Atofanei şi Donci, de la U Timişoara, dubli campioni ai ţării

Băieţii cu pale alb-violete… Ionuţ Atofanei şi Daniel Donci, ocupanţi ai locurilor 3 şi 4 în ierarhia celor mai buni sportivi olimpici timişeni pe anul 2011, şi-au confirmat şi pe mai departe potenţialul, cucerind locul 1 şi medalii de aur în Campionatul Naţional de fond pentru seniori şi tineret atît joi cît şi vineri, în probele de dublu vîsle respectiv rame ale categoriei uşoare. Pe lîngă repetarea triumfului lor, Timişoara a mai adăugat tot vineri o medalie de argint şi două de bronz, prin sportivi de la CSM.

Succesul lui Atofanei şi Donci este cu atît mai remarcabil nu doar prin prisma adjudecării unui al doilea titlu la rînd, după efortul triumfător pe alţi 6 kilometri depus în ziua precedentă, ci şi datorită faptului că timişorenii zvelţi ca trestia şi concurînd în consecinţă la categoria uşoară, ei cîntărind 70 de kilograme, i-au devansat ca timpi inclusiv pe Andrei Moraru şi Laurenţiu Colceag (Olimpia Bucureşti), ocupanţii locului secund în proba „normală” de 2 fără cîrmaci tineret, adică nişte competitori mai „închegaţi” şi mai în etate!

Cu toate acestea, proaspătul dublu campion naţional a remarcat că nu chiar toate au mers şi vineri conform planului, ceea ce arată odată în plus cît de bine pregătit a fost echipajul timişorean, încît să surmonteze alte handicapuri sîcîitoare: „Suntem bucuroşi de victorie dar nu şi de timpul obţinut astăzi, ceva nu a fost în regulă cu reglajul bărcii, al unghiurilor, şi ne-a complicat cursa, ne-am chinuit”, a explicat Daniel Donci eliberîndu-şi palmele de mînuşile fără degete şi lăsînd să se întrevadă bătături sîngerînde.

Donci, un canotor de la CS Universitatea Timişoara care în anul 2011 reuşea să devină cvadruplu campion naţional, multiple performanţe ce i-au atras sportivului născut în 28 septembrie 1990 locul 4 în topul celor mai buni sportivi din judeţul nostru, ne-a îndrumat să vedem palmele colegului său de echipaj, Ionuţ Atofanei, abia un absolvent al junioratului: „Să vedeţi cum sunt mîinile sale!”

Donci şi Atofanei au reuşit astfel două dintre cele patru clasări ale Timişoarei pe prima treaptă a podiumului Naţionalului de Fond, derulat joi şi vineri pe apele Begăi, ţinta lor fiind să reediteze cele 4 titluri pe ţară din sezonul precedent dar să şi facă pasul spre arena internaţională: „În 19 aprilie ne prezentăm în pregătiri la Snagov şi ne pregătim pentru participarea la Campionatul Mondial. Spre binele nostru ne vom măsura forţele şi în competiţii de o valoare superioară acesteia, pe plan autohton arătînd că dominăm nu doar la categoria uşoară”.

Înconjuraţi cu colegialitate şi drag deopotrivă de antrenorii-profesori Ecaterina Calapis şi Dorin Bena, de tineri colegi şi colege de club, de părinţi ori de sora sa, care a înregistrat video sosirea echipajului la finish, în cazul lui Daniel Donci, învingătorii au consultat cu satisfacţie tabelul rezultatelor ce le-a relevat un excelent start pe ape în 2012.

Timişoara şi întregul judeţ se pot mîndri cu asemenea tineri exemplari, performeri demni de toată admiraţia, şi totodată foarte bune exemple pentru ceea ce înseamnă a fi un sportiv de top şi un om remarcabil. Ca timp, Donci şi Atofanei au parcurs cei 6 kilometri pînă la Flora în 25:05,56 minute, fiind urmaţi la peste un minut (26:08,12) de Sebastian Morar şi Mihai Duma, de la CS Mureşul. Iar tatăl lui Ionuţ ne-a dezvăluit că, bineînţeles, băieţii au vîslit atît joi cît şi vineri de la Flora pînă la linia de start, înaintea curselor, undeva spre Fabrica de Zahăr, de unde Bega cată spre Serbia.

Şase kilometri de încălzire zilnic, chiar înainte de a-şi adjudeca titlurile naţionale…

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 30

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: