Sîrbi dar şi Mihai Leu, astăzi, la „Cupa Revoluţiei”, ediţia a XXIII-a

Boxul timişorean menţine frumoasa tradiţie de a organiza la sfîrşit de an o competiţie pugilistică internaţională, iar cea de-a XXIII-a ediţie a „Cupei Revoluţiei”, care are loc în această după-amiază de la ora 17 în sala „Constantin Jude”, va avea parte de prezenţa a două cluburi sîrbeşti dar şi a ex-campionului mondial Mihai Leu, ca invitat de onoare, absentînd în schimb motivat campionul european şi mondial Flavius Biea, aflat în pregătiri în Anglia.

Aşadar iubitorii boxului timişorean nu-l vor putea vedea cu această ocazie pe viu în ring pe Flavius Biea (23 ani), care se pregăteşte actualmente în insulă, împreună cu alţi cîţiva boxeri români, dar organizatorii au pregătit o atractivă gală reunind 17 dueluri la fiecare categorie de vîrstă, cu 34 de sportivi participanţi şi care vor pune la bătaie tot ce au mai bun în competiţia ce urmează a dura aproximativ 4 ore.

Vor fi 3 meciuri de cadeţi dar şi la juniori, tineret şi seniori, în ring urmînd a urca boxeri de la două cluburi din Serbia, şi anume Macva Sabac şi BC Loznica, precum şi de la grupări din Reşiţa, Arad, Lugoj şi Timişoara, mai exact LPS Banatul, CS Banatul, CSM Timişoara şi CS Nimb.

Printre cei mai emblematici pugilişti localnici care vor concura după-amiază se numără trei medaliaţi la nivel naţional, Cosmin Joltea, de la CS Banatul, campion naţional de juniori la plus 86 kilograme, Brian Lupu, de la LPS Banatul, „bronz” între seniori la 81 kilograme, David Vinţan (CSM Timişoara), medaliat cu bronz la categoria 52 kg, la tineret, CSM Lugoj propunînd totodată un medaliat cu argint la cadeţi.

Dintre antrenorii localnici care-şi vor struni elevii în ring îi reamintim pe Gheorghe Biea, de la CS Banatul, Nicolae Ispas (CSM Timişoara şi CS Nimb), Eduard Copoţ, de la CSM Lugoj, precum şi Mihai Ion, de la LPS Banatul şi totodată organizator al reuniunii pugilistice, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Timiş.

Cea de-a XXIII-a ediţie a „Cupei Revoluţiei” este organizată de A.J. Box Timiş, cu aportul Primăriei Timişoara, a Consiliului Judeţean Timiş, DJST Timiş şi a unor sponsori.

Leonard Doroftei, nou preşedinte al Federaţiei Române de Box, care a fost invitat de organizatori la „Cupa Revoluţiei”, va fi însă prezent la Lausanne, la o întrunire convocată de conducerea forului mondial, iar Francisc Vaştag, invitat la rîndul său pe Bega, va răspunde la rîndul său unei solicitări de peste hotare.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Box și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Box: