Se încrucişează mânuşile, în sala “Mircea Albu”! Gală pugilistică internaţională, “Cupa Timişoara – Memorialul Gheorghe Almadi”

După ce au boxat recent atât pe plan intern, la Cupa României şi Campionatul Naţional, dar şi în ţările învecinate, pugiliştii timişoreni preiau în această după-amiază rolul de gazde, cu ocazia unei reuniuni internaţionale dotate cu “Cupa Timişoara – Memorialul Gheorghe Almadi”, programată de la ora 17, în sala de jocuri sportive “Mircea Albu”, din zona Circumvalaţiunii, pe strada Amforei.

"Despre boxul şi boxerii timişoreni, 1924-2007", scrisă de regretatul Gheorghe Almadi şi lansată în vara lui 2009

 

 

Amatorii de box vor avea aşadar ocazia să asiste astăzi la confruntări urcându-i în ring şi pe 11 sportivi de peste hotare, din Loznica şi Novi Sad, din Serbia, respectiv din Freiburg, dar şi pe cei 13 reprezentanţi ai artei pugilistice din Timişoara, aliniindu-se cu mai multe cluburi, şi Lugoj, prezentă cu 2 competitori de la CSM.

Gala va conţine 12 confruntări, de la nivel juvenil şi până la seniori, la băieţi şi fete, categoriile de greutate fiind 49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81 şi 91 de kilograme.

Antrenorul Nicolae Ispas, de la CSM Timişoara, îi va alinia în concurs, la 52 de kilograme, pe Omar Fares, legitimate la NIMB Timişoara, la 56kg pe David Vinţan, iar pe Mihai Lazăr la 60kg, în vreme ce LPS Banatul, cu Mihai Ion la timonă, se va prezenta prin Denisa Todea, în vârstă de 16 ani, la categoria 52 de kilograme, Adrian Voicu (17 ani), la 56kg, şi Flavius Stoica, din generaţia 1995, la 64 kg.

Iar Gheorghe Biea va trimite în ring tinerii de la CS Banatul, gala “Cupei Timişoara, Memorialul Gheorghe Almadi” anunţându-se a fi aşadar de interes pentru amatorii de box, dar şi cu o conotaţie sufletească, ţinând cont de comemorarea celui care a fost pugilist, arbitru, secretar al secţiei de box la CS UMT şi preşedinte al comisiei judeţene de box Timiş, regretatul Gheorghe Almadi, trecut în nefiinţă la 1 ianuarie 2012, despre care scria la vremea respectiv şi Ovidiu Forai, http://sporttim.ro/editorial/prima-zi-ultima-zi. Ştafeta în fruntea noii Asociaţii Judeţene de Box, constituită în 2001 în urma modificării Legii Sportului, era atunci preluată de Mihai Ion, de la LPS Banatul.

Gala începe la ora 17, în sala grupării CSŞ Bega, şi se va derula pe durata a circa 3 ore, fiind găzduită în organizarea Asociaţiei Judeţene de Box Timiş, a cluburilor locale CSM, LPS Banatul, CS Banatul, cu sprijinul DJST Timiş, Municipalităţii şi a CJT.

Acest articol a fost publicat în Box și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Box: