Barca de 4- a României iese în semifinale din cursa pentru medalii la Mondial

Canotorii din echipajul de 4 rame al României la Campionatul Mondial de seniori de la Amsterdam nu au făcut faţă rigorilor semifinalei probei, încheind pe ultimul loc, al şaselea, şi sfârşind în finala B.

De fapt, toate cele 6 ambarcaţiuni ajunse în semifinale din recalificări n-au putut avansa în finala A. Românii, printre care şi Cristi-Ilie Pîrghie, timişoreanul în vârstă de 22 de ani lansat de CSŞ Bega, obţineau locul 2 în una dintre seriile recalificărilor, cu timpul de 6:11,260, în urma Germaniei şi înaintea Ucrainei, care s-au calificat la rândul lor în semifinale, dar nu s-au putut ţine de pretendentele la calificarea în bătălia finală pentru medalii.

Echipajul de 4- al României a fost cronometrat astăzi în 6:09,610, cel mai slab timp al semifinalelor, semnificativ inferior celui mai rapid timp de calificare în finala A, 5:52,620, înregistrat de Regatul Unit. Australia, tot de pe locul 1, precum şi SUA, Canada, Grecia şi gazda Olanda s-au calificat în finala A.

Românii, în componenţa Palamariu, Pîrghie, Aicoboae, Damii, vor vâsli în finala B alături de Italia, Serbia, Rusia, Germania şi Ucraina.

În lupta pentru medalii se află în schimb echipajul feminin de 2- al României, Grigoraş – Oprea, calificat de pe locul 2 din una dintre semifinale însă cu al patrulea timp în ansamblul probei, cu 7 secunde mai lent decât al câştigătoarelor semifinalelor, SUA şi Regatul Unit. Barca de 8+1 a fetelor României trebuie să treacă prin recalificări pentru a pătrunde în semifinale.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: