Adrian Cionca şi Robert Pataki, de la CS Universitatea, Raluca Munteanu, de la CSŞ Bega, şi David Hălmăgean, de la CSM Timişoara, cu toţii învingători azi la Iaşi: campioni naţionali la ergometru

A întrerupt puţin programul de pregătire pe apă, protejat în ultimele săptămâni de vremea mai blândă pe Bega, dar a meritat. Canotorii timişoreni nu s-au deplasat degeaba în celălalt capăt al ţării, la Iaşi, pentru ultima competiţie majoră a anului 2013, Campionatul Naţional de ergometru seniori, impunându-se astăzi în 3 probe, prin trei cluburi diferite. Dar iată-i pe performeri…

Campioni naţionali de seniori la echipe de dublu au devenit Adrian Cionca, sportiv din lotul olimpic al României şi campion mondial de juniori în 2011, şi Robert Pataki, din lotul naţional de tineret, care de fapt a tras azi mai bine decât partenerul său, perechea Universităţii Timişoara luând titlul. Mare performanţă, dat fiind că au învins echipaje ale Stelei respectiv de la Dinamo Niro, mereu dominante la seniori, ceea ce nu prea era apanajul Timişoarei, mai mereu fruntaş la juniori.

Timişorenii au fost premiaţi de decani ai instituţiilor de învăţământ superior din Iaşi, care au onorat cu prezenţa din partea gazdelor, laolaltă cu primarul capitalei Moldovei dar şi sponsori locali. De fapt, competiţia s-a dovedit a fi de ţinută şi ireproşabil organizată, în Sala Polivalentă din Iaşi, în două serii, cea de seniori dimineaţa, la masculin şi feminin, iar cea rezervată juniorilor, după prânz, până la ora 16.

Mai mult, întrecerea s-a derulat pe 16 aparate în paralel, plus alte 16 de încălzire.

Tot de la CS Universitatea Timişoara, Ionuţ Atofanei s-a clasat al treilea la categoria uşoară.

CSM Timişoara a avut câştigătorul ei, pe David Hălmăgean, la juniori III, tot pe locul 1 clasându-se, la junioare I, şi Raluca Munteanu, în 6,57 secunde, performanţă cu care ar fi putut concura cu succes la senioare. Canotoarea de la CSŞ Bega a câştigat implicit şi „Cupa Iaşiului”, derulată în paralel cu ocazia concursului naţional.

Robert Groşan şi Florin Marian Enache, tot de la CSŞ Bega, au obţinut locul 2 pe echipe de dublu, locul 3 la categoria uşoară fiind acontat de colegii lor Adrian Roşu şi Drajan Raicovici. „Bega” a aliniat la start 9 canotori.

Şi un fost sportiv al Begăi, Cristi Ilie Pârghie, a devenit campion naţional la ergometru, dar pentru CSA Steaua, la individual seniori.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: