Andreea Popa (CSȘ Bega), aur la Euro de juniori în barca de 8+1 a României, timișorenii Danciu și Niță argint tot în 8+1, la 34 de sutimi de ruși

Flotila României la actuala ediție a Campionatului European de canotaj pentru juniori a cucerit astăzi mai multe medalii de aur dar a izbutit și clasări pe celelalte trepte ale podiumului în competiția din Germania, printre sportivii ”tricolori” care au încheiat pe locurile 1 și 2 în finalele A de la Krefeld numărându-se și 3 adolescenți cizelați pe malurile Begăi. Andreea Popa a devenit campioană continentală în proba feminină de 8+1 pe când colegul ei de la CSȘ Bega, Ștefan-Robert Niță, și Alexandru-Laurențiu Danciu, de la CSM Timișoara, au obținut argintul în barca de 8+1 a băieților.

Calificate ieri de pe locul 1 în seriile preliminare, ambarcațiunile de 8+1 ale României au fost implicate în această după-amiază în lupta pentru medaliile de aur la ediția 2017 a Campionatului European de canotaj juvenil de la Krefeld, ”tricolorele” chiar reușind să treacă primele linia de sosire, cronometrate cu timpul de 6 minute, 26 de secunde și 82 de sutimi, după ce doar primul timp intermediar, la capătul celor 500 de metri reprezentând întâia pătrime a traseului, a fost favorabil unui alt echipaj, cei al Belarusului.

Româncele au triumfat cu peste 3 secunde avans în fața Cehiei, a doua în 6:29,95, urmată pe podium de Belarus în 6:31,07, iar în continuare de gazda Germania cu timpul de 6:31,50, Franța (6:35,72) și Rusia (6:35,98). Campioane europene de juniori la 8+1 au devenit Elena Dănuț, Elena-Cosmina Cîrîțel, Monica-Georgiana Andron, Ioana Mădălina Moroșan, Raluca Dinulescu, Andreea Popa, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu și Victoria-Ștefania Petreanu. ”Tricolorele” se calificau cu un timp inferior celui reușit astăzi, și anume 6:40,12.

În proba similară rezervată băieților, barca României a încheiat finala A la medalii pe locul secund, ca vicecampioană continentală, de puțin în urma Rusiei, la numai 34 de sutimi de secundă.

Românii au fost primii încă de pe primul sfert al parcursului dar și la ultimul timp intermediar, cu 91 de sutimi avans înaintea ultimilor 500 de metri, încheind cursa în 5:59,06, de puțin în urma Rusiei, triumfătoare în 5:58,72. ”Tricolorii” au fost însă detașați pe poziția a doua, cu 3 secunde și 60 de sutimi în fața gazdei Germania, ”bronz” în 6:02,66, urmată de Franța (6:02,78), Olanda (6:06,52) și Belarus (6:09.23).

Juniorii din canotajul timișorean, Alexandru-Laurențiu Danciu și Ștefan Robert-Niță, de la grupările locale CSM și CSȘ Bega, au luat loc în ambarcațiunea ”tricoloră” împreună cu Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Marian Cireașă și Andrei Valentin Maliș la cârmă, timpul de astăzi fiind îmbunătățit față de cel al calificării de ieri din serii, 6:04,31.

Federația Română de Canotaj a mai bifat însă și alte medalii de aur la Krefeld, ca de exemplu în proba feminină de 4 vâsle, echipajul Roșu, Grapinoiu, Radiș, Maftei încheind primul în finala A cu timpul de 6:34,39, cu nu mai puțin de 7 secunde și 9 sutimi în fața gazdelor de pe 2, Germania, respectiv în finala A masculină de 2-, prin Berariu și Lehaci, campioni ai Europei în 6:53,41, cu 4 secunde și 30 de sutimi în fața grecilor de pe 2. Ca alte clasări pe podium ale flotilei tricolore în Germania, de exemplu locul 2 în finala A masculină de 4 rame prin Ciobică, Chelaru, Cojocaru și Huc, la două secunde și 39 de sutimi după ”aurul” gazdei Germania, respectiv locul 3 în proba similară feminină, 4-, cu Acinste, Juncănariu, Onciu și Balețchi cronometrate în 7:07,83, ”bronz” continental în finala A, la numai 3 sutimi de Germania, Croația detașându-se în 7:01.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: