfrângeri consecutive, în deplasare. Tot o serie de trei eșecuri avea și CSU Alba Iulia, singura formație pe care alb-violetele au învins-o în deplasare. În etapa intermediară, de miercuri, ambele echipe au cedat la o posesie. Elevele lui Mihai Coldea au pierdut la Alexandria pentru trei puncte, în timp ce formația lui Manuel Rodriguez a primit coș în ultima secundă, de lângă inel, pierzând la două puncte.

Gazdele timișorene au început meciul de la sala Constantin Jude cu Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Conwright și Burdgess. A lipsit accidentata Filip. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, January, Fleming și Radovic. CSU a înscris primele cinci puncte prin oamenii mari, Fleming și Radovic. Tot o jucătoare de sub panou a marcat și primul coș al gazdelor, Burdgess. Radovic a scuturat plasa de la distanță și a făcut 2-8. Conwright a înscris de la distanță și Lloyd le-a dus prima dată pe alb-violete în avantaj, 15-14 în minutul 8. La prima pauză scorul a fost 19-18.

Alb-violetele s-au distanțat de două ori la 7 puncte în sfertul secund, dar ardelencele au egalat la 34 după triplele lui Omerbasic și January. Omerbasic a scuturat, din nou, plasa de la distanță și le-a readus pe oaspete în avantaj. Conwright a egalat la 39 cu o nouă reușită de după semicerc. Bănățencele au punctat de la linia de fault până la finalul perioadei de joc, iar scorul la jumătatea partidei a fost 42-39. Gazdele au reușit 7 puncte la rând și s-au distanțat la zece lungimi, 51-41 în minutul 23. Scorul ultimei pauze avea să fie 63-51. Diferența maximă a fost de 16 puncte (67-51 și 73-57). Stoiedin a marcat ultimul coș al SCM-ului cu două minute și jumătate până la final. CSU a mai înscris de la linia de fault, dar nu a pus în pericol soarta celor două puncte. S-a încheiat 77-68 și alb-violetele au oprit seria negativă, în timp ce oaspetele au ajuns la 4 înfrângeri la rând.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, cu 30 indice al eficienței la ultima apariție pentru SCM. Dlesha Lloyd a secondat-o cu 23 de puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări. A adăugat 5 assist-uri pentru 29 în dreptul eficienței. Pentru gazde au mai înscris: Burdgess 15 puncte, Stoiedin 6, Brosovszky Boriga 3 și Young 2. Au mai intrat Ivășchescu, Ardelean și Kiriienko. Jessica January a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 23 de puncte (double-double cu 14 recuperări, 29 eficiență). La CSU au mai înscris: Morrissette 14 puncte, Radovic 10, Omerbasic 6, Crăciun 5, Fleming 5, Fodor 3 și Cutaș 2 puncte. Gazdele au făcut diferența cu 42 de puncte din spațiul de trei secunde (față de 24), iar oaspetele au marcat cu 8 libere în plus.

Meci ușor pentru BC SCM Timișoara

La băieți s-a disputat etapa a 15-a care a început de vineri, cu victoria celor de la CSM CSU Oradea, 108-55cu BC Mureș, o echipă cu probleme financiare. Sâmbătă a fost derby-ul ardelean între U BT Cluj și BC CSU Sibiu și „vulturii” au câștigat pe terenul campioanei cu 86-70. Pe lângă cele două partide ale formațiilor timișorene, s-a disputat și meciul dintre Poli Iași și CSM Steaua Eximbank București. Moldovenii au găzduit partida la Galați și vicecampioana Steaua s-a impus cu 94-69.

Tot un meci dezechilibrat a avut loc și la sala Constantin Jude, când BC SCM Timișoara a primit vizita singurei echipe fără victorie în această ediție de campionat, Dinamo București. Alb-roșii nu sunt pe ultima poziție din simplul motiv că au mai multe meciuri disputate decât ieșenii. Bucureștenii au 15 înfrângeri la rând, având doar români în lot, unii foarte tineri. Există și nemulțumiri în interiorul echipei și au început deja plecările. Ultima în clasament este Politehnica Iași (12 puncte, 1/10) care are multe meciuri amânate din cauza întârzierii în montarea parchetului. Moldovenii aveau derogare până la finalul anului trecut să joace în sală, dar adversarii au refuzat să-și pună în pericol jucătorii în lipsa parchetului. Acesta nu a fost montat încă.

Revenind la meciul „leilor”, acesta a fost unul fără istoric. Gazdele au început cu Burdgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Diaz. Oaspeții i-au avut în 5-ul de start pe Stănescu, Cioacătă, Casale, Bîrloveanu și Iliescu. Casale a transformat o liberă din două și acela a fost singurul moment în care bucureștenii au condus. Diaz, Komatina și Jeremic au dus scorul la 7-1 după două minute. Aceiași jucători au marcat pentru run-ul de 10 puncte al timișorenilor și scorul era 21-5 după jumatea primului sfert. Meciul era decis deja la prima pauză, când scorul a fost 33-10. Gazdele aveau un avans de 30 de puncte la jumătatea partidei. Ecartul s-a mărit cu alte 13 puncte în sfertul trei, iar la ultima pauză tabela arăta 79-36. Tohătan a înscris de după semicerc și alb-violeții atingeau suta. Scorul final a fost 104-53.

Tânărul Lucas Tohătan a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte în 26 de minute (5×3), 34 eficiență. Pentru gazde au înscris toți cei 12 jucători de pe foaie: Mijajlovic 12 puncte, Jeremic 11, Ursan 10, Diaz 10, Drăgușin 7 puncte (13 recuperări), Komatina 6, Burdgess 6, Gheorghe 5, Penciu 5, Păun 3 și Popa Calotă 3 puncte. Amedeo Casale a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 24 de puncte. Bîrloveanu l-a urmat cu 9 puncte.

Doar 6 oameni valizi pentru Timba la Galați. Întăriri din Serbia pentru galben-negri

„Urșii” se confruntă în continuare cu probleme de lot. Dan Ionescu a putut folosi la meciul cu Phoenix doar 6 jucători, astfel că gazdele au putut obține prima victorie din 2018. Gălățenii au început cu Miller, Petrișor, Gugino, Pavlovic și Măciucă. Oaspeții i-au avut în formula de start pe Rotariu, Naylor, Medgyesy, Reljic și Pierce. Ultimul a debutat pentru galben-negri. Phoenix a deschis partida cu un run de 12 puncte, iar Reljic a înscris primul coș al timișorenilor în minutul patru. Timba s-a apropiat la șapte lungimi, dar gazdele au refăcut ecartul de 12 puncte, iar la prima pauză scorul a fost 27-15. Jocul s-a mai echilibrat în sfertul secund, adjudecat de gălățeni la doar trei lungimi. La jumătatea partidei scorul era 47-32. După jumătatea sfertului trei s-a înregistrat cel mai mare ecart, 33 de puncte, la 69-36. „Urșii” au avut un run de zece puncte și s-au apropiat la 69-46 după primul coș din ultimul sfert, înscris de Balmuș de la distanță. Scorul final a fost 96-67.

A fost o diferență foarte mare la recuperare, cu gazdele având dublu, 50-25. Astfel au beneficiat de mai multe posesii și au marcat mai mult de jumătate din aruncările din acțiune, în timp ce Timba a avut 43% procentaj de reușită. Anthony Gugino a fost cel mai bun marcator al meciului cu 21 de puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări, 37 eficiență. L-a urmat nou-venitul Artino cu 20 de puncte, Pavlovic cu 18 (double-double cu 12 recuperări), iar Kalve a înscris 10 puncte.

Cinci jucători de la Timba au fost în double-digits. Cameron Naylor a încheiat partida cu 14 puncte și 7 recuperări. Pierce a fost integralist și a contribuit cu 13 puncte și 6 recuperări. Tot 13 puncte a avut și Rotariu. Balmuș a înscris 12 puncte, toate de după semicerc, iar Reljic a marcat 11 puncte. Medgyesy a avut 4 puncte.

Timba a mai adus doi sârbi, de 28 și 27 de ani. Fundașul Filip Dumic se alătură echipei după ce a jucat 9 meciuri pentru Mladost în prima ligă bosniacă. A avut medii de 9,9 puncte, 5,8 pase decisive și 2,3 recuperări. A mai evoluat la echipe din Serbia și Muntenegru. Goran Ostojic este extremă și vine din Superliga ucraineană. A început sezonul la Sloga, în Serbia.

Program

La finalul săptămânii viitoare vor evolua două din cele trei echipe timișorene de seniori. Fetele de la CS SCM Timișoara se deplasează sâmbătă pe terenul ultimei clasate Sirius Târgu Mureș. Prima fază a sezonului regulat de la fete se apropie de sfârșit, iar ultima etapă se va disputa în primul week-end din februarie, când la sala Constantin Jude va veni Olimpia Brașov. După aceea urmează fereastra de meciuri pentru naționale, iar în 23 februarie începe Final 8-ul Cupei.

Timba Timișoara joacă la finalul săptămânii viitoare în deplasare cu Dinamo și are nevoie de victorie în lupta pentru evitarea retrogradării. Apoi „urșii” vor juca două meciuri acasă: restanța din etapa a 7-a cu BC Mureș (în 31 ianuarie) și meciul din etapa a 17-a cu BC CSU Sibiu (3 februarie), ambele de la ora 18, la sala Constantin Jude.

BC SCM Timișoara nu are meci în week-end-ul următor pentru că ar fi trebuit să joace la Iași unde nu este încă montat parchetul. Partida a fost amânată pentru 22 februarie, în fereastra de meciuri pentru naționale. În aceste condiții, următoarea partidă a „leilor” va fi acasă cu BC Mureș în etapa a 17-a, de la începutul lunii viitoare. După acea etapă campionatul va lua o pauză de o lună. În 10 februarie încele turneul final al Cupei. Ambele turnee finale se dispută anul acesta la Sfântu Gheorghe. După decernarea cupei urmează fereastra de calificări pentru mondialul băieților.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: