Cristi-Ilie Pârghie, debut cu calificare din serii la 2- la J.O. 2016

Timișoreanul Cristi-Ilie Pîrghie și colegul său de echipaj George Palamariu au trecut sâmbătă cu bine pe Lagoa Rodrigo de Freitas de faza seriilor de calificare în proba de dublu rame a întrecerii masculine de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a căror ediție a fost deschisă oficial.

Pîrghie și Palamariu, alcătuind unul dintre cele 5 echipaje ale Federației Române de Canotaj calificate în competiția olimpică de vară din Brazilia, s-au clasat pe locul 3 în Seria 2, după ambarcațiunile Franței și Regatului Unit, obținând calificarea în semifinale de pe ultima poziție cu acces direct din seria în care au luat startul.

Canotorii români au înregistrat timpul de 6 minute, 51 de secunde și 71 de sutimi, în Seria 2 în urma francezilor Chardin și Mortelette, cronometrați în 6:42, și a insularilor Sinclair și Innes, la finish în 6:50.77.

În ierarhia generală a timpilor înregistrați în cele 3 serii ale probei masculine de 2-, perechea ”tricoloră” a ocupat locul 8 între cele 9 ambarcațiuni calificate direct, cel mai rapid încheind parcursul de 2.000 de metri australienii Turrin și Lloyd, în 6:40,79, iar cel mai modest, cu al nouălea timp, după cel al românilor, maghiarii Simon și Juhasz.

Timișoreanul Pîrghie și Palamariu au pornit tare, cu cel mai bun timp după prima pătrime a parcursului, în 1:34,51, dar erau depășiți la mijlocul cursei chiar și de cel de-al patrulea echipaj din Seria 2, cel olandez, ”tricolorii” având timpul de 3:23,73, urcând în jumătatea secundă a întrecerii pe poziția a treia, cu 5:08,21 după 1.500 de metri. Câte un echipaj clasat pe locul 4 în fiecare din cele 3 serii, ca ultimă poziție, este redirecționat spre recalificările pentru semifinale.

Celălalt echipaj masculin prezent cu flotila României la Rio de Janeiro este cel de 4 rame, în vreme ce cele feminine sunt de dublu rame, dublul vâsle la categoria ușoară și ambarcațiunea de 8+.

Tot astăzi s-au decernat și primele medalii ale ediției braziliene a Jocurilor Olimpice de vară 2016, Virginia Thrasher cucerind aurul în proba feminină de pușcă cu aer comprimat – 10 metri pentru cea mai aureolată națiune din istoria competițiilor olimpice, SUA, urmată pe podium de reprezentante ale Chinei.

Acest articol a fost publicat în Canotaj și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Canotaj: