„Adrian Cionca are ca obiectiv o medalie la C.M. de tineret”

„Dorim să cîştigăm medalii cît mai valoroase şi sperăm să ne bucurăm ca şi altădată de rezultate frumoase, care sigur vor fi obţinute foarte, foarte greu, pentru că toţi adversarii vor veni foarte bine pregătiţi”, ne-a spus profesoara Ecaterina Calapis în pregătirea Campionatului Naţional de fond, care „pe vremuri se disputa mereu aici, dar în ultimii ani din ce în ce mai rar, şi este o onoare că îl găzduim din nou”, speranţele Timişoarei fiind amplificate de succesele înregistrate în această lună, la finele sezonului „pe uscat”, de sală, cu ocazia Campionatului Naţional de ergometru individual şi pe echipe.

În urma căruia mai toată crema canotajului românesc s-a strămutat de la Călăraşi pe apele Begăi, pe care „au şi ieşit destul de des cu echipajul de 4 vîsle”, referirea antrenoarei de la CSS Bega Timişoara fiind la adresa ambarcaţiunii în care se regăseşte şi timişeanul Adrian Cionca, detean de origine care în 2011 a devenit campion mondial de juniori. „Adrian Cionca are ca obiectiv cel al lotului reprezentativ din care face parte, şi anume o medalie la Campionatul Mondial de tineret, ceea ce este foarte, foarte greu de atins dar sperăm să reuşească, şi ar fi cel mai frumos lucru!”, ne-a spus profesoara Calapis, antrenor la CSS Bega şi totodată preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Canotaj, for implicat în găzduirea pe Bega a Campionatului Naţional de fond pentru seniori, joia şi vinerea viitoare, în 5-6 aprilie, precum şi a celui de juniori, în 11-12 aprilie. 

Astfel, Cionca va concura în perioada 11-15 iulie la Mondialul de Tineret din Lituania, probabil tot într-un echipaj de 4 vîsle, în care cucerea „aurul” mondial juvenil, la Eton, în 2011. „Unul dintre băieţi a renunţat, deci echipajul va fi puţin schimbat dar va fi tot în 4 vîsle”, a mai explicat Calapis. 

Ca rezultat intern, Adrian Cionca s-a clasat în luna martie pe locul 2 la Campionatul Naţional individual de ergometru pentru seniori, sportivul lui CS Universitatea Timişoara trăgînd cu 3 secunde mai încet decît nota sa obişnuită şi fiind depăşit pentru aur de experimentatul dinamovist Palamariu.

Competiţia de la Călăraşi, de sală, a durat două zile, probele constînd în simularea a 2.000 metri, distanţa competiţională oficială, de la CSS Bega concurînd 8 canotori iar de la CS Universitatea cinci: „La Campionatul Naţional de ergometru verificăm cum s-au pregătit peste iarnă, ca putere, rezistenţă la efort”… Iar rezultatele au fost bune, mai precis locul I la categoria uşoară, individual, pentru Daniel Donci (CS Universitatea, seniori), în 6:32.2, la capătul unei curse foarte grea, cu reprezentanţi a opt cluburi.

Tot locul I şi medalia de aur a obţinut şi echipajul de dublu al categoriei uşoare Ionuţ Atofanei – Ciprian Postolache, în vreme ce învingătoare între junioare s-au văzut şi cele 4 fete ale Timişoarei, junioare II, şi care se pregătesc în lotul categoriei lor de vîrstă, alcătuit pe malul Begăi: „Au mers extraordinar de bine, relevant este că s-au impus în faţa formaţiei Orşovei, ori noi foarte rar îi batem pe orşoveni, care au Centru Olimpic de 25 de ani”, a mai explicat profesoara Calapis, noi notînd timpul cîştigătoarelor, de 7:26.4, rezultînd din media celor 4 participante: Raluca Munteanu, Mihaela Aniţa, Cristina Butnariu şi Suzana Marinescu, toate reprezentînd CSS Bega. De asemenea, Munteanu a cîştigat şi la individual, cu timpul de 7:11.5 minute.

Marian Enache, de la CSS Bega, a devenit vicecampion naţional între juniorii I, cu timpul de 6:11, canotorul aflat în pregătiri la lotul olimpic de la Snagov clasîndu-se al doilea în întrecerea călărăşană.

În fine, la categoria uşoară, individual masculin, şi un loc III, între juniorii I, pentru Răzvan Toderiţă, tot de la timişoreana CSS Bega, unde tinerii sportivi sunt pregătiţi de profesorii Calapis şi Dorin Bena, desemnat antrenorul anului în judeţul Timiş pe 2011.

„Am avut antrenamente foarte multe, acum aşteptăm competiţia! Cred că o să iasă foarte bine, ne-am organizat cum trebuie şi am primit sprijin foarte bun din partea Consiliului Local, al Consiliului Judeţean Timiş, al Direcţiei Judeţene pentru Sport, care s-a implicat foarte mult, la fel cum au făcut-o laolaltă toate cluburile locale reunite în A.J. Canotaj, cu toţii, fără rezerve. Am primit acceptul ca baza centrului oficial al Naţionalului de Fond să fie pe faleza Begăi la Flora, lîngă restaurant, în parc, cu tot ceea ce ne trebuie pentru depozitarea ambarcaţiunilor şi toate cele, de exemplu toalete, iar Comisia de Arbitri va avea baza pe terasă la Flora, aşa încît, indiferent de vreme, dacă va ploua sau va fi vînt puternic, pentru că nu poţi ştii, oficialii vor sta în condiţii bune; acolo vom găzdui şi şedinţele, înscrierile, validările…”, a mai spus profesoara Calapis, care a explicat că, toată crema canotajului naţional fiind deja în pregătiri pe Bega, „ieşim pe apă pe ore, pe minute, să nu ne deranjăm unii pe alţii. Lotul olimpic de băieţi a descins aici după Naţionalul de la Călăraşi, iar cel de tineret spre mijlocul lunii, şi cu toţii au fost mulţumiţi căci au prins vreme foarte bună, nu sunt valuri ca la Snagov şi nici pericol de răsturnări”.

În aceste condiţii, clubul gazdă, CSS Bega, iese pe apă la ora 8, dar cum are în program şi pregătire fizică, nu doar specifică, intră apoi la sală, făcînd rocadă cu o”olimpicii”, care coboară la luciul Begăi ceva mai încolo… Totul în pregătirea celor 4 reuniuni cu 24 de probe la seniori şi tineret, săptămîna viitoare, la Campionatul Naţional de Fond. Joi şi vineri, pe Bega…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = doi

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: