Cosmin Dumitru Roșcanu și Costel Răzvan Hodorogea, campioni pe țară cu CSM Timișoara! CSM – aur și argint, CS U Timișoara – 3xargint și bronz la Naționalul de la Snagov

CSM Timișoara a devenit la finele săptămânii unul dintre cele doar 5 cluburi din țară medaliate cu aur la Campionatul Național de canotaj pentru Tineret și Seniori, ce a avut loc la Snagov, Cosmin Dumitru Roșcanu și Costel Răzvan Hodorogea triumfând în 7:32,36 în proba de 2- a categoriei ușoare, urmați fiind de concitadinii Atofanei și Toderiță, de la CS U Timișoara. Dar bunele rezultate ale celor două grupări de pe Bega nu s-au rezumat la atât, toate clasările pe podium fiind enumerate în continuare…

Așadar Roșcanu și Hodorogea au dat lovitura pentru CSM Timișoara pe cei 2.000 de metri ai regatei de la Snagov, dominată însă în mare măsură de CS Dinamo Niro, cu 15 medalii de aur, respectiv Steaua, cu alte 7, câte o probă mai câștigând și CSM Suceava respectiv Știința Constanța.

Și totuși, canotorii timișorenii au reușit nu mai puțin decât 6 clasări pe podium, în ciuda unui efectiv de participare relativ restrâns și în mod cert tânăr.

Roșcanu și Hodorogea au mai obținut și un loc secund, în proba de 2x a categoriei ușoară, cu timpul de 6:56,99, în rest onorurile fiind culese de ”universitarii” de pe Bega. Astfel, vicecampion național de simplu (1x) a devenit fostul campion mondial de juniori de la Eton Dorney, deteanul Adrian Cionca, al doilea în 7:38,52, după stelistul Petru Codău (7:30,03).

Cionca a devenit vicecampion național și în proba de 4x, împreună cu colegii Daniel Donci, Robert Pataki și Ionuț Atofanei, într-un echipaj cu media de vârstă foarte scăzută. Canotorii de pe Bega au fost cronometrați în 6:00,36, pierzând titlul la numai 48 de sutimi de secundă, în urma Stelei.

Tot locul 2 în contul Universității Timișoara și prin Ionuț Atofanei și Răzvan Toderiță, mai sus amintiți ca sosind în 7:37,02 în urma concitadinilor campioni Roșcanu și Hodorogea.

În fine, și un loc 3 pentru CSU Timișoara, acaparat de multiplul campion național Daniel Donci, în proba de tineret 1x, cu timpul de 8:22,73, urmat fiind pe 4 de colegul de club Robert Pataki, decan de vârstă al tinerei garnituri, în 8:23,61.

Tot pe 4 avea să încheie și Răzvan Toderiță (CSU) în proba similară de simplu a categoriei ușoară.

Așadar tinerii băieți canotori de pe Bega au revenit cu o salbă de medalii de la Snagov, dovadă că sportul cu vâsle din Banat nu se reduce nicidecum la stadiul altfel performant de pepinieră lansatoare de talente, ci are în bătătură câțiva tenace performeri care strâng din dinți să țină sus steagul și la tineret respectiv seniori. O mână de oameni, sportivi precum și antrenori-organizatori, în frunte cu Zlatomir Balojin, conducător al secției de profil la CSM dar și al AJ Canotaj Timiș, ce fac mare cinste sportului timișorean, inimoșii rămânând din păcate destul de departe de luminile rampei și în mod cert nesusținuți cum s-ar cuveni.

Însă, după cum s-ar putea dovedi cât de curând, chiar și acești puțini sportivi performeri nu sunt prețuiți la adevărata lor valoare, și nu neapărat din afara fenomenului, ceea ce n-ar fi de mirare ținând cont de ignoranța tipic carpatină, ci tocmai din interiorul său, cu trimitere la un același tot mai controversat nume de club din peisajul timișorean.

De urmărit…

 

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Canotaj: