Zlatko Jovanovic anunță plecarea. Petricevic îl readuce după 6 ani pe Florin Popa, nejucat atunci la BCM ELBA

Zlatko Jovanovic a anunțat astăzi despărțirea după 4 ani de BC Timișoara printr-un mesaj pe facebook, în vreme ce câștigătoarea Cupei României a optat cam în același timp pentru confirmarea pe propriul portal a readucerii lui Florin Popa, care a mai fost sub bagheta lui Dragan Petricevic, în deceniul trecut, la BCM ELBA. Și prin plecarea după numai un sezon a pivotului Vladimir Tica, care sosea de la Ploiești, se prefigurează o oarecare remaniere a efectivului în perspectiva alinierii și în EuroChallenge, pe poziții rămânând în schimb Bogdan Popescu, care l-ar egala astfel la ani în ”violet” pe fostul căpitan bosniac…

11072726_10206743528413400_1880205605_n

BC Timișoara a anunțat astăzi o primă achiziție în vederea viitoarei ediții, și anume cea a localnicului Florin Popa, care alegea în vara trecută să își reîmprospăteze cariera printr-o trecere la Gaz Metan Mediaș, de la BC Timba, după două sezoane în elită cu ”Urșii”, în răstimpul cărora, deși jucase perioade destul de consistente dar și pe fondul apariției unor accidentări, părea a fi intrat într-un oarecare con de umbră, amplificat de permanentele griji de natură financiară ale galben-negrilor.

Interesant este că Popa ajungea inițial și la BC Timba tot în căutarea creșterii minutelor sale de joc în teren, și a continuității în apariții, printr-un transfer în 2009 de la concitadina BCM ELBA, unde s-a regăsit fără trecere în lotul lui Dragan Petricevic din ediția 2008/9. “Principala mea preocupare a fost crearea unui nucleu de jucători români, în condiţiile în care, sezonul viitor, regulile se schimbă. Prezenţa a cel puţin un jucător român va fi obligatorie în Liga Naţională, iar în Cupa României vor fi minimum doi baschetbalişti autohtoni pe teren”, a explicat Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara, pentru www.bctimisoara.ro.

Florin Popa era ofertat și în 2013 de o prim-divizionară din afara Timișoarei, și anume BC Mureș Târgu Mureș, proaspăta finalistă a Ligii Naționale în actuala campanie, oportunitate pe care însă a declinat-o la vremea respectivă.

Zlatko Jovanovic, care cucerea luna trecută cu BC Timișoara primul trofeul al șederii sale pe Bega, Cupa României, a scris un mesaj în limba engleză, explicând că ”totul ajunge din păcate la un sfârșit… Patru ani foarte frumoși, și vă mulțumesc frumos, suporterilor noștri, mulțumesc frumos tuturora din Timișoara, administrației. Timișoara este și va fi pentru totdeauna a doua mea casă, cu certitudine! De data aceasta n-ar fi trebuit deloc să de despărțim dar este decizia coach și trebuie respectată, cu sau fără motiv… Așa e mersul lucrurilor. Sunt trist dar plec cu fruntea sus și Timișoara va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu!”

Zvonuri neconfirmate după încheierea aparițiilor ”violeților” în sezonul pe cale să ia sfârșit dădeau incertă continuitatea play-maker-ului la BC Timișoara, iar mesajul său sună a fi fără echivoc, chiar dacă portalul oficial al clubului s-a axat tot astăzi pe readucerea după 6 ani a lui Florin Popa și prelungirea contractului veteranului Bogdan Popescu, care ajunge astfel la al patrulea sezon alături de gruparea violet, după ce a jucat pe Bega în perioada 2011-2013 şi sezonul trecut. “Niciunde nu am stat mai mult de două campionate. Aici mă simt cel mai bine şi aici am obţinut primul meu trofeu în baschetul 5×5”, spunea Bogdan Popescu după ce a cucerit Cupa României 2015, cu BC Timişoara, citând www.bctimisoara.ro.

“Am dorit prelungirea contractului cu Bogdan Popescu, care a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai importanţi jucători români din Liga Naţională. Evoluţia sa, mai ales în turneul F4 al Cupei României, ne-a arătat că merită încrederea noastră” este explicația lui Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara.

Pe lângă Jovanovic, Vladimir Tica ar urma să se despartă la rândul său de sfert-finalista actualei ediții, după un sezon, în urma sosirii de la CSU Asesoft Ploiești.

Florin Popa revine pe Bega, dar nu la Timba, ci la BCT

Florin Popa revine pe Bega, dar nu la Timba, ci la BCT

Florin Popa revine în schimb la BC Timișoara, mai copt în comparație cu începuturile carierei sale, când, în urmă cu 7 ani, se pregătea de un sezon cu BCM ELBA, tot sub comanda antrenorului Dragan Petricevic, ediție în care n-a prins meciuri în picioare.

Popa, ajuns la 28 de ani, a evoluat în sezonul 2014/2015 la Gaz Metan Mediaş, cu medii de 5,6 puncte, 2,7 recuperări şi 20:46 minute/meci, în ușor descrescendo ca timp efectiv față de ultimul sezon petrecut la BC Timba, unde s-ar fi așteptat însă să apară și mai mult, un aspect dificil ținând cont de orientarea galben-negrilor spre piața externă. “Florin Popa a ales momentul potrivit să joace şi în altă parte decât la Timişoara şi şi-a demonstrat lui şi celorlalţi că este un jucător promiţător. În februarie, împreună cu managerul general, Leontin Demaio, am decis să-l readucem acasă, şi pentru că ne dorim ca timişorenii să joace la Timişoara”, sunt spusele lui Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara, în același comunicat al clubului, care conchide că în acest moment gruparea de pe Bega are sub contract cinci baschetbalişti originari din Timişoara, Zoran Milencovici, George Toth, Raul Covaciu, Vlad Szekely şi Florin Popa, cărora li se alătură dintre autohtoni Bogdan Popescu şi Ionuţ Zaharie.

* BC Mureș, finalistă pierzătoare a Cupei României, a devenit și finalistă a Ligii Naționale, calificându-se cu 3 victorii încă din primele tot atâtea apariții contra Stelei: 93:87, 94:90 și 88:70. Celălalt loc în finală l-a adjudecat campioana CSU Asesoft, învingătoare în primele două partide, 82:76 și 82:71, precum și joi seară, în cea de-a patra, în deplasare, 88:86 cu Energia Rovinari, care reducea ieri din handicap în scorul general al meciurilor, cu 80:78.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: