Canotajul timișorean a obținut două locuri 4 drept cele mai bune clasări în cele 26 de probe dintre care zece la seniori ale ultimei competiții pe uscat din sezonul rece, Campionatul Național de Ergometru pentru seniori și juniori, precedând debutul întrecerilor pe ape prin Campionatul Național de Fond, programat conform tradiției tot pe canalul Bega, în 18 și 20 aprilie, mai întâi ”cei mari”, inclusiv tineretul, iar apoi juniorii. Deși fără medalii de astă dată, vâslașii de pe Bega au bifat clasări în imediata apropiere a podiumului întrecerii de la Piatra Neamț, medaliata pe plan internațional Andreea Popa înregistrând al patrulea timp pentru CSU Politehnica Timișoara între senioare, la fel și pentru Alexandru Laurențiu Danciu, de la CSM, la juniori 1.
Federaţia Română de Canotaj a pus în scenă la finele săptămânii trecute cea mai importantă competiție internă pe uscat, tradițională în acest moment al anului, și anume Campionatul Național de Ergometru pentru seniori și juniori, individual și pe echipe, desfășurat în sala Clubului Sportiv ”Ceahlăul” din Piatra Neamț, oraș în care cu o seară înainte avea loc și Adunarea Generală Anuală a forului de profil, după ce concursul din 2017 se derula la Târgu Mureș. Grupările timișorene de canotaj au aliniat mai mulți juniori și tineri în special în probele individuale, la feminin mai înregistrând clasări pe locul 5, în două cazuri, dar și pe 7, 9 respectiv 10, plus încă o clasare pe locul 7 pe echipe, iar la masculin pe pozițiile 5, 7 și 9, în două cazuri, plus încă un loc cinci pe echipe.
Andreea Popa a fost cronometrată cu timpul de 7 minute, 5 secunde și 50 de sutimi în concursul individual feminin, echivalent cu simularea indoor a parcurgerii a 2.000 de metri, a patra performanță a probei, în contul lui CSU Politehnica Timișoara, titlul pe țară la Campionatul Național de Ergometru între senioare fiind adjudecat de Mădălina Bereș, de la Dinamo, în 6:43,04, urmată de Mădălina Buzdugan de la CSM Călărași și Simona Geanina Radiș, de la CSA Steaua. Popa este o multiplă laureată la nivel internațional juvenil cu flotila tricoloră.
Timișoara s-a mai apropiat de podium în Moldova și prin Alexandru Laurențiu Danciu, de la CSM, în proba individuală a juniorilor 1, al patrulea, cu timpul de 6:21,5, după Florin Ceobanu, de la CSM Iași, primul în 6:02,3, Ștefan Cristian Sandu de la CSM Călărași și Dumitru Valentin Bucur, de la CS Olimpia București.
Pe locul 5 s-a situat Adriana Surupăceanu, de la CSȘ Bega Timișoara, în concursul junioarelor 1, cu timpul de 7 minute, 26 de secunde și 80 de sutimi, dar și Estera Costina Beatrice Vîlceanu, tot la individual însă între junioarele mai mici, în 7:44,9, pe când la băieți Denis Florian Andrici s-a clasat tot pe 5 pentru CSȘ Bega la categoria ușoară a juniorilor, cu timpul de 7:09,7, iar echipajul de 4 al lui CSȘ Bega pe aceeași poziție în proba juniorilor 1, în componența Răzvan Sebastian Sturza, Bogdan Daniel Țuțuian, Alexandru Crașovan și Denis Robert Nichitean. Iar pe 7 Iasmina Adelina Orosz și Dyana Mocan pentru CSM Timișoara, în 15:13,8 la echipele perechi ale junioarelor 1, dar și Silvia Mag la simplu între junioarele mai mici, în 8 minute și 60 de sutimi pentru CSM, respectiv Robert Ștefan Niță între seniori, la simplu, cu timpul de 6:24,2, al doilea cel mai bun timp obținut de bănățeni în Neamț.
La seniori și senioare, CSA Steaua a cucerit două titluri în concursurile individuale iar concitadinele Olimpia și Dinamo câte unul, în vreme ce pe echipe Dinamo s-a ales cu 3 titluri iar CSM Suceava, CSA Steaua și Mureșul Târgu Mureș cu câte unul.
La juniori, CSȘ Orșova și CS Botoșani au cucerit câte 3 titluri la individual iar CN Nicu Gane Fălticeni, CSM Iași și Dinamo câte unul, iar pe echipe CSȘ Orșova patru, CS Botoșani două, iar LPS Nicolae Rotaru Constanța câte unul.
Așadar 11 cluburi câștigătoare de titluri, 5 la seniori respectiv 6 la juniori, iar Dinamo pe ambele fronturi. Toate grupările medaliate cu aur au obținut și clasări pe locul 2 în alte probe, poziție secundă adjudecată și de reprezentanți de la CSM Călărași, în 5 probe, CS Știința Constanța în trei, ai gazdei CS Ceahlăul în două întreceri respectiv de la ACS Nada Florilor într-o probă, pe când un loc 3 a cucerit și gazda LPS Piatra Neamț.
Competiția a constituit căderea de cortină peste întrecerile indoor ale sezonului pe uscat, cu 4 săptămâni înaintea debutului stagiunii pe ape, cu vâsla în mână, la Timișoara, pe canalul Bega.
Titlurile au fost adjudecate după cum urmează:
-la seniori individual: CSA Steaua și CS Olimpia București;
-pe echipe: CSM Suceava și CSA Steaua la dublu, iar Dinamo și CS Mureșul Târgu Mureș la 4;
-la senioare individual: Dinamo și CSA Steaua;
-pe echipe: Dinamo, atât la dublu cât și în 4;
-la juniori băieți: CSȘ Orșova două, CSM Iași și CN Nicu Gane Fălticeni;
-pe echipe: CSȘ Orșova și LPS Nicolae Rotaru Constanța la dublu respectiv tot CSȘ Orșova – două în cvartete;
-la junioare: CS Botoșani – 3, Dinamo și CSȘ Orșova;
-pe echipe: CSȘ Orșova și CS Botoșani la dublu, CS Botoșani și la 4.
Competiția a programat și trei probe de Master, la categoriile individuale B și C cu 12 participanți la masculin și 9 în întrecerea feminină, respectiv cu 9 în întrecerea populară.