Adrian Cionca şi Robert Pataki câştigă pentru CS Universitatea Timişoara proba pe echipe de “dublu” a Cupei României la ergometru pentru seniori

Debut bun de sezon pentru Adrian Cionca şi Robert Pataki, cooptaţi la finele anului trecut în loturile naţionale, care şi-au testat sâmbătă cu brio forţele în prima întrecere pe 2014 la nivel naţional, Cupa României la ergometru pentru seniori, competiţie pe care au câştigat-o în proba rezervată echipelor de dublu. Şi tot la seniori s-au impus, pentru cluburi bucureştene, 2 tineri canotori lansaţi de CSŞ Bega pe apele canalului ce spintecă Timişoara…

Cionca şi Pataki au fost cronometraţi cu timpul cumulat de 12:11,0, dezvoltând o putere de 919 watt, şi i-au devansat cu peste 10 secunde pe Marius Cozmiuc şi Vasile Humeniuc, alţi canotori de lot naţional, de la CS Dinamo Niro, pe 2 în 12:23,70. Cionca şi Pataki au adus astfel Universităţii Timişoara trofeul Cupei României în proba pe echipe de dublu, celelalte 3 întreceri ale seniorilor la masculin fiind adjudecate de CSA Steaua, în două rânduri, respectiv Dinamo.

Ambele grupări s-au impus însă şi prin canotori crescuţi ani buni la CSŞ Bega, pe apele canalului simbol al Timişoarei, Cristi Ilie Pîrghie (n. 1992) câştigând proba de simplu, pentru stelişti, în 5:58,20 şi la 7 secunde şi 10 sutimi înaintea dinamovistului Alexandru Palamariu, iar Florin Enache, ajuns la Dinamo, impunându-se cu echipa de 4 a alb-roşilor.

Tot la seniori, dar în întrecerea feminină, Cupa României la ergometru a fost dominată de canotoarele de la CS Dinamo Niro Bucureşti, cu 3 succese, Ştiinţa Constanţa adjudecându-şi o probă.

Cupa României la ergometru a constat în vâslirea pe uscat, simulând parcurgerea unei distanţe de 2.000 metri, pe ergometre Concept II, întrecerea derulându-se concomitent în 7 centre din ţară, printre care şi Timişoara.

Peste o lună, în 15 martie, la Călăraşi, va avea loc şi Campionatul Naţional la ergometru.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = cincizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: