Canalul Bega, refugiu al lotului olimpic masculin de canotaj

Ce pledoarie mai bună pentru utilitatea canalului navigabil Bega decât faptul că lotul olimpic masculin de canotaj al României a ales luciul apei ce străbate Timişoara drept loc de cantonament hibernal, temporar şi de circumstanţă, pentru a vâsli cumva în pregătiri, mânat de pojghiţa de gheaţă care acoperă lacul Snagov!?

Componenţii lotului s-au antrenat în aceste săptămâni în aval şi amonte de la baza CSS Bega Timişoara, pe canalul navigabil, profitând de apele dezgheţate şi lansându-se de la pontonul din preajma restaurantului „Vaporul”, lăsând aşadar în hangare ergometrele din dotare.

Condiţiile climaterice au făcut jocul Timişoarei şi îi susţin cauza în a găzdui aici pe viitor un centru olimpic de pregătire şi pentru juniorii I, cei mai mari din categoria juvenilă a canotajului, în paralel cu juniorii II, care se pregătesc centralizat pe malul Begăi într-unul dintre centrele de profil din ţară. „Juniorii I n-au reuşit să iasă pe apă în acest an, pe lacul Snagov, din cauza vremii, pe când noi ne-am antrenat aici pe Bega, cu juniorii mai mici. Şi-atunci de ce ar mai pleca juniorii noştri la aceste centre olimpice, când Bega ne oferă cadrul natural pentru a găzdui un asemenea centru, al juniorilor mari, şi în Timişoara?”, a explicat unul dintre argumentele forte în această privinţă profesoara Ecaterina Calapis, antrenoare de canotaj la CSS1 Bega, fostă canotoare a Politehnicii Timişoara şi preşedintă a Asociaţiei Judeţene de Canotaj Timiş. Unul dintre componenţii lotului este localnicul Cristian Pârghie, vicecampion mondial de juniori.

Lotul Olimpic masculin prezent săptămânile acestea în Timişoara, într-o perioadă de pregătire centralizată departe de gheaţa Snagovului, a profitat de clima mai blândă de pe malurile Begăi pentru a efectua cât mai multe antrenamente pe apă, de două ori pe zi cu două excepţii, chiar dacă a deplasat şi echipamentul necasar pentru pregătirea pe uscat, inclusiv aparate ergometru.

Şi apropo de ergometre, sezonul acestora e pe sfârşite, sâmbăta viitoare, în 12 martie, având loc Cupa României rezervată juniorilor, competiţia canotorilor de la cluburile din vestul ţării urmând a fi găzduită de CSM Timişoara, la baza CS Banatul de pe malul Begăi, iar rezultatele urmând a fi centralizate în corelaţie cu întrecerile similare ale celorlalte centre din ţară. „În funcţie de prezenţa la întrecere a unor canotori din Deva sau Arad, s-ar putea să avem mai mult de 60 concurenţi juniori la Cupa României organizată aici”, a mai precizat Calapis, care îşi pregăteşte juniorii pentru participarea în 15 aprilie la Campionatul Naţional găzduit de Călăraşi şi totodată la competiţii internaţionale, organizate la Szeged şi Beograd.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Canalul Bega, refugiu al lotului olimpic masculin de canotaj

  1. NoName spune:

    pe timpul acesta in timisoara este cel mai bun loc pentru a iesi pe apa,snagovul este inghetat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: