Alexandru Laurențiu Danciu, sportivul anului în județul Timiș: ”Am trecut acum la seniori şi vreau să mă apropii de cei mari”

Alexandru Laurențiu Danciu (CSM Timișoara), sportivul numărul 1 al județului Timiș în 2018

Canotajul românesc a vâslit cu sârg și mult spor în anul 2018, iar din noul val a împrospătat strocul și Alexandru Laurențiu Danciu, desemnat săptămâna trecută sportivul numărul 1 al județului Timiș în ierarhia individuală a competitorilor din discipline olimpice. În această după-amiază a dominat prin alura sa atletică ”Gala Sportului”, performerul de la C.S.M. Timișoara primind coronița laureatului din fruntea clasamentului competitorilor timișeni din 2018, pe baza câștigării titlului mondial de juniori și locurilor 2 la Campionatul European juvenil respectiv la Jocurile Olimpice ale Tineretului, salbă completată prin medaliile adjudecate la Campionatul Național FRC.

Gheață la mal pe canalul Bega, vâslele fiind lăsate momentan deoparte, dar, după cum a semnalat cu ocazia ”Galei Sportului” cel care l-a însoțit pe Alexandru Laurențiu Danciu la eveniment, antrenorul desemnat cel mai bun al anului 2018, Zlatomir Balojin, ”astăzi am primit vestea de la antrenorul federal, Laurenţiu Danciu va pleca în Italia, ceea ce înseamnă că se va pregăti pentru Jocurile Olimpice… Au fost mari sacrificii din partea autorităţilor şi în primul rând a CSM-ului, şi dorinţa sa de a rămâne. A avut oferte foarte mari, de la Steaua, la Dinamo… Dar a stat de vorbă cu mine, că se poate practica şi aici canotajul de mare performanţă. Dacă autorităţile nu pot ţine un sportiv care va merge la Jocurile Olimpice de vară, atunci închidem porţile şi ne lăsăm de treabă…” 

Iată însă ce a spus și elevul său cu ocazia ”Galei Sportului”, desfășurată de la ora 17 la Restaurantul Flora… Alexandru Laurențiu Danciu, care se pregătește de anul premergător celui al ediției nipone a Jocurilor Olimpice de vară, de la Tokyo, din 2020, a încuviințat: ”Am avut un an bun, mi-am îndeplinit toate obiectivele, un an cu rezultate foarte bune, de care sunt mulţumit! Nu mă aşteptam să fiu numărul unu, am aflat pe ultima sută de metri. Sunt foarte bucuros, mulţumesc tuturor pentru susţinere, pentru invitaţia făcută, şi îmi doresc ca şi pe viitor să am rezultate foarte bune. Buenos Aires a fost frumos, un vis împlinit… Majoritatea am avut încredere în noi! Iar în 2019 vreau să mă menţin foarte sus, pentru că am trecut acum la seniori şi vreau să mă apropii de cei mari…”

Vineri are loc Cupa Federației Române de Canotaj, atât la juniori cât și la seniori, în întrecerile de sală, la ergometru, derulate în centre la nivel zonal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: