Canotorul Alexandru Danciu (CSM Timișoara) își păstrează titlul de sportiv al anului în județul Timiș și în 2022, urmat pe podiumul ramurilor olimpice de Gordan (CSȘ1) la greco-romane și canotoarea Andreea Iorgovan (CSM). În top 10 și din badminton, judo, lupte, natație și atletism. La neolimpici, karatistul Iovescu pe locul I

Funcționari muncitori, cei de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș au postat pe propriul site în cea de-a doua zi a săptămânii Crăciunului, marți 20 decembrie, clasamentele primilor 10 sportivi timișeni din anul 2022 în ramurile olimpice respectiv neolimpice, bineînțeles, fără a anunța, cum ar fi și normal, și publicația de sport regională, în ciuda solicitărilor repetitive peste ani în acest sens, dar nici n-ai putea avea cu adevărat vreo așteptare de la angajații sectorului public de stat. În ierarhia disciplinelor olimpice, canotorul în vârstă de 22 de ani Alexandru Laurențiu Danciu, de la Clubul Sportiv Municipal, și-a păstrat detașat de la un an la altul distincția de sportiv al județului Timiș și în 2022, după ce o adjudeca în premieră în 2018. Iată clasamentele ”top 10” la sporturi olimpice respectiv neolimpice. 

Alexandru Danciu, canotorul de la CSM Timișoara, a devenit în 2022 dublu campion european de tineret, obținând și un loc 4 la Campionatul Mondial de tineret, reușite în lumina cărora a fost de departe cel mai performant sportiv al Timișului în anul care se încheie, totodată cu câte două clasări pe locul 2 respectiv locul 3 la Campionatul Național al Federației Române de Canotaj.

Hunedoreanul Danciu, cel mai bun sportiv al Timișului și în 2021, conduce un clasament cu tineri reprezentând numai 7 ramuri, în ordine ierarhică din canotaj, lupte greco-romane, badminton, judo, lupte, natație și atletism, însă realitatea este că, exceptând exemplele de succes, cel mai vestic județ al țării nu mai prea are de fapt competitori de reală mare performanță, urmare a ignorării și subfinanțării sportului, puțin susținut în aceste locuri. 

Danciu este urmat pe podium de Patrik Gordan, din luptele greco-romane, de la CSȘ1 Timișoara, ocupant al locului 2 la Campionatul European U20 dar și campion național de seniori, respectiv de colega de club canotoare Andreea Iorgovan, de la CSM Timișoara, laureată cu aur în barca de 8+1 a României la Campionatul European de tineret U23, deși la numai 20 de ani.

Așadar doi canotori și un luptător pe podium, exponenți ai unor sporturi ”grele”, anunțul-comunicat al celor de la DJST Timiș fiind ”Direcția Județeană de Sport Timiș a întocmit clasamentul sportiv pentru anul 2022 olimpic și neolimpic, în baza rezultatelor primite de la cluburile sportive din județ. Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor pentru rezultatele obținute!” 

Cele două ierarhii, accesibile la legăturile inserate în anunțul articolului postat de DJST Timiș pe propriul portal, sunt pline ochi de greșeli de ortografie, punctuație, în ceea ce privește utilizarea diacriticelor sau aliniatelor, a lizibilității textului, de parcă ar fi fost redactate și editate pe fugă și pe genunchi de niște analfabeți funcționali grăbiți nevoie mare în direcția propriilor nevoi, când de fapt o singură dată pe an ar avea de întocmit asemenea clasamente, însă chiar și așa ceva ar părea prea mult pentru acești angajați ”la stat”, într-o totală lipsă de respect pentru sportivii performeri din fenomen. Atât de mult probabil îi și prețuiesc. Chiar nu le este deloc jenă acestor superficiali și ignoranți funcționari publici să se afișeze în fața tinerilor sportivi din județ cu ierarhii redactate și editate în halul în care le-au prezentat în propria ”oglindă”? 

Cine îi urmează pe primii 3 clasați în ierarhia sportivilor din ramuri olimpice?

Pe locul 4, Cristina Sîrbu, din badminton, de la CSM Timișoara, campioană europeană de juniori U15 pentru România dar și campioană a țării.

În continuare, Ioan Dzitac pe 5, din judo, de la CSȘ Lugoj, pe locul 3 la Campionatul Eurupean U21 dar și pe 5 la Campionatul Mondial U21, respectiv cu două clasări pe locul 2 și una pe locul 3 la Cupa Europeană U21, respectiv tot un loc 3 la un Open european de seniori.

Pe 6, Larisa Nițu, din lupte feminine, de la CSM Timișoara, cu următoarele rezultate: locul 2 Campionatul European de seniori; 2 x locul 1 la Campionatul Național U23; 1 loc 2 la Campionatul Național de seniori.

Al șaptelea, Emil Dăncăneț, din natație, de la CSU Politehnica Timișoara, cu rezultatele: triplu campion național de seniori; 6 locuri 2 la Campionatul Național al FRNPM; 4 locuri 3 la Campionatul Național.

Trei atlete în completarea ”topului”, în ordinea următoare.

8. Iulia Drăgoi – atletism; CSU Politehnica Timișoara
Rezultate: 3 locuri I la Campionatul Național de seniori;
– două locuri 2 la Campionatul Național de seniori;
– un loc 3 la Campionatul Național de seniori.

9. Yasmina Tămășilă – atletism; CSU Politehnica Timișoara
Rezultate: 7 locuri 1 la Campionatul Național de seniori și tineret;
– un loc 2 la Campionatul Național de seniori;
– 3 locuri 3 la Campionatul Național de seniori.

10. Tabita Teușan – atletism; CSM Timișoara
Rezultate: 4 locuri 1 la Campionatul Național de seniori;
– 3 locuri 2 la Campionatul Național de seniori;
– două locuri 2 la Campionatul Național de seniori.

Cu sportiva preluată din alte părți și legitimată de CSMT, tot pe locul 10, împărțind ultima poziție a topului, Albert Cojanu, din natație, de la CSU Politehnica Timișoara, dublu campion național de seniori și cvadruplu vicecampion respectiv ocupant al locului 3 în Campionatele Naționale de seniori.

Trei karatiști, în frunte cu Denis Florin Iovescu, și 4 navomodeliști au dominat pe primele 7 poziții topul sportivilor timișeni ai anului 2022 în ramurile neolimpice, completat de competitori din sambo respectiv dans sportiv.

1. Denis Florin Iovescu – karate, de la ACS Sport Record Original Timisoara.

Rezultate: locul I la kumite individual în Campionatul Mondial de seniori din SUA.
Loc 2 – kumite echipe Camp. Mondial Seniori
Loc 3 – Camp. Mondial Seniori
Loc 1 – Camp. European Seniori Italia
Loc 2 – Camp. European Seniori
Loc 2 – Campionatul European Seniori.

2. Lucian Dan – navomodelism, de la CSM Timișoara.
Rezultate: 2 loc 1 – Camp. European Bulgaria
– 4 locuri 2 – Camp. European Bulgaria
– 2 loc 1 – Camp. Național seniori.
– 3 loc 2 – Camp. Național seniori.
– 2 loc 3 – Camp. Național seniori.

3. Ianna Nabancea – navomodelism, CSM Timișoara.
Rezultate: 3 loc 1- Camp.European Bulgaria
– 1 loc 2 – Camp. European Bulgaria
– 4 loc 2 – Camp. Național juniori
– 2 loc 3 – Camp. Național juniori
– 2 loc 3 – Camp. Național juniori.

4. Alin Nabancea – navomodelism, de la CSM Timișoara.
Rezultate: locul 2 – Camp. European Bulgaria
– loc 3 – Camp. European Bulgaria
2 loc 1 – Camp. Național seniori
3 loc 2 – Camp. Național seniori.

5. Alexandru Forț – karate, de la CSC Moșnița
Rezultate: locul 1 la Campionatul Mondial de seniori din Italia
– 2 loc 2 Camp.Mondial Italia
– 1 loc 3 Camp.Mondial Italia

6. Dominik Albert – karate, CSC Moșnița
Rezultate: 2 loc 1 Camp. Mondial juniori Italia
– 3 loc 2 Camp.Mondial Italia.

7. Petrișor Popescu – navomodelism, CSM Timișoara. Rezultate: două locuri I la Campionatul European din Bulgaria; 2 locuri 2 la Campionatul Național de seniori.

8. Bianca Prodan – Sambo, de la CSM Timișoara
Rezultate: locul 1 la Campionatul European de tineret
– 1 loc 1 – Camp. Național seniori
– 1 loc 1 – Camp. Național tineret.

9-10. Roxana Lucaciu și Paul Rednic – dans sportiv; ACDS Magnum Timișoara.
Semifinalisti la Campionatul European si Campionatul Mondial, pe locul 2 la Campionatul Național.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Canotaj, Judo, Lupte, Lupte greco-romane și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: