Scene dramatice spre finele celei de-a 168-a ediţii a tradiţionalei regate nautice Oxford – Cambridge pe apele Tamisei, fiind evident că un component al ambarcaţiunii celor din Oxford, Felix Drinkall, abia mai putea ţine vâsla înainte de a se prelinge din scoica sa, colaps necesitând urgente îngrijiri medicale. Colegii săi canotori, sesizând pericolul, au deviat de la parcurs şi au vâslit spre mal, unde Drinkall a fost scos pe targă, preluat fiind de personalul medical iar Ambulanţa transportându-l la „Urgenţe”.

Felix Drinkall, primul între canotori, cu capul plecat, în vizibilă dificultate / foto PA, www.dailymail.co.uk
Continuă apariţia nenumăratelor şi nesfârşitelor probleme medicale în rândul sportivilor, sub ochii spectatorilor dar adesea şi ai telespectatorilor, în concursuri difuzate în direct, precum cel de duminică, de canotaj, transmis de BBC din Londra, competitorii suferind afecţiuni subite, în unele cazuri chiar tragice, survenind decesul, fără însă a fi menţionat absolut deloc statutul aşa-zisei „vaccinări” a celui vătămat ori a fi lansată câtuşi de puţin o întrebare de genul „nu era cumva vaccinat?”, aspecte care în mod normal şi firesc ar trebui luate în calcul în condiţiile în care toate aceste colapsuri bruşte în arena sportivă s-au tot înmulţit de la începutul anului 2021, tocmai odată cu lansarea aşa-zisei „campanii” de aşa-zisă „vaccinare”.
Nu-i nici o întâmplare sau doar vreo coincidenţă în acest sens, miile de colapsuri din senin, vătămări subite şi chiar decese în sport, înmulţite în ultimii 2 ani şi ceva, fiind cât se poate de suspecte în lumina faptului că se suprapun ca apariţie a lor tocmai declanşării la finele anului 2020 a „campaniei” fals etichetate ca fiind de „vaccinare”.
În mod normal, dat fiind că este vorba despre tineri clinic sănătoşi şi apţi din punct de vedere medical pentru efortul fizic în regim competiţional, în baza unor teste periodice care avizează practicarea sportului de performanţă, toate aceste vătămări din senin sunt cu atât mai bătătoare la ochi cu cât erau ca şi inexistente până înaintea demarării înţepărilor, extrem de rare până în 2020, cu o explozie a cazurilor în ultimii 2 ani şi ceva.
Lista celor cu probleme a fost completată duminică în Albion pe apele fluviului cu ocazia „clasicului” Oxford – Cambridge în canotaj, Drinkall întâmpinând vizibile probleme, în incapacitatea de a mai ţine măcar vâsla, înainte de a cădea în barcă. Şi este vorba despre un tânăr asociat înaltei performanţe sportive.
Conform surselor citate, sportivul era conştient când a fost preluat de ambulanţieri, dar, dat fiind situaţia ivită, nici cei de la Cambridge nu prea s-au bucurat de victorie precum în alte dăţi şi precum ar fi făcut-o neîndoielnic dacă totul decurgea normal, nici spectatorii n-au mai gustat la fel finalul cursei, preocupaţi fiind de cele întâmplate. Doar difuzorii aproape că s-au făcut că plouă, de parcă nimic n-ar fi fost cât se poate de clar şi alarmant, atâta „calm” la ora actuală, în contrast vădit cu întreaga isterie propagandistică deversată de mass-media în 2020, CoVID în sus, CoVID în jos.
Ştirea colapsului a fost preluată de www.truthseeker.co.uk, accesibilă la această legătură.
De fapt, chiar doi canotori ai celor de la Oxford University Boat Club au primit îngrijiri medicale după cursă, câştigată de rivalii de pe Cam, autori ai celui de-al patrulea triumf direct în ultimele 5 ediţii pe apele fluviului ce străbate Londra, mărindu-şi avansul la capitolul victorii, 86-81.
Pe plan judeţean, în Timiş, doi tineri fotbalişti, în vârstă de 20 respectiv 25 de ani, au fost transportaţi de pe teren cu Ambulanţa la „Urgenţe” în ultimele tot atâtea săptămâni în urma unor ciocniri involuntare în faze de joc nu neapărat de mare intensitate, amănunte fiind accesibile aici şi aici.
ActiveNews.ro, partener sporttim.ro, a publicat luni seară o ştire accesibilă aici, cu inserţie video, despre starea de rău a fotbalistului Ze Carlos, în cursul unui joc pentru Ferroviario.