Canotori de pe Bega, clasări pe podium la Campionatul Național de ergometru pentru seniori și juniori

Primul sfârșit de săptămână al lunii martie a adus întrecerea anuală a Campionatului Național de ergometru sub egida Federației Române de Canotaj, principală competiție de sală a sezonului rece în pregătirea celui pe apă, care va fi inaugurat pe plan intern conform tradiției la Timișoara, cu ”Naționalele” de Fond, pe 6.000 de metri, după mijlocul lui aprilie. Concurența de sâmbătă a seniorilor și juniorilor, individual și pe echipe, a fost pe uscat, pe ergometre, la Piatra Neamț dar și în Italia pentru selecționabilii convocați în stagiul extern.

Campionatul Național de ergometru al FRC pentru seniori și juniori, în probe individuale și pe echipe, este conform tradiției punctul culminant al sezonului rece sub formă de concurs pe uscat ca testare a canotorilor în perspectiva întrecerilor pe ape din cursul noului an, competiția constând în tragerea pe aparat ca simulare a vâslirii pe un parcurs de 2.000 de metri.

S-a concurat în mai multe probe ale juniorilor, pe trei categorii de vârstă, și în ceva mai puține ale seniorilor, existând și un restrâns concurs de masters rezervat bărbaților.

La juniori, ”Naționalul” de ergometru a programat câte 4 probe de simplu la fete și băieți, pe toate grupele de vârstă plus la categoria ușoară, respectiv două probe de dublu la masculin și 3 la feminin, precum și câte două rezervate fiecărui gen în echipele de patru.

Tot conform tradiției când vine vorba de juniori, flotila de la CSȘ Orșova a tras cel mai bine și în sală, cucerind 6 titluri naționale, urmată de CSM Călărași și CS Botoșani cu câte 3 clasări pe locul I, CSM Suceava cu două iar Ceahlăul, CS Olimpia București și CSM Drobeta cu câte un ”aur” fiecare.

CSM Timișoara a obținut un loc secund la juniori, vicecampioni ai țării la ergometru pe plan juvenil devenind și cei de la CSM Călărași, cu 3 situări pe poziția a doua, Ceahlăul, CN Nicu Gane Fălticeni și CS Știința Constanța cu câte două, respectiv CSȘ Orșova, CSȘ Triumf București, CSM Suceava, CS Mureșul Târgu Mureș, Steaua, LPS Piatra Neamț și CSȘ Unirea Iași cu câte un loc secund. Au concurat nu mai puțin de 66 de juniori în probele de simplu, 32 de echipe de dublu și 20 de formații juvenile de 4 canotori.

”Argintul” bănățean a revenit echipei de dublu a junioarelor II de la CSM, Roxana Moldovan și Andreea Iorgovan, cu timpul 15:30,50, cei de pe Bega semnând și alte clasări pe podium la Piatra Neamț în întrecerile juvenile de ergometru.

Totodată, CSM Timișoara a izbutit o clasare pe locul 2 și la seniori, la dublu masculin, vicecampionii de pe Bega fiind David Cătălin Hălmăgian și Alexandru Laurențiu Danciu, cu timpul 12:14,80, după timișoreanul Cristi-Ilie Pîrghie și Ciprian Tudosă, sub culorile lui CSA Steaua, primii cu timpul de 12 minute, două secunde și 50 de sutimi.

Un loc secund pentru o timișoreancă tot la seniori, la simplu fete, Andreea Popa trăgând în Italia dar pentru CSM București, 7:06,80, după Ioana Vrînceanu, de la Steaua, și ea tot cu lotul în peninsulă.

Au fost așadar mai puține probe ale seniorilor, mai exact două de simplu ale băieților și una a fetelor, câte două fiecare pentru echipele de dublu, respectiv două la masculin și una la fete pentru formații de patru, ”dublurile” ca probe fiind conferite de categoria ușoară. Mai puțini, și seniorii participanți, 22 la simplu respectiv 17 echipe de dublu și 9 formații de câte patru. Iar Steaua a dominat, cum era de așteptat, cu 6 titluri dintre care 4 cucerite pe sol italian, câte un triumf trecând în contul lui Dinamo, CSM Călărași – înregistrat tot peste hotare, CS Mureșul Târgu Mureș și Ceahlăul.

Canotorii de lot au fost trecuți și printr-o testare pe 2.000 de metri, în care Marian Enache, lansat deceniul acesta de CSȘ Bega, a înregistrat al patrulea timp pe țară la masculin, pentru Dinamo, 5:56,9, David Hălmăgian al optulea, 5:58,9, timișoreanul Cristi Pîrghie al zecelea, 6:00,5, iar dintre ceilalți sportivi legați de Bega, Denis Nichitean 6:12 pentru CSM București și Laurențiu Danciu 6:15,9.

Revenind la probele pe medalii ale ”Naționalului” de ergometru, la seniori s-au mai reușit două clasări pe podium, ce-i drept cu timpi inferiori și în probe fără multe echipaje participante, Larisa Petroman și Andreea Lera situându-se pe 3 pentru CSM Timișoara la categoria ușoară, în 17:15,10, iar Vasile Udrescu, Marius Gavril, Claudiu Laviță și David Balosin tot pe 3 pentru același club, în proba de patru: 29:03,80.

Totodată, alte trei clasări timișorene pe locul 3 în probele juvenile ale ”Naționalului”, colegele lor de club Dyana Mocan, Adela Popovici, Szilvia Mag și Adelina Orosz obținând bronzul la junioare 1 în proba de 4 a fetelor, în 31:00,70, iar Darius Petrișor Groza între simpliștii de la juniori II, cu timpul de 6:42,20, din 12 concurenți, după Eduard-Dragoș Culidiuc (CSȘ Orșova) în 6:29,40 și Valentin Nedelescu (CSȘ Călărași) în 6:40,40.

În fine, Denis-Florian Andrici pe 3 între simpliștii categoriei ușoare, ”bronz” pentru CSȘ Bega Timișoara în 7:14,30.

Iar în apropierea podiumului, Adriana Surupăceanu și Estera Vîlceanu pentru CSȘ Bega, pe locul 4 la junioare 1, în proba de dublu, cu timpul de 15:05,10. Locuri 5, pentru Alexandru Crașovan și Răzvan Sturza, de la CSȘ Bega, tot la juniori I, la dublu masculin, în 13:53,80, dar și Anna-Johanna Ferencz-Gross la junioare 3, 14:25,60 la simplu fete. O clasare și pe poziția a șasea, prin Cristian-Dorian Pătrînjei și Michael Sigismund Frenecz Gross, pentru CSȘ Bega, la juniori 2, cu timpul de 14:38,40 la dublu masculin.

Tot ca pa participare bănățeană, în ultima pătrime a clasamentului simplistelor la junioare II, Florentina Bognari pe 12 pentru CSMT iar Beatrice Cojoc și Miruna Sima, ambele de la CSȘ Bega, pe 13 respectiv 16.

Urmează așadar pe ape începând din 17 aprilie Campionatul Național de Fond pentru seniori, tineret și juniori, 4 zile la rând pe canalul Bega, pe distanța de 6.000 de metri…  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: