La Deta, în gala de kickboxing „Lupta pentru viaţă”, şi cu profil umanitar, sportivi oaspeţi din Arad, Craiova, Reşiţa şi Timişoara

Deta va găzdui sâmbătă după-amiază o gală de kickboxing la care şi-au anunţat participarea sportivi din 5 oraşe.

În oraşul Deta, sportul este la loc de cinste. După ce handbalul a fost pe firmament cu cele două echipe ale sale de băieţi şi fete, concurând cu echipa de fotbal care în anii ’70 evolua în a treia ligă a ţării, dând şi cea mai mare sportivă a oraşului, pe regretata Simona Arghir Sandu, care a evoluat între anii 1968-1978 în 208 meciuri pentru naţionala Romaniei, marcând 558 de goluri, a urmat în anii ’90 perioada de glorie a echipei de fotbal Astral, care a evoluat în Divizia C cu formaţii ce joacă astăzi în primul eşalon, CFR Cluj sau Pandurii. Un alt sportiv originar din Deta este Adrian Cionca, devenit în 2011 campion mondial de canotaj între juniori, la Eton Dorney.

În prezent, pe lângă gruparea de fotbal FC Deta, care activează în liga a V-a, Seria a II-a a Campionatului Judeţean Timiş, şi care mai cuprinde două formaţii de juniori, 1999-2000 şi 2001-2002, mai fiinţează două garnituri de handbal, băieţi şi fete, precum şi cea mai nouă secţie a clubului, cea de kickboxing.

Aceasta, reunind sportivi pregătindu-se sub îndrumarea antrenorilor Dan Pantiş şi Ovidiu Beleuţ, a reuşit de anul trecut şi până în prezent obţinerea a 10 medalii la concursurile de profil organizate în municipiul Timişoara.

Asociaţia Sportivă, sprijinită de Primăria locală, va organiza în data de 10 mai o gală cu participarea a 20 de sportivi din Arad, Craiova, Reşiţa, Timişoara şi Deta, sub motto-ul ,,Lupta pentru viaţă”, în urma căreia toate fondurile strânse vor fi alocate pentru acoperirea nevoilor unor cazuri sociale din oraşul timişean. Gala se va desfaşura la Sala de sport din Deta, începând cu ora 16, şi va constitui un eveniment inedit, la care se aşteaptă sa fie prezenţi un număr record de spectatori.

Acest articol a fost publicat în Box, Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Box: