Zlatko Jovanovic: „Orice partidă e ca un meci de calificare pentru o poziție de play-off”. Dragan Petricevic: „Asesoftul de acum nu e echipa care a jucat în EuroCup”

BC Timișoara va juca două meciuri la Ploiești în trei zile. Partida de sâmbătă contează pentru Liga Națională, iar cea de marți va fi prima manșă din sferturile Cupei României. Alb-violeții se pregătesc în aceste zile la sala de la Baza 2 a Politehnicii deoarece sala Constantin Jude găzduiește Internaționalele României de badminton. Dragan Petricevic și Zlatko Jovanovic au prefațat duelurile cu campioana en-titre.

11040320_10206566995720193_1429335345_n 11042228_10206566995680192_1263797202_nCăpitanul Zlatko Jovanovic se așteaptă la un meci la fel de fizic precum cel de la Cluj. „Bineînțeles, mergem la Ploiești să mai jucăm un meci greu. Orice partidă e ca un meci de calificare pentru o poziție de play-off. Asesoft a rămas una din echipele puternice ale campionatului, cu mulți jucători buni, străini buni. Trebuie să jucăm tare, inteligent, să fim concentrați tot meciul. Sunt buni de afară și din interior. Trebuie să fim din nou pregătiți pentru un meci fizic, probabil cum am avut la Cluj”.

Cât despre partida din Cupă, fundașul timișorenilor se așteaptă să fie diferită. „Trebuie să mergem joc cu joc. Prima dată e meciul din campionat, care e important. Urmează meciul din Cupă care e, de asemenea, important dar va fi puțin diferit cu un jucător român pe teren. Probabil vor fi două meciuri complet diferite”, a declarat Zlatko Jovanovic.

Antrenorul Dragan Petricevic se așteaptă la un meci „la fel de dificil, la fel de inaccesibil sau la fel de accesibil ca și cel de la Cluj. Există și șansele noastre. Păstrez aceeași propoziție ca și data trecută. După mine Asesoftul este favorită dar n-aș folosi cuvântul outsider când e vorba de noi. Eu așa o văd. Cred că noi avem șansele noastre să jucăm. N-aș dori nici să creez speranțe prea mult, pur și simplu sunt optimist”, a declarat Petricevic.

Acesta a adăugat că „Asesoftul de acum nu e echipa care a jucat în EuroCup, să fim cinstiți. Oricine pierde astăzi cu Asesoft, prima propoziție că am jucat cu echipa care a fost în faza superioară în EuroCup. Dar Asesoftul așa cum este astăzi e o echipă suficient de valoroasă să atace titlul național și-n acest moment prin prisma valorii individuale a jucătorilor care au rămas în acest moment la echipă. Este valoroasă, dar la fel de bine o echipă care poate fi atacată chiar și pe terenul lor. Doresc să jucăm un baschet frumos. Dacă obținem și un rezultat bun, eu sunt mulțumit”. Asesoft s-a despărțit de mulți jucători cu care a început sezonul și care au avut rezultate notabile în EuroCup.

Marea diferență între meciul de sâmbătă și marți este obligativitatea folosirii românului în disputa din Cupă. „Eu aș face o mare diferență între meciurile de sâmbătă și de marți. Cel de sâmbătă e un meci de campionat și cel de marți, unul de Cupă. Diferențele sunt multe”, a mai spus Petricevic, care a răspuns în stilu-i caracteristic la o întrebare cu privire la acordarea mai multor minute românilor în prima partidă, în vederea meciului din Cupă. „Porcul nu se îngrașă înainte de Crăciun. Așa că nu știu ce experiență ar aduna jucătorii români dacă ar strânge două minute la meciul de sâmbătă. La mine jucătorii români nu diferă față de jucătorii străini. Când e vorba de statutul de pe teren, diferă în toate echipele din România dar nu diferă uman. Diferă pentru că toate echipele joacă cu jucători străini, nu știu de ce să aducem în discuție cât de mult sau nu trebuie să joace jucătorii români aici. Este o echipă care a retrogradat și în continuare joacă cu 6 străini. Jucătorii români sunt parte integrantă și integră a acestui lot și de multe ori au adus aportul pe care l-au adus. Dar dacă cineva va enumera mai mult de trei jucători de sub 23 de ani autohtoni la echipele care joacă, la echipele care aleargă după rezultat în campionatul intern, atunci revenim la această discuție. Nu sunt. Nici în celelalte echipe nu joacă. În afară de o excepție, două, nu veți găsi jucători români sub 26, 30 de jucători care joacă. Noi, în ceea ce privește viitorul, stăm mai bine. Noi ne temem cel mai puțin dintre toți de regula jucătorului român deoarece au acumulat foarte multă experiență Zoran Milencovici, George Toth, va acumula acum și Alin Zaharie, Raul Covaciu… Dar pentru meciul din Cupă vom folosi cu siguranță mai mulți români decât în campionat dar nu înseamnă că acum în campionat trebuie să dăm minute fără limită ca să se pregătească pentru Cupă. De sâmbătă până marți e prea puțin timp încât să se acomodeze sau să mai prindă un pic de experiență”, a mai spus Petricevic.

Meciul de sâmbătă, din Liga Națională, se va juca la ora 17 și va fi televizat. Arbitrii acestei confruntări vor fi Laurențiu Grigoraș, Ciprian Ciocan și Istvan Bertalan, supervizați de Zoltan Raduly.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: