Cluburile timişorene CSŞ Bega, CSM, Universitatea şi Banatul, pe locurile 5, 10, 20 şi 25 în ierarhia generală pe puncte a grupărilor afiliate F.R. Canotaj în anul 2013, punct şi de la capăt: Cupa României la ergometru individual şi pe echipe, seniori şi juniori, inaugurează sezonul

Canotorii timişoreni se vor alinia sâmbătă în prima întrecere la nivel naţional din noul an, urmând să-şi testeze forţele în proba de vâslit pe ergometru ce simulează distanţa de parcurs de 2.000 metri, la debutul unui sezon ce anunţă revenirea după 2 ani şi a Campionatului Naţional de Fond pentru seniori şi tineret pe apele Begăi, gazdă a precedentelor două ediţii la juniori.

Într-adevăr, Naţionalul de Fond pentru seniori şi tineret, găzduit de Timişoara în 2012, va reveni pe Bega în 16-17 aprilie, la o săptămână după ce şi juniorii României se vor întrece pe aceeaşi distanţă de 6.000 metri măsurată în avalul canalului Bega, pentru al treilea sezon la rând.

Până atunci însă, deopotrivă seniori, juniori şi canotori ai categoriei tineret îşi vor verifica forţa şi pulsul la ieşirea din iarnă cu ocazia Cupei României la ergometru pe echipe şi individual, programată sâmbătă în 7 centre din ţară, şi anume Snagov, Orşova, Fălticeni, Iaşi, Năvodari, Cheile Grădiştei şi Timişoara. Ergometrele de concurs sunt Concept II.

Ulterior, tot în data de 15, dar a lunii martie, va avea loc şi Campionatul Naţional de ergometru, pe echipe şi individual, pentru toate categoriile de vârstă, aceste două competiţii punctând în bilanţul general anual întocmit de Federaţia Română de Canotaj, pe baza rezultatelor înregistrate la toate cele 11 întreceri ale sezonului, care a regăsit grupările timişorene în poziţii bune la încheierea anului 2013.

Astfel, CSŞ Bega Timişoara a încheiat pe locul 5 în clasamentul general pe puncte al anului trecut, cu un total de 461, după L.T. Traian Lalescu Orşova, cu 1.301, CS Ştiinţa Constanţa, cu 601, C. N. Fane Gane Fălticeni, cu 568 şi Dinamo Bucureşti, cu 546. Steliştii s-au situat după galben-albaştrii de pe Bega, pe locul 6, cu 430 de puncte.

Celelalte cluburi timişorene, CSM, CS Universitatea şi CS Banatul, s-au clasat în 2013 pe locurile 10, 20 respectiv 25, cu 287, 61 şi 4 puncte, dintr-un total de 29 de grupări concurând sub egida FRC şi 27 punctând. După Bucureşti, care are 5 structuri afiliate federaţiei, Timişoara şi Piatra Neamţ se numără, cu cîte 4, printre cele mai consistente şi active centre din ţară, însă doar CS Mureşul Târgu Mureş, Voinţa Arad şi CSŞ Deva se mai regăsesc din această parte de ţară pe harta formaţiilor din canotajul autohton.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: