Adrian Cionca, de la CSU Politehnica, locul 2 la Campionatul Național de ergometru, la seniori. Juniorii Timișoarei, alte medalii de argint și bronz pe țară

În pregătirea unui nou sezon pe ape, care va fi inaugurat pe canalul Bega în 6-9 aprilie, odată cu o nouă ediție găzduită de Timișoara a Campionatului Național de Fond pentru juniori și seniori respectiv tineret, competiții cu ocazia cărora va fi reunită la sediul CS Banatul, în seara de luni 6 aprilie, Adunarea Generală a Federației Române de Canotaj, în weekend a avut loc la Piatra Neamț ultima întrecere indoor a iernii, Campionatul Național la ergometru pentru seniori și juniori, vâslașii din capitala Banatului obținând mai multe locuri 2 la diverse categorii, în frunte cu consacratul Adrian Cionca.

Adrian Cionca

Adrian Cionca

 

Sala de Sport ”Ceahlăul” din Piatra Neamț a găzduit sâmbătă Campionatul Național de canotaj la ergometru, competiția derulându-se atât la individual, pentru băieți și fete, inclusiv la categoria ușoară, cât și pe echipe de doi și patru componenți.

Deși au ratat tricourile de campioni ai întrecerii pe uscat din agenda Federației Române de Canotaj, care a organizat întrecerile în colaborare cu gazda CS Ceahlăul, canotorii de pe malurile Begăi au intrat în posesia mai multor medalii de argint.

Astfel, Adrian Cionca, un fost campion mondial de juniori, în anul 2011, în Regatul Unit, la Eton Dorney, a ocupat locul 2 în proba ”rege” a competiției, cea de simplu masculin rezervată seniorilor, cu timpul de 6 minute, după Constantin Adam (CSA Steaua), învingător în 5:58,1. Robert Spiridon, tot de la CS Universitar Politehnica, precum deteanul Cionca, a fost cronometrat cu timpul de 6:27,5, clasându-se pe locul 4. În ierarhia celor șapte concurenți, încă 3 dinamoviști și un stelist, pe când Gabriel Cazacu, de la CSA Steaua, s-a impus între simpliștii seniori la categoria ușoară.

În proba individuală feminină, la senioare, Mădălina Ionela Petreanu, de la CSM Timișoara, o medaliată anul trecut la nivel internațional, a fost cronometrată cu timpul de 7:27,4, clasându-se a patra, în vreme ce prima a fost Raluca Mihaela Munteanu, o ex-junioară lansată cu succes de CSȘ Bega Timișoara, actualmente la CS Olimpia București, pentru care a tras în 6:50,1, tot între 7 competitoare la start. Stelista Beleagă a învins între senioare la categoria ușoară.

Tot în întrecerile seniorilor, Norica Hobean și Patricia Ștef, de la CSM Timișoara, au încheiat pe 4 la echipe, în 7:41,2, după fetele de la Steaua respectiv garniturile lui CS Dinamo. La băieți au învins dinamoviștii. La categoria ușoară, dinamovistele s-au impus la fete iar la băieți CN Nicu Gane Fălticeni a devansat două echipaje de pe Bega, de la CSM Timișoara, prin Dan Radu Bardan și Drajan Raicovici, și CSU Politehnica, reprezentată de Ferencz Albert Kovacs și Adrian Roșu. La echipele de 4, duelul Dinamo – Steaua a dominat la fete iar podiumul a fost acaparat de dinamoviști la băieți, pe când CS Ceahlăul și LPS Piatra Neamț au urcat pe podium la echipelele de 4, și cu băieții, și cu fetele.

Trecând la întrecerea juvenilă, Alin Georgian Sefciuc, de la CSM Timișoara, s-a situat pe locul 2 în 6:30,7 la juniori II, după David Cătălin Hălmăgian (CS Olimpia București), învingător de puțin, în 6:29,8. În aceeași probă, Alexandru Cristian Cîrdu (CSM Timișoara) a ocupat locul 4, în 6:39,1, Alexandru Danciu (CSM Timișoara) s-a clasat al șaselea, iar Robert Niță și Paul Toma, ambii de la CSȘ Bega, pe pozițiile 7 și 9. La juniori III a învins Ștefan Sandu (CSM Călărași).

În schimb junioarele III de pe malurile Begăi au izbutit un bun efort colectiv, Dyana Mocan și Iasmina Orosz, de la CSM Timișoara, urcând pe locul 2 în întrecerea pe echipe a celei mai mici categorii de vârstă, cu timpul de 7:44,90, la 1,60 secunde de învingătoare.

În preajma podiumului s-a clasat Alexandra Boaru, de la CSȘ Bega, locul 4 din 9 la junioare I, cu timpul de 7:30,8, pe când Andreea Popa, de la CSȘ Bega, a reușit aceeași clasare la junioare II, în 7:31,3, Adriana Surupăceanu (CSȘ Bega) încheind pe locul 6, în 3:59.

Adrian Constantin Matei și Fabian Constantin Martin, de la CSȘ Bega, au urcat pe podiumul categoriei ușoare a juniorilor II în întrecerea pe echipe de doi componenți, și anume locul 3, pe când în întrecerea individuală a juniorilor I Vasile Udrescu (CSM Timișoara) s-a situat pe locul 7 iar Daniel Spiridon (CSȘ Bega) pe 9.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: