Cionca, 1 pe Timiş: „Am promis că rămân la Timişoara”

Adrian Cionca, deteanul care a fost desemnat sportivul numărul 1 al judeţului Timiş şi recompensat în cadrul festivităţii desfăşurate marţi la Consiliul Judeţean Timiş cu ocazia premierii celor mai buni performeri localnici în acest an, a relevat că în ciuda faptului că a primit oferte de transfer de la mai toate cluburile, a rămas fidel Timişoarei, ţinându-şi astfel promisiunea făcută în urmă cu un an şi jumătate profesorilor săi, Dorin Bena şi Ecaterina Calapis, de la CSS Bega Timişoara. „În toamnă am semnat un contract pe o perioadă de 6 ani cu posibilitate de prelungire, pe care doresc să-l onorez. Vreau să-mi respect promisiunea şi să rămân la clubul timişorean, nu ţin să mă transfer la alte grupări”, a explicat după festivităţi canotorul devenit în acest an atât campion mondial cât şi campion european de juniori, precum şi dublu campion balcanic de juniori şi campion naţional între seniori.

Adrian Cionca: campion mondial, european şi balcanic în canotaj, sportivul numărul 1 în Timiş

Aşadar campionul mondial la Eton, reprezentând ambarcaţiunea României dar şi CSS Bega Timişoara, ţine să rămână la clubul de unde s-a lansat pe ape.

Apropo de pasul de la nivelul junioratului spre tineret şi ulterior seniori, Cionca a spus că aşteaptă cu încredere următorii ani, până către vârsta de 23-24 ani, când urmează trecerea la seniori. „Nu resimt diferenţele în pregătire. Momentan are loc trecerea către tineret, ulterior la nivelul seniorilor”. Sportivul numărul 1 al judeţului Timiş a atras însă atenţia că un sport precum canotajul ar avea un alt potenţial în România dacă ar fi susţinut de maniera în care e sprijinit de exemplu fotbalul, oferit ca termen de comparaţie.

Adrian Cionca a etichetat condiţiile de pregătire ca fiind bune în ceea ce a caracterizat ca fiind o disciplină sportivă „foarte grea”. Iar pentru ca triumful sporturilor nautice să fie cu atât mai mare, tânărul detean i-a avut buni companioni la festivităţi pe prietenii şi colegii canotori Ionuţ Atofanei, cu dublă legitimare, la CSS Bega şi „U”, precum şi Daniel Donci („U”), clasaţi pe locurile 3 şi 4 între laureaţii olimpici, grupului lor alipindu-i-se Alexandru Vieru, un performer din kaiak-canoe, reprezentând CSS1 Timişoara, al şaselea în topul celor mai buni sportivi timişeni pe 2010.

Rămâne de văzut dacă Adrian Cionca va prinde încă din anul 2012 un loc în ambarcaţiunile României la Jocurile Olimpice de vară, cert fiind însă că ediţia din 2016 va fi o ţintă prioritară pentru sportivul măsurând 1,93 metri înălţime şi care, după ce a devenit campion mondial de juniori în 7 august 2011, ne-a spus răspicat: „Vreau să devin campion olimpic!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: