Adrian Cionca şi Robert Pataki, de la U Timişoara, locul 2 la dublu, la o secundă de Dinamo, în Campionatul Naţional de ergometru pentru seniori. Pe 2 şi CSM Timişoara dar 3 locuri I pentru canotori lansaţi pe Bega şi ajunşi recent la bucureştenele Olimpia, Dinamo şi Steaua

Adrian Cionca şi Robert Pataki au ratat la doar o secundă şi 30 de sutimi titlul naţional de seniori la ergometru pe echipe, devenind în week-end vicecampioni ai ţării, în cadrul Campionatului Naţional de profil de la Călăraşi, dominat de CS Dinamo Niro dar şi de Steaua, la 3 dintre triumfurile bucureştenelor contribuind şi canotori lansaţi pe apele Begăi.

Adrian Cionca, un campion mondial de juniori la Eton Dorney, şi Robert Pataki, câştigători în 2014 ai Cupei României la ergometru şi vicecampioni naţionali de dublu la acelaşi procedeu

Cionca şi Pataki au fost cronometraţi în 12:00,90, încheind după Cristian Ivaşcu şi Alexandru Palamariu, în 11:59,60 pentru CS Dinamo Niro.

Tot pe locul 2 pentru canotajul timişorean s-au clasat şi Eugenia Untaru şi Alina Preda, de la CSM Timişoara, în proba categoriei uşoare la dublu, urmate de colegele de club Cristina Indrea şi Paula Pisică.

CS Dinamo Niro a triumfat în 4 probe feminine, a cincea, la individual, fiind adjudecată de Mihaela Aniţa, şi la începutul acestui an încă la CSŞ Bega Timişoara, dar acum învingătoare pentru CS Olimpia Bucureşti, cu timpul de 7:39,7.

Timişoreni triumfători pentru grupări din Bucureşti, care au dominat întrecerea masculină a seniorilor, cu 3 triumfuri pentru CS Dinamo Niro şi două pentru Steaua, au fost Cristi-Ilie Pîrghie, primul la individual, în 5:49,8, în roş-albastru, respectiv Florin Marian Enache, în echipa de 4 a roş-albilor.

Naţionalul de ergometru pentru seniori s-a ţinut la Călăraşi, pe aparate Concept II, simulând vîslirea pe distanţa de 2.000 metri, ca preambul al sezonului pe apă, în care Campionatul Naţional de Fond, pe 6.000 metri, va reveni după 2 ani la Timişoara, în 15 aprilie, tot oraşul de pe Bega găzduind în primăvară şi adunarea generală a Federaţiei Române de Canotaj.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: