Adrian Cionca, de la CSS Bega Timişoara, campion mondial

Adrian Cionca, un canotor născut în 16 mai 1993 la Deta, legitimat la CSŞ Bega Timişoara şi pregătit de antrenorii Elvira Văsuţ şi Dorin Bena, a cucerit titlul de campion mondial în ambarcaţiunea de 4x a României în întrecerea World Rowing Juniors Championships găzduit pe Dorney Lake, din cadrul centrului nautic al Colegiului Eton, în vestul Londrei, iar colegul său de club Ionuţ Atofanei a câştigat două titluri naţionale la categoria uşoară a competiţiei pe ţară a juniorilor, din weekend, la Iaşi.

Cionca, al treilea într-o ambarcaţiune a României incluzându-i în echipaj pe Ioan Prundeanu, Ionuţ Luca şi Cosmin Ilie Cuciurean, a cucerit titlul mondial cu timpul de 6:01.62, după ce la 500 metri din cursă tricolorii erau pe locul 3 al finalei, la mijlocul cursei pe doi iar după 1.500 metri preluând conducerea cu timpul intermediar de 4:29.09.

Absolut remarcabil, Cionca a concurat şi în week-end, la nici o săptămână după triumful din Anglia, câştigând sâmbătă medalia de bronz la Campionatul Naţional de juniori de la Iaşi, într-o probă individuală a juniorilor I în care a sosit în urma ambarcaţiunilor lui LPS Constanţa şi C.S. Mureşul Târgu Mureş. Cionca i-a devansat pe rivali de la Liceul Traian Lalescu Orşova, Colegiul Naţional Nicu Ganea Fălticeni şi C.S.Dinamo Bucureşti.

Pe plan intern, în Campionatul Naţional de juniori disputat de joi până sâmbătă (11-13 august) la Iaşi, CSS Bega Timişoara s-a impus într-o probă individuală la categoria uşoară prin Ionuţ Atofanei, urmat de C.S.M. Suceava, C.S.M.Călăraşi, din nou CSS Bega, pe locul 4, prin Răzvan Todiriţă, şi CSS Triumf Bucureşti.

Atofanei a devenit dublu campion al ţării între juniori în proba de 2x a categoriei uşoare, în echipaj cu Răzvan Todiriţă, ambarcaţiunea timişorenilor fiind urmată de C.S. Mureşul Târgu Mureş, CSS Călăraşi şi CSS Deva.

În finalele altor probe, de 1x a juniorilor II, locul întâi i-a revenit Liceului Traian Lalescu Orşova, urmat de C.S.M.Suceava, C.S. Ştiinţa Constanţa, C.S.S. Bega Timişoara, cu Marian Enache, C.S.M.Timişoara, şi C.S.S.Călăraşi, iar în cea de 2x a junioarelor I s-a impus Liceul Traian Lalescu Orşova, CN N.Ganea Fălticeni, CS Botoşani, cu CSS Bega Timişoara tot pe locul 4, prin Alexandra Hada şi Mirela Rogoz, urmate de CS Ştiinţa Constanţa.

Rezultatele din finalele B: în proba de 1x a juniorilor II, C.S. Steaua Bucureşti, C.S. Dinamo Bucureşti, C.S. Ceahlăul Piatra Neamţ, CSS Bega Timişoara pe locul 4, cu Vasile Stan, A.S.Valentin Piatra Neamţ şi CSS Pajura Bucureşti; în proba de 2x a juniorilor I, C.S. Botoşani, C.S.M.Timişoara, CSS Călăraşi, C.S. Mureşul Tg. Mureş, CSS Bega Timişoara, cu Florin Dunca şi Robert Spiridon, şi CSS Triumf Bucureşti; în proba de 1x a junioarelor I, CSM Călăraşi, CSM Drobeta Tr. Severin, CS Dinamo Bucureşti, CSS Bega Timişoara pe locul 4, prin Cristina Butnariu, LPS Constanţa, CSM Timişoara; în proba de 1x a junioarelor III, C.S. Ştiinţa Constanţa, C.S. Dinamo Bucureşti, CSM Călăraşi, A.C.S. Voinţa Arad, cu CSS Bega Timişoara pe locul 5, prin Alexandra Boaru; în proba de 1x a junioarelor I, CSS Bega Timişoara pe primul loc, prin Roxana Maftei, CSS Călăraşi, CSS Triumf Bucureşti, CS Mureşul Tg. Mureş; în proba de 2x a junioarelor II, CSS Triumf Bucureşti, CSS Bega Timişoara, cuMihaiela Anta şi Raluca Munteanu, LPS Iaşi şi CSM Drobeta Tr. Severin.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Adrian Cionca, de la CSS Bega Timişoara, campion mondial

  1. Patricia spune:

    Parerea mea e ca este un sport barbatesc si ftraoe frumos Iar domn antrenor Mircea Bologa este un antrenor extrem de bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 11

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: