Canotajul timișorean, 8 clasări pe podium în prima jumătate a Campionatului Național de Fond pentru seniori, pe Bega. Tot aurul însă la București

38 de ambarcațiuni au spintecat miercuri dimineață apele canalului Bega în primele două dintre cele 4 reuniuni ale Campionatului Național de Fond pentru seniori începute astăzi la Timișoara, și care vor lua sfârșit mâine înaintea prânzului, opt dintre clasările pe podium în cele 11 probe ale primei jumătăți a întrecerii cremei canotajului autohton aparținând localnicilor de la CSU Politehnica, CSM Timișoara și CSȘ Bega, prin 4 echipaje de dublu și 3 de patru, plus un simplist. Dar toate locurile I au fost adjudecate de trei grupări bucureștene. Detaliile…

11079638_1542112986054135_9121057891803696291_n

 

Soarele s-a ascuns din nou după nori, ca și luni, la debutul competiției juniorilor, iar frigul a rămas la fel de pătrunzător precum la începutul săptămânii, însă seniorii n-au cruțat nici un dram de efort în a încerca să treacă primii linia de sosire, la ”Flora”, după cei 6.000 de metri vâsliți în amonte, unul după altul, cu starturi la câte două minute distanță, de la Fabrica de Zahăr.

Iar câteva dintre probe au fost extrem de disputate, diferența finală constând în sutimi de secundă: a fost cazul între Ionela Lehaci, prima, pentru CS Dinamo NIRO, și Gianina Elena Beleagă (CSA Steaua), în proba simplistelor la categoria ușoară, despărțite de 34 de sutimi de secundă, învingătoarea încheind parcursul în 28 de minute, 14 secunde și două sutimi! Din totalul celor unsprezece, nu mai puțin decât 6 au fost adjudecate de canotorii seniori de la CS Dinamo, 4 de CSA Steaua iar una de CSȘ Triumf, tot din București. Dinamo și Steaua au obținut și cele mai multe clasări pe poziția secundă, câte 3, timișorenele CS Universitar Politehnica și CSȘ Bega urcând în câte două rânduri pe locul 2 iar CSM Drobeta, o dată. Iar CSM Timișoara, de 4 ori pe locul 3. Așadar, medaliile au fost strânse momentan de numai 7 grupări din trei orașe.

Dintre timișoreni, fostul campion mondial de juniori Adrian Cionca, în ambarcațiune cu Robert Spiridon, pentru CSU Politehnica, a obținut locul 2 la două rame, cu timpul de 25:28,26, după Dănuț Rusu și Cătălin Ivașcu (CS Dinamo).

Barca de 4 rame a timișorencelor Alexandra Boaru, Andreea Popa, Mălina Laura Musățea și Adriana Surupăceanu, de la CSȘ Bega, a încheiat în 27:48,06, tot pe locul 2, în urma dinamovistelor Petrilă, Crăciun, Cojocariu și Boghian.

Un alt echipaj timișorean de patru pe locul secund, și anume Ferencz Kovacs, Denis Nichitean, Robert Niță și Paul Toma, de la CSȘ Bega, în aceeași probă, dar a băieților, la 4-, cu timpul de 28:07,63, după cei de la Dinamo. Notabile performanțe între cei de la seniori ale canotorilor de la CSȘ Bega, un club sportiv școlar juvenil.

Și încă o poziție secundă, prin Casian Dacian Pența și Alin Daniel Ciosici (CSU Politehnica), cronometrați cu timpul de 27:02,57 tot la 2-, dar în cadrul categoriei ușoare, după Cîrstea și Băzăvan (CSȘ Triumf). În aceeași probă, Radu Dan Bârdan, medaliat luni cu aur la simplu juniori, acum în echipaj cu Răzvan Hodorogea, ambii de la CSM, s-au clasat pe locul 3, în 27:19,72.

Tot pe 3, Patricia Ștef, Mirela Rogoz, Nicoleta Alexandra Hada și Norica Hobean, de la CSM Timișoara, în 28:10,52, la 4-.

Ionela Mădălina Petreanu a urcat pe podiumul simplistelor pentru CSM Timișoara, medaliata la nivel continental situându-se a treia, în 29:52,71 la categoria Tineret.

Iar Vasile Udrescu și Bogdan Doroș, tot de la CSM Timișoara, au urcat pe locul 3 la 2-, în cadrul întrecerii de Tineret, după cei de la Dinamo și Steaua.

Aceste opt noi seturi de medalii urmează celor 7 clasări timișorene pe podium în întrecerile juvenile de luni și marți.

O singură clasare timișoreană în afara podiumului, dar notabilă ținând cont de greutatea primilor clasați, Drajan Raicovici (CSM) încheind pe 4 la simplu, după podiumul forte Codău – Dobrin – Enache, ultimul, lansat cu mare succes de CSȘ Bega Timișoara.

Ca prezență la start în ansamblul ”Naționalului” de Fond pentru juniori, Dinamo aliniază astăzi și joi 28 de echipaje, Steaua 16, CSM Timișoara 10, CSU Politehnica și CSM Drobeta câte 6, CSM Călărași, CSȘ Triumf și CSȘ Bega – fiecare câte 3, iar CS Mureșul și CS Olimpia – câte două.

Competiția continuă după-amiază respectiv mâine dimineață, cu încă două reuniuni a câte șase probe fiecare, incluzând și întrecerile echipajelor de 8 cu cârmaci.

 

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: